Get the Flash Player to see the slideshow.

Glædelig jul, røde kinder og dampende hår…

Så blev mange dages ulidelig venten udløst for mine børn, det er i dag det sker! Julemanden starter tidligt i vores familie, for vi har tradition for at børnene holder jul hos den ene forælder om formiddagen, og juleaften med den anden, så hele dagen går næsten med at pakke julegaver ud. Det betyder også troede jeg, at den værste damp var gået af dem da jeg overtog dem midt på eftermiddagen…Det var den så ikke…

Min egen dag startede nu relativt roligt, jeg vågnede tidligt, stod op til en kop kaffe og lidt røg, sagte musik på anlægget og nød så bare roen og stilheden før storm… Vejret var helt formiddabelt i formiddags, så jeg besluttede at give mig selv en lille gave, og tog en dejlig lang løbetur af en ny rute gennem Gug med en samlet længde på 12km. Jeg var træt da jeg nåede tilbage, men det er altid på en skøn måde, min krop føles dejlig let..

Mens jeg ventede på børnene gik jeg en tur med mit kamera for at se om der var noget jeg kunne fange i det gode lys. Det kneb nu lidt med motiverne, og det var bidende koldt. Lyset var meget skarpt og solen stod lavt på himlen, jeg gik ned over markerne for at se om disen kunne fanges i solen, men uden succes..

Rester af fåreuld i hegnet.
Fåreuld i hegnet

Der gik en flok får på marken, de kom løbende mig i møde i håbet om, at de også skulle mærke det var jul…

Fårehoveder!
Hvad ønsker man sig  til jul, når man allerede har en pels..

Nu er jeg af den overbevisning, at får er det næstdummeste dyr lige efter høns, de er både ildelugtende og kiksede. Du kan se et får sidde fast i et hegn fordi den stikker hovedet igennem for at tage græs på den anden side… Når den så endelig kommer fri, så gør den det igen…Det er dumt!

Sur røv!
Sur røv – ingen mad

Nå så gik der der da en times tid på den måde, jeg havde lovet at tage min mormor med op til mine forældre, min mors søster kom med hende lidt senere, og jeg pakkede bilen med gaver så vi kunne komme afsted. Ungerne hentede jeg på vejen, vi kørte mod Dronninglund og min forældre. Min mormor er ikke helt frisk længere, alderen sætter sine spor, nok mest i hovedet.. Det kan resultere i sjove episoder… På vejen derop fandt hun en pose med gammeldaws bolcher og sagde til ungerne “vil i ha en bette knald, i må gerne ta to!“. En knald havde en anden betydning for nogle år siden, idag ved Frederik bestemt godt hvad “en knald” er, så han blev lidt lang i hovedet og jeg sad og grinede for mig selv.

Vi landede hos mine forældre, og derfra var tiden lang, jeg har aldrig set så rastløse børn… Frederik tilbød at tælle alle gaver, venlig som han er, jeg vidste nu godt det drejede sig om at læse fra-og-til kort, men så gik tiden med det, men der var mindst 51 gaver. Jeg husker tydeligt hvor forfærdelig det føltes dengang, eftermiddagen var uendelig, Disney på tv kunne ikke helt fange, maden var vi alt for lang tid om at spise, og opvasken tog urimelig lang tid. Så var der bunken af lange sange der pr. tradtion skulle synges, jo det var bestemt ikke sjovt…

Som altid fik jeg mandlen, det er der næsten tradition for, der er også næsten tradition for at den skal gemmes i næsen, så både Frederik og Josefine sidder med et vågent øje og holder øje med min næse… Frederik gik frivilligt i gang med at tage af bordet, faktisk inden min mormor var færdig med at spise, skulle han mon nå noget….

Kl. 19:30 måtte vi igang med sangene og turen rundt juletræet, efter lang tids argumenteren fandt vi frem til at vi skulle synge 4 sange, og hvilke. Vi skrålede om kap uden en tone i livet på nær Josefine som er lidt mere reserveret og uden sang. Da vi var færdige sagde min mormor med fasthed i stemmen “Skal vi kun synge én!“, fedt med sådan en hukommelse, den kunne jeg godt bruge ind i mellem når girokort og dårlige oplevelser kommer for tæt på…

Juletræet inden det bliver plyndret
Lavt til loftet og lille træ

Herefter gik det stærkt, Frederik og Josefine fordelte pligterne mellem sig, den ene gik rundt om træet indtil den anden sagde stop! Frem med næste gave.

AaB 1885, de skal have det ind med modermælken!
AaB 1885, uniformen er vigtig

Frederik er fantastisk glad for penge, det er så en egenskab han har arvet efter sin mor, han er også fantastisk til at bruge dem, det er så også en egenskab han har fra sin mor… Alene udtrykket i næste billede siger alt..

Pladen fuld...eller er det panden
Mor fik penge til en ny pande

Jeg var lidt spændt på om min gave til de to faldt heldig ud, det var jo lidt knald eller fald, rejsen var købt og betalt. Jeg havde lavet et gavekort og puttet i en konvolut, og bad dem åbne hver for sig… Josefine fattede den ikke lige fra starten af, eller troede ikke på det, Frederik fløj i sin mobil og ville ringe hjem til mor, så jo det var en god gave, de var ellevilde!

Klar til skiferie!
Klar til skiferie!

Lige pludselig væltede det frem med spørgsmål, hvordan, hvornår… far vi kan ikke svensk, nej men det er også i Norge. Jamen vi kan heller ikke norsk, det kan jeg heller ikke, men man skal jo heller ikke kunne snakke sproget for at stå på ski.. Vi glæder os vildt til at skulle afsted selvom det er en kort tur..

Min mor fik en pakke med to fede lysestager fra Piet Hein, min mormor så kort på pakken og sagde “Piet Hein, er det ikke vin!

Frederik og mine forældres hund er bon kammerater, de var små sammen og har brugt uendelig lang tid sammen, så selvfølgelig skulle hunden også have en gave. Han havde købt lidt forskellig snacks til hunden, og pænt pakket det inde i en kasse som han gav hunden..

Mita med julegodter
Julegodter

Hunden forstod det ikke helt, men kunne godt lugte der var noget spændende i pakken, så ved fælles hjælp fik de den pakket ud.. Min egen høst af gaver er ikke så voldsom længere, men det var en stor gave, at se mine børns glæde ved skituren, så skidt med jeg fik en grilllighter???, en grillkogebog???, Bjørn Borg tights der var for store, en Marlboro trøje der var forkert og for lille, det er børnenes fest, og deres glæde og forventning er en gave i sig selv..

Julemad til fuglene
Julemad til fuglene

Jeg afleverede begge børn hos deres mor ved midnat sammen med stakke af gaver, de var begge meget trætte efter en dag, hvor kinderne konstant var røde, og håret dampede af sved.. Nu sidder jeg her lidt tidligt på dagen efter en god nats søvn, solen skinner udenfor og det er et herligt vejr, fasanen har lige været forbi foderbrættet og fået sin julemad, mens jeg drikker en stille kop kaffe og får lidt røg til, ser til at han vandrer stolt rundt i min have, hvor han lige nu er konge.. Om en time kommer der en anden som så er konge.. De accepterer efterhånden at jeg sidder og kigger ud på dem, men er der andre stikker de af som skudt ud af en kanon…De er klogere end får…

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>