Get the Flash Player to see the slideshow.

Løb for livet, eller for en gadget

Et liv i velvære er ikke kun fornøjelse, ej heller for mig. Guderne forbyde det, men jeg indrømmer blankt, at jeg det sidste ½ år har forsøgt at løbe mig til velvære. Ligeså uvirkeligt det må være at se mig løbe, ligeså uvirkeligt var det at komme igang, og undervejs finde ud af, at jeg faktisk finder det skønt – især efterfølgende!

Ikke desto mindre har jeg fundet en god rymte i at løbe 3 – 4 gange om ugen, af en times varighed. Det giver mig energi, og ikke mindst et pænere spejlbillede. Det meste af efteråret og vinteren har jeg brugt i kælderen hos Nykredit, hvor der forefindes et ganske veludstyret motionscenter med alt hvad hjertet begærer af maskiner og håndvægte.

Jeg har kastet min kærlighed over et løbebånd af tysk fabrikat. Det må betegnes som værende ganske heldigt, at jeg endnu har min første skade til gode. Dels er betjeningen på tysk som jeg ikke fatter et ord af, dels er min tålmodighed i den slags udfordringer ikke stor, og jeg skal helst være klar til en maraton indenfor de første dage, ellers mister jeg lysten. Mærkeligt nok har det ikke været tilfældet med dette “instrument” Jeg nyder at bruge en time på at storsvede og være stakåndet.

Nu nærmer sig lysere dage, og min lyst til at tilbringe mine vågne timer udendørs er stor. Derfor har jeg forflyttet mit tunge legeme ud på stierne i omegnen af Sdr. Tranders, hvor jeg forsøger at fuldføre samme øvelse som på løbebåndet. Det er ikke helt så let, jeg mangler min drikkedunk som plejer at være lige ved hånden, musikken i højtalerne, snakken med mine kollegaer undervejs, og et endnu vigtigere faktum er, at jeg ikke har nogen fornemmelse af fart, afstand og puls. Disse data kan jeg løbende udlæse på løbebåndet, men jeg har bestemt ingen fornemmelse for det når jeg løber i det fri…

Jeg har en kollega som er en af de der høje slanke senede mænd med cykelrytter arme, uden tvivl en der er vandt til at få flyttet nogle kilometer med løbeskoene. Jeg snakkede kort med ham om udfordringerne i at overføre mine løbeture til noget min logiske hjerne kan forstå. Straks foreslog han mig nedenstående vidunder.

Producenten skriver:

Forerunner 305 er til den ambitiøse idrætsudøver. Tager du den samme opbygning og alle de spændende træningsfunktioner fra Forerunner 205 og udbygger den med en pulsmåler, så har du den nye ForeRunner 305. En speciel højfølsom GPS modtager sikrer utroligt pålidelige og præcise data. Det betyder at Forerunner 305 kan fungere under de mest udfordrende forhold som f.eks. i en storby eller i en skov. Forerunner 305 skal ikke kalibreres og kan anvendes i mange forskellige sportsgrene f.eks. løb, cykling, roning, langrendsski mm. Forerunner 305 er det perfekte trænings instrument hvis du ønske at tabe vægt, forbedre velvære, nå maksimum i et træningsprogram, eller blot for at forbedre helbredet for at undgå hjerte problemer. ForeRunner 305 kan tilsluttes PC og ved at overføre alle registrerede data til det medfølgende program – Garmin Training Center – kan alle data analyseres og træningen kan optimeres. Lige som de øvrige produkter i Forerunner serien, kan 305 også fungere som en ganske almindelig GPS navigator og derved guide dig frem til et bestemt punkt eller hjælpe dig med at komme tilbage til dit udgangspunkt.

Den kan ikke lave kaffe, men ellers alt hvad hjertet begærer af gejl til brug for sportsudøvere. Det var det! sådan én må jeg ha’. Lidt roden rundt på nettet med Google herhjemme og i udlandet viste mig, at den er forholdsvis let at få fingrene i, og prisen svinger ikke meget på verdensplan. Derfor valgte jeg at bestille en hjem fra en webshop jeg fandt i Danmark.  http://www.loebeshop.dk blev mit valg, og efter 2 dage lå den og ventede i min postkasse.

Køn er den ikke vil jeg sige, stort som en bornholmer på armen, men alligevel let og overskuelig. Jeg tog den på armen og gik rundt med den i huset et par timer for at finde mig fortrolig med den. Den medfølgende software fik jeg indlæst på min pc, og jeg prøvede med en synkronisering af de data den havde opsamlet medens den sad på armen af mig herhjemme. 2 kmt. er min gennemsnits fart indendørs :-)

Allerede hér kunne jeg mærke den fornemmelse en rigtig god gadget giver i maven, jeg kunne næsten ikke vente med at prøve den…

Efter en lang og hård tur, sættes “dimsen” til computeren derhjemme og alle data hentes ind og analyseres af “Garmin Training center” som vist i ovenstående. Dette er en tur til Kærby på 6.53 km.

Vist i Google Maps ser billedet ud som nedenstående..

Google Maps - tur retur

Dette værktøj er jo intet mindre end genialt! Udviklet til løb og cykling, men tænk på hvad det ellers kan bruges til…. Hvor hurtig kører du ned af pisterne? Hvor langt er der i Føtex, og ikke mindst så har jeg en samlet måling af distancer og informationer om min fysik.

Ydermere tilbyder produktet en mulighed for at deltage i et fællesskab hvor man kan dele sine data med andre ligesindede, som også har været så heldige at få fingrene i dette geniale værktøj.  www.Motionbased.com er et wevsted, hvor du udover at uploade dine egne løb for sammenligning, kan hente andres løb og tilmed bruge dem til selv at finde rundt. En kort søgning gav mig langt over 100 forskellige ruter i området.

Sådan en gadget er jo uundværlig!

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ Løb for livet, eller for en gadget ”

  1. Hej Jens.

    Altså hvis du går kold over teknikken på et løbebånd, er jeg dybt imporneret over din tålmodighed med denne instruktion til dette vidunder.

    Jeg forsøgte virkelig at læse det hele, men give fortabt 2/3 inde i teksten. Men dejligt for dig, det er umagen værd :-)

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>