Get the Flash Player to see the slideshow.

Bagjul, pølsehorn og skitur

Det er fedt at holde jul, sådan rent bogstaveligt, det der håb jeg havde om en “sixpack” er lagt på hylden den næste tid, lige nu er der kun en “fold” som strækker sig fra lige under brystet og ned under knappen på mine bukser! Sylte, medisterpølse, grønlangkål, flæsk, sild, flæskesteg, and og den brune sovs udover det hele sætter sine spor. Det er ok, der er kun jul en gang om året, og når det skyldes et pludseligt overforbrug af mad, så er det ikke en fold der bliver siddende…

Jeg har haft en rigtig hyggelig jul, sluttende 2′den juledag med julefrokost hos mine forældre sammen med resten af familien, og de sidste par dage har jeg brugt hjemme hos mig selv bag lukkede døre med hygge,  afslapning og det nære , dog med en lille smuttur ind til byen for at bytte julegaver, de ramte ikke helt rent i år, nok mest fordi jeg ikke griller så meget på denne tid af året, og det så ud til at temaet for mine julegaver var “Alt-du-kan-få-til-en-grill”, men jeg er sikkert svær at købe gaver til, jeg har jo alt jeg ønsker i mit liv udover den store lotto gevinst.

1′ste juledag hejste jeg mig selv og ungerne op til en tur ud i det gode vejr, ikke helt efter deres hoveder, de sidste par dage havde sat spor og de var trætte, men de synes alligevel det var ganske godt da vi endelig kom afsted. Martin tog med, og vi lavede en foto-safari ud af det, vejret var jo perfekt til foto, eller det vil sige, i samme øjeblik jeg startede bilen, så forsvandt solen bag skyerne. Som så mange gang før kørte vi til Dokkedal, hvor havet er på den ene side af  østkystvejen, og den fredede vildmose på den anden. Denne gang lykkedes det at se både vildhestene og kvæget med de store horn.

Martins julegave fra den kunstneriske veninde..
Martin med hue

Martin havde en af sine julegaver med… En noget “anderledes” hue han havde fået af sin veninde, nok ikke helt uden humor og et smil, men han tog det nu med ophøjet ro. Det gode er, at han ikke vil være svær at finde på pisterne når vi tager afsted på skiferie, at den så ikke passer ind i stilen af det røde outfit han har tillagt sig til turen er en anden sag, det er godt nok rødt i huen, men ikke som det mest iøjnefaldende. Jeg er dog lidt bekymret for at han kan tildrage sig en piskesmælds læsion hvis han styrter… Der er en temmelig anseelig størrelse på kvasten, og den må være en belastning for nakken selv om Martin ofte kører i et meget adstadigt tempo på skiene..På den anden side kan den sikkert have funktion af airbag hvis han skulle slå baghovedet i ned i iset overflade…

Urokserne og de vilde heste blev i 2003 sat ud på på strandengene mellem østkystvejen og havet ved Dokkedal som en del af et naturpleje projekt.  9 stykker vildkvæg bestående af 7 forædlede Heck-køer, 1 Chianina-tyr og 1 Lidia-tyr.  3 Konikheste, der anses for at være en af de nærmeste slægtninge til de oprindelige europæiske vildheste. Siden er de blevet til en del flere, så det ser ud til at de trives fint…

En Konik hoppe
En Konik hoppe

Der er sket meget med dyrene siden de blev sat ud i sin tid. Dengang var de nærmest umulige at komme i nærheden af, jeg besøgte foderstedet flere gange, men var aldrig heldig at se hestene. Denne gang kom de nærmest springende i flok. Om det er afkommet der er mere trygt ved mennesker ved jeg ikke.

Den samme fra en anden vinkel
Davs!

De var endda så tamme, at både Frederik og Josefine kunne komme til at røre ved dem uden de reagerede synderligt på det. Kvæget er en lidt anden historie, jeg var første gang i nærkontakt med dem samme år de blev sat ud. Jeg kom tilfældigvis kørende forbi, og så en ko med kalv gå ved foderstedet, så jeg sprang ud med mit kamera for at fange dem i min linse. Det lykkedes også ganske fint, men koen havde nær skræmt mig til døde..

Vildko med kalv
En vild ko med kalv

Jeg kom åbentlyst for tæt på hendes kalv selv om jeg stod på den anden side af hegnet. Hun vendte front i mod mig, sænkede hovedet og tog tilløb, jeg nåede nærmest ikke at reagere før hun stod 2 meter fra mig på den anden side af hegnet, der stoppede hun heldigvis. Jeg nåede dog at få ovenstående foto inden hun tog afsæt til at skræmme mig væk, men jeg blev temmelig forskrækket..

Iagtagende på afstand
Nysgerrige køer på afstand..

Kvæget er stadig ikke i nærheden af at være tamme, men holder sig på behørig afstand og ser nysgerrigt til… Der var ingen kalve vi kunne se, men jeg fik øje på tyrene inde i krattet, hvor de stod og skubbede lidt til hinanden med hornene, det så lidt drabeligt ud.

Styrkeprøve
Hvem skal have adgang til køerne

Den ene af tyrene er direkte hentet fra de spanske tyrefægtnings arenaer, og den ser også temmelig truende ud. Helt sort og med gevaldige horn, men meget majestætisk… Vi kørte videre mod udsigtstårnet efter at have taget en masse billeder.. Desværre nåede vi kun lige at se krondyrene løbe ind i skoven og i ly, der kom kørende en bil inde i mosen som skræmte dem væk. Med kikkerten fandt vi dog 3 rådyr som gik stille og roligt rundt og græssede… Vi fortsatte ned på den anden side af østkystvejen til stranden..

Hvor er den tilsandede kirke...
Hvor er den tilsandede kirke…

Begge børn var trukket i deres nye skitøj, så de kunne prøve om det var varmt nok, men på en så åben strand med masser af vind, så bliver det temmelig hurtigt koldt!

Josefine samler muslingeskaller
Josefine samler muslingeskaller

Der var et fedt lys på stranden selv om solen gemte sig for den kolde vind..

Tosomhed på stranden
Tosomhed i horisonten

Udsigten til Øster Hurup
Udsigten til Øster Hurup

Hmm jeg sidder vist bare her og forsøger at få tiden til at gå, de sidste par billeder kunne måske godt undværes, men så alligevel, tiden går med det… Vi skal afsted mod Norefjell i morgen, ungerne er gearet, jeg er ikke mindre gearet, det bliver helt vildt fedt at få mine børn med på skitur selv om det kun er for 1 dag, turen derop og hjem kan jo kun blive hyggelig i en lille kahyt… Jeg er igang med de indledende øvelser, vi skal jeg have proviant med selv om det er en kort tur. Priserne for mad på færgen og i Norge er astronomiske, så alt hvad vi kan have med hjemmefra er penge sparet.. Lige nu bager jeg pølsehorn så det er en lyst! Min rejsekedel er pakket med instantkaffen og kakao til ungerne. Martin laver sandwich, så vi har til morgenmaden, og jeg har pakket en éngangs grill, så vi kan få pølser på pisten. Bananer til energien undervejs og til rygsækken, så er det  bare at håbe på jeg ikke vælter…

Jeg har lige checket vejrudsigten for Norefjell, det ser ud til vi har fine forhold i vente, sol og ingen vind, temperatur omkring 12 graders frost, hvilket jo er meget normalt for Norge, men heldigvis ikke i Østrig, hvor det er lidt mere menneskelige temperaturer vi skal opholde os i.

Jeg har booket en skilærer til ungerne i en time, så kan de lære det grundlæggende, resten kommer jo ved at prøve, og de har jo begge en god balanceevne da  de begge kører skateboard og inliners. Frederik snakker om at prøve snowboard, men jeg vil helst at de starter sammen på samme måde, så kan han lære det andet senere, og så er skateboardere i øvrigt p…. irriterende at køre med, de drejer uforudsigeligt og fylder en masse på pisterne… 

Jeg glæder mig rigtig meget til at vi skal køre sammen ned af pisterne, og jeg håber at de begge bliver fanget af den sport, så vi fremover kan være fælles om vore vinterferier og oplevelser ude i sneen..

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>