Get the Flash Player to see the slideshow.

Masser af tid til mig, de nære og de kære.

Jeg har fået min personlighed igen! Hvilken fantastisk følelse at tænde min pc, og se at alt er som før, ingen datatab og det hele spiller som det skal. Det var ikke helt uden spænding jeg fik samlet den store skov af kabler og enheder i enden af min pc. Jeg tændte op for maskinen og den lod som om intet var hændt, alt fungerede, selv den backup jeg frygtede var ødelagt, så nu kan jeg det hele igen. Jeg har sågar fået denne side til at spille som den skal, og det endda med snevejr for stemningens skyld – herligt!

Vi hentede juletræet idag, det er længe siden vi valgte netop det træ, mærkede det med “solgt”, så vi var sikre på at få et pænt træ igen i år. Mine venner i hovedgaden har en lille plantage med juletræer, og i år har der været så stor efterspørgsel efter træer, at de har måtte indkøbe fra en af de store leverandører… Der sælges op mod 10 mio juletræer hvert år i Danmark, de fleste jo selvfølgelig til eksport, men alligevel, det er rigtig mange træer… Gad vidst hvad de fylder hvis de smides i en stak efterfølgende…

 

Godt jeg fik en stationcar denne gang, jeg har flere gange bokset med at få træet med hjem de andre år. Børnenes mor og jeg kørte engang tværs gennem Aalborg med et juletræ på taget af min første golf, jeg sad med den ene arm ud af vinduet og forsøgte at holde træet fast på taget med det resultet, at min arm var følelsesløs af  kulde da vi nåede frem. En anden gang hentede vi træ oppe hos mine forældre, jeg ved ikke hvilken sort det var, men inden jeg havde fået lagt sæderne ned,  smidt det ind bag i min passat, og fået transporteret det til Aalborg, så var det nærmest nøgen og nålene lå overalt inde i bilen. 

Hvad skal man med en tagboks...
Det må være derfor der er ræling på…

En tradition fødes vel ved at gøre den samme ceremoni flere gange, og i år er det 3′de år vi henter juletræ deroppe, og efterfølgende pynter det med det samme. bagefter står den på æbleskiver og vi hygger lidt.

Ungerne og naboens Signe pynter træ
Omhyggeligt pyntes træet

Det er altid med gru jeg pakker lyskæderne frem fra sidste år, det er nærmest umuligt at undgås de filtrer sig sammen. Desuden er der altid en eller to pærer blandt de 48 som har en løs forbindelse, med det resultat, at ingen af lysene virker, så er det et større detektiv arbejde med multimeter, tang og skrutrækker at finde frem til den skyldige. I år måtte jeg skifte 5 pærer inden jeg havde lys i begge kæder. Det har ikke helt samme charme som levende lys, men jeg er mere tryg ved det elektriske, og så kan jeg ændre lysstyrken med en lysdæmper..

Det færdigt pyntede juletræ i al dens glimmer og kugler.
Pyntet og klar til julen

16 dages juleferie er fantastisk! Jeg kan ikke huske hvornår min juleferie sidst har været så lang, men jeg glæder mig vildt til at tusse rundt og lave ingenting, jeg trænger til lidt ro igen efter et hektisk efterår. Jeg har ikke nogle særlige planer udover en lille smuttur med ungerne til Norefjell i Norge for at stå på ski. Et genialt koncept Stenaline har fundet på, hvor man tager afsted aftenen inden med færgen fra Frederikshavn, og er fremme ved skisportstedet næste morgen ved 9 tiden. Derefter har man en hel dag på ski inden færgen sejler retur kl. 19:30 samme aften. Kahytten er den samme ud og hjem, så det er muligt at efterlade bagage ombord.

Ingen af mine børn har tidligere prøvet at stå på ski, jeg håber de bliver fanget af sporten på samme måde som jeg er blevet det, så vi kan priotere en årlig skiferie højere end sommerferien herhjemme. Det er en del af deres julegave, så jeg er lidt spændt på hvordan de tager i mod det.. Da det er første gang for dem begge har jeg booket to timers ski lektion, så de kan få en ordentlig start, jeg er ikke sikker på hverken mine pædagoiske evner eller tålmodighed er til det.. Martin har selvfølgelig meget uselvisk tilbudt at tage med som barnepige, og det skal da ikke være en hemmelighed, at vi begge glæder os til den lille appetitvækker inden vi tager på den store tur til Østrig sidst i januar.

Jeg har fået en eller anden “ting” med orkideer, jeg kan ikke helt sige hvorfor, jeg har nemlig aldrig været vild med blomster hverken inde eller ude… Men orkideen er både lidt “vulgær” i sine farver, men også meget skrøbelig. Og så er det en meget “rolig” blomst at se på, enkel og ren på en eller anden måde. Indtil videre er det kun blevet til 3 forskellige arter, men den ene er næsten 8 år gammel i mit eje, og trives ligeså fint som da den kom ind af døren, det siger lidt om hvor hårdføre de er. Der findes op til 20.000 forskellige orkideer i verden, de 300 afdem i europa, heraf  37 i Danmark. Jeg harfundet ud af et lille fif omkring at få dem til at blomstre… Normalt står de altid i vand til halsen hos mig, men taber de blomsten får de lov til at tørre ud indtil de rødder der stikker frem bliver nærmest hvide, så skynder de sig nemligt at sætte blomster af frygt for at skulle dø uden at reformere sig. Det virker gang på gang..

En mini Orkidé jeg lige har købt
Mit nyeste skud på stammen

Det næste billede har ikke noget med Orkideer at gøre, men viser en af de mange muligheder derer i Photoshop, jeg er helt vild med det program. Det er næsten ligeså vigtigt for et godt billede som kamera og  kompositør…

Nelliker med sort/hvid baggrund
Sort/hvid baggrund til blomster

Eneste minus ved programmet er prisen og alle de muligheder det har, det er nærmest uoverskueligt, og man skal holde tungen lige i munden når det er. Jeg bruger meget små hjælpeværktøjer jeg finder på nettet, og ellers forskellige video guides jeg finder på Youtube

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ Masser af tid til mig, de nære og de kære. ”

  1. Det er sørme lige før selv jeg kommer i julestemning, Jens.
    Tak for det!!

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>