Get the Flash Player to see the slideshow.

Idioti for en sikkerheds skyld…

I forbindelse med mit job har jeg en del rejsedage til København, hvor koncernens hovedkontor befinder sig. Det er efterhånden en rutine på samme vis som at hoppe på bussen ind til byen… Dog er der på et punkt en rutine som svarer til adgangen ind til Fort Knox, bare på en langt mere idotisk måde.. For få år siden var sikkerhedscheckin et spørgsmål om at gå gennem en metal detektor, og larmede den for meget, så blev man kropsvisiteret…

I dag er det et galehus af fuldstændig vanvittige kontroller og begrænsninger som i min verden absolut  intet har med sikkerhed at gøre, snarere tværtimod – jeg arbejder med sikkerhed, så et eller andet burde jeg jo vide om det… Det hele startede for nogle år siden, hvor en vanvittig araber havde sprængstof i skoene, siden kom en anden også mørkglødet herre til med en eksplosiv væske, og i øjeblikket ser det ud til at alt er dødsens farligt… Mobiltelefonen skal slukkes i flyveren, javel så, men hvorfor? Flyvere bevæger sig i et luftrum der er fyldt af stråler fra alverdens radioer… Bæltet skal tages af inden sikkerhedschecket da det skal gennemlyses for….???????? Der må ikke medtages væsker i flyet over 100ml. og disse skal pakkes i en klar plastik pose på max 1 liter. De fleste deoderanter osv. kan derfor ikke medtages… Det er der måske meget fornuft i, det kan jo være, at en eller anden finder på at medtage nitroglycerin, og i det tilfælde kan han kun bortsprænge den ene halvdel af flyet med de 100 ml. nitroglycerin…. Sikkerhed for enhver pris! Det må bare ikke gå ud over lufthavnens forretning, så derfor kan man efter sikkerhedskontrol gå i udenrigshallen og fylde poserne med diverse flasker spiritus,  hvis indhold kan nærme sig 80% brændbar væske. I min verden er det forholdsvist let at bruge en flaske Stroh rom som brandbombe i et fly, men det er så nok mig den er gal med…

Min terrorist lighter!
Min sindsygt farlige lighter!

Min bærbare computer er også en tikkende bombe, den må ikke længere gennemlyses i sin taske, men skal have sin egen bakke. Min jakke må ikke lægges ovenpå computeren, den skal også have sin egen bakke… Tasken jeg bærer min computer i, skal også have sin egen bakke… Inden jeg er færdig har jeg brugt 3 – 5 bakker for at komme 1 dag til staden, og det samme skal alle andre rejsende….

Dråben kom i går, hvor jeg igen var med flyveren til København… Denne gang blev jeg afvist og trukket til side efter skanning af min jakke, indholdet deri så temmelig farligt ud! Det viser sig nemlig nu, at Ronsson samt Zippo lightere fremover er at betragte som farligt gods, og jeg havde min zippo i min lomme som jeg har haft det mange mange andre gange… Den rare, men ikke særligt kvikke kvinde i uniformen kunne ikke lige forklare mig hvorfor den lige pludselig var blevet farligt gods, kun at den var blevet forbudt. Hun tilbød at passe på den for mig indtil jeg kom hjem igen, men jeg mente hende ikke tilliden værdig, så jeg returnerede den til bilen, og købte en ufarlig engangs lighter i kiosken, den må jeg nemlig godt have med selv om den indeholder ekplosive væsker…  Jeg ved ikke om de havde troet jeg ville smide min lighter i nakken af piloten, eller brænde deres elendige rundstykker af under morgenmaden, men det virker helt gak!…

I en tid hvor terrorisme og frygt for samme fylder en del i folks bevidsthed, så er det jeg tænker, om ikke frygten for terrorisme og det den bærer med sig, er større terroisme end selve terrorismen. Tænk på, at mange tusind mennesker hver dag skal igennem samme vanvittige skuespil i verdens lufthavne som kun er et spil for galleriet. Tænk på hvor mange timer og resourcer der spildes på den slags nonsens hver dag… Jeg kan ikke huske hvornår det sidste fly er sprunget i luften af terrorister, det er længe siden.. Nogle vil påstå at det er på grund af sikkerhedskontrollen i lufthavnene, jeg tror det ikke…

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>