Get the Flash Player to see the slideshow.

Motion for sundhedens skyld og med livet som indsats..

En hektisk start på 2009 ser det ud til, det er jo nærmest umulig at være billist uden risiko for at køre en forvildet motionist ned. Mange er sikkert startet ud med et nytårsfortsæt om at komme i form og tabe de overflødige kilo, og den letteste måde er at spænde et par løbesko på fødderne og så bare løbe derud af, andre kommer gående som en flok ænder med skistave i hænderne, men det sker altid i ly af mørket. Om det er et forsøg på at skjule sig så andre ikke ser den elendige form man starter ud med ved jeg ikke, men et er sikkert, det er en motionsform med livet som indsats. Løbetøj er af en eller anden årsag altid sort, eller i hvertfald i mørke farver, og det er nærmest umuligt at se når de kommer vaklende i kanten af vejen, jeg er flere gange blevet overrasket og det er samme chok hver gang..

Løbevest
Løbevest eller redningsvest

En løbevest kan købes næsten hvor som helst, min er købt i Føtex til den nette sum af 30.- Masser af steder på nettet findes der forretninger der har så mange af dem, at de sælger dem til ingen penge. Billigsport24.dk er et af stederne, så der findes nærmest ikke en undskyldning for ikke at bruge sådan én, samtidigt ser det lidt mere checket ud, ingen kan se, at der bag de selvlysende reflekser gemmer sig en dampkedel med puls 245. Det kan også være en motivation for at holde “nytårskuren” lidt længere, jeg har en klar holdning til, at det aldrig skal være udstyret jeg skal gå ned på, om så det er skiløb, så er jeg klædt på som Alberto Tomba, eller når jeg løber, så ligner jeg en der er klædt på til triathlon! Udstyr er en motivationsfaktor, så brug det, det kan redde liv på flere måder…

Der er selvfølgelig også fordele ved at der pludselig findes så mange motionister på stier og veje. Jeg har det sidste år måtte se mig overhalet af alt fra gamle mænd til løse hunde, så det er ganske rart, at det nu er min tur til at æde mine med motionister, om end jeg ikke ligefrem sprinter forbi dem..

Jeg har de sidste dage fulgt en “sag” der er oppe i pressen, en sag der blev startet af en forening af navnet “Humanistisk Samfund“. Det er åbenbart et stort problem, at i en del folkeskoler startes dagen med morgensang og fadervor, og så er det lige jeg står af… Det er både indoktrinerende og et brud på den enkeltes frihed udtales der… Hvilket barn har taget skade af den “indoktrinering” der finder sted, børnene selv udtaler, at det både er hyggeligt og rart, men forældrenes frihed angribes åbenbart, siden de gider at reagere på noget som fordrer både medmenneskelighed og næste kærlighed, kald det bare indoktrinering… Undskyld, men det virker mig en smule plat og selvoptaget, at fordi forældrene har mistet troen undervejs, så skal børnene bestemt heller ikke have mulighed for at søge den. Vi lever i et samfund der bygger på de værdier folkekirken i sin tid formulerede, vores grundlov er skabt på den baggrund, hvordan kan det så være forkert at indføre børn i det samme værdisæt, de er kvikke nok til selv at skelne, hvad der er vigtigt. Et barn der opdrages uden tro på andet end sig selv og sit ego, bliver skabt uden ballast til at klare sig når egoet og selvet ikke altid slår til..

Nysgerrig som jeg jo er, undersøgte jeg hvem de her humanistiske samfundsborgere er… Og de skriver på deres hjemmeside:

Humanistisk Samfund er en forening, der på et humanistisk værdigrundlag, arbejder for at mennesker frit skal kunne vælge et livssyn og et liv fri for religion og religiøs indblanding, men have mulighed for at markere livets store begivenheder på en højtidelig måde og på grundlag af et livssyn og en etik, der giver indhold og dybde.

De skriver store ord om etik, humanisme, dybde og livssyn, uden at vide, at de selv samme værdier stammer fra den tro de frasiger sig, den selv samme ballast de har fået med sig i deres opvækst fra et samfund som bygger på folkekirken og det åndelige budskab… Puha! åndsboller, narrehatte og selvforherligende fjolser, det er jo nærmest grinagtigt..


Ypperstepræsten…

 Ypperstepræsten taler om at han er agnostiker og modsiger så sig selv og hele det store samfund af humanister :-) Det er go lir

Dernæst beskriver de på hjemmesiden om de tiltag de gør for at leve på et humanistisk sæt, med ceremonier og traditioner taget fra kristendommen, bare med en anden betegnelse… ”celebranter og ceremoniledere” kaldes deres ypperstpræster, det er sgu for komisk, og en anelse nyreligiøst… Sikke mange krumspring at gøre sig, for at slippe for den berøringsangst de har i forhold til tro og religion :-)

Om mine børn vælger Gud, Allah eller Buddha er mig hamrende ligegyldigt, men de skal vide hvorfra det samfund de lever i har hentet sit fundament og grundstene, de skal vide, at de er en del af noget universielt, og det at dyrke sit eget ego ikke alene er et brugbart eller holdbart mål i livet.

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>