Get the Flash Player to see the slideshow.

IT – Er det dit problem?

Gennem en mangeårig karriere som næsten autodiadakt IT “ekspert” er det ikke små ting jeg har set. Jeg har været en del af den eksplosive vækst IT har været igennem. Lige fra dengang en computer var en nørdet tingest der stod i et hjørne, og frem til nu, hvor det nærmest ikke er muligt at finde et hjørne af Danmark, hvor der ikke står mindst en pc, som også er tændt og på nettet.

Desværre oplever jeg ikke, at brugerens viden om IT er fulgt med udviklingen, jeg har brugt mange nattetimer på frustrerede venner og familiers pc som af uransagelige grunde nærmest lever sit eget liv, frygten for at ødelægge noget, begrænser den nødvendige nysgerrighed..

I de sidste mange år, har det været en mere specialiseret rolle som IT-Sikkerhedskonsulent der har givet mig brød på bordet. Sikkerheden har min store interesse, men min erfaring siger mig også, at den interesse er jeg alene om. Der har ikke været ret mange der kunne spå om Internettets betydning, og slet ikke hvad det kom til at betyde for almindelige mennesker som benytter alle de tilbud der findes derude på WWW.

Sikkerheden på de maskiner jeg har haft fingre i er nærmest ikke til stede. Denne kategori kommer til at omhandle sikkerheden på DIN maskine, og hvad DU bør gøre for at kunne færdes bare nogenlunde trygt derude på nettet…

Virus, spyware, crimeware, adware og malware....

Virus, spyware, crimeware, adware og malware….

Kært barn har mange navne, og i dette tilfælde mange forskelligartede funktioner… I forlængelse af indlægget om “sikkerheden på din pc”, vil jeg i nedenstående fortælle lidt om de trusler der i høj grad er til stede på Internettet, som du bør tage alvorligt. Virus: Min første oplevelse med virus er helt tilbage i 80′erne, i den [...]

Generelle betragtninger om sikkerhed og DIN PC...

Generelle betragtninger om sikkerhed og DIN PC…

Microsoft leverer et styresystem som er brugervenligt, det svarer lidt til, at du bygger et hus, og for brugervenlighedens skyld, sætter du hverken døre eller vinduer i, det skal være sådan, at alle og enhver lettest muligt kan komme ind og ud af dit hus. Tanken er jo nærliggende, men hvad med alle de som vi ikke ønsker i huset, de kan jo også komme og gå som det passer.. Sådan har det været med Microsofts styresystemer op gennem årene, og sådan er det delvist endnu..