Get the Flash Player to see the slideshow.

Den ægte vare af en god kopi…

Riget fattes penge, og jeg fattes ord… Endnu engang havde jeg i aftes fornøjelsen af, at være til stede ved en af “Pink floyd Projects” koncerter, og endnu engang er jeg målløs over den præstation det band leverer gang på gang…  I aftes gjorde de det igen, viste hvad det vil sige at brænde for et bands musik, og spille det så tæt på originalen, at originalen selv er i tvivl om hvem der spiller.. Jeg har glædet mig til koncerten i snart et år, faktisk siden maj, hvor jeg også hørte dem (og skrev om det et andet sted på denne blog), jeg havde igen fået lokket Martin med, og selv om han er en behersket mand, så jeg flere gange, at hans fødder fulgte rytmen, og øjnene fascineret fulgte det show der opførtes på scenen.

Pink Floyd Project
Et inferno af lys, lyd og billeder

Det siger lidt om både musikken og bandet der opfører den, at det er muligt at fylde Aalborg Kongres og Kulturcenter til randen med flere tusinde mennesker, som alene er kommet for at høre musik fra et band som splittedes tilbage i 1982, og siden kun har vist sig i forskellige andre sammenhænge. Musikken holder stadig og er lige så aktuel i dag, som da den blev skrevet.

 [kaltura-widget wid="vn3xxk8rny" width="410" height="364" addpermission="0" editpermission="3" /]
Set fra række 17, sæde

Pink Floyd er fra en tid, hvor alt var lovligt, og intet umuligt. Grænser blev flyttet og nogle blev overskredet, bandets første forsanger og kreative hovedperson Syd Barrett, skred i svinget efter en overdosis LSD,  og tilbragte resten af livet i det skotske højland hos sin mor, rablende vanvittig og psykisk syg.. Et af bandets bedste numre er skrevet som en hyldest til Syd Barret…

“Shine On You Crazy Diamond (I-V)”

Remember when you were young, you shone like the sun.
Shine on you crazy diamond.
Now there’s a look in your eyes, like black holes in the sky.
Shine on you crazy diamond.
You were caught on the crossfire of childhood and stardom,
blown on the steel breeze.
Come on you target for faraway laughter,
come on you stranger, you legend, you martyr, and shine!
You reached for the secret too soon, you cried for the moon.
Shine on you crazy diamond.
Threatened by shadows at night, and exposed in the light.
Shine on you crazy diamond.
Well you wore out your welcome with random precision,
rode on the steel breeze.
Come on you raver, you seer of visions,
come on you painter, you piper, you prisoner, and shine!

En ny forsanger kom til, og bandet ændrede stil fra det psykedeligske, men fastholdt udtrykket. Musikken er kun del af et hele, hvor både lys, lyde og billede skabte et udtryk som ikke er set hverken før eller siden. Teksterne er lyriske malerier med plads til enhvers fantasier og egne fortolkninger, sproget er farvet og formet i en dybde og klarhed jeg ikke har set andet steds, sådan var det i 60′erne og sådan er det også i dag når de resterende medlemmer af bandet udgiver musik.

Wish you were here er fra samme LP, og et lige så fantastisk nummer

Wish you were here

So, so you think you can tell Heaven from Hell,
blue skies from pain.
Can you tell a green field from a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?
And did they get you to trade your heroes for ghosts?
Hot ashes for trees?
Hot air for a cool breeze?
Cold comfort for change?
And did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage?
How I wish, how I wish you were here.
We’re just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
Running over the same old ground.
What have you found? The same old fears.
Wish you were here.

Nå tilbage til koncerten som bygger over et af Pink Floyds udgivelser, hvor hovedværket er et 22 minutter langt syret nummer. Hele koncerten varede godt 3 timer med en enkelt pause indlagt..

Pink Floyd Project - Et sceneshow af format
Lys, lyd og billede

Det var en meget stueren koncert, at sidde stille til rockmusik i 3 timer er et eller andet sted uheldigt, men der var nok ikke andre muligheder, da både den fede Henning G, og andre af de lokale spidser selvfølgelig skulle sidde i “front row” som pampere nu gør det.. Et par forstyrrede kontrollører rendte rundt og skældte ud på de formastelige der havde fundet på at tage kamera med – mig inkluderet. Et eller andet havde de misforstået…Det kan godt være reglerne forbyder brug af kamera til koncerter i Aalborg kongres og kultur center, men det er en regel som er temmelig svær at håndhæve, når enhver mobil telefon i dag, både indeholder video og kamera… Bandet opfordrer endda til, at man tager billeder af deres koncerter og sender til dem… Jeg fik et par henstillinger undervejs, men smilede bare til manden med hentehår og et overskæg der mindede om en skovsnegl..

Pink Floyd Project - En syret oplevelse..
Pink Floyd Project – en syret oplevelse

Desværre ser det ud til, at koncerten bliver den sidste i Aalborg i lang tid.. I aften spiller de i Vejle, og har derefter ikke flere koncerter i landet resten af året. Og ved årsskiftet har forsangeren valgt at stoppe til fordel for sin egen karriere, det kan jeg kun begræde, og håber der findes en fuldgod erstatning..

 

 [kaltura-widget wid="q30g26jvbk" width="410" height="364" addpermission="0" editpermission="3" /]
Stadig række 17, nr 38

Et lommekamera er måske ikke helt det ideele til at optage koncerter med, men det er det muliges kunst.. Jeg ville aldrig været blevet lukket ind med mit “rigtige” kamera under armen…

Optagelse fra en anden koncert med bandet

Pink Floyd Project er ikke Pink Floyd, men de er det tætteste vi i Danmark kommer på det band af aldrende mænd som ind i mellem beriger denne jord med fantastisk musik. Det er en del år siden jeg sidst hørte dem, faktisk helt tilbage i 1994, hvis jeg husker korrekt. Den gang spillede de i Parken, og satte publikums rekord som ikke er blevet slået siden. I 2005 gendannedes bandet for en kort bemærkning i forbindelse med Live8 koncerterne, men det blev kun til ganske få numre, og det er vel realistisk at tro, at det var sidste krampetrækninger fra et band som på baggrund af interne konflikter, stofmisbrug og en pengegrisk musik branche, har leveret noget af det mest fantastiske musik jeg har hørt.. Jeg hørte dem første gang i 1980 i forbindelse med “The Wall“, og de spiller stadig ud af mine højtalere når jeg skal hygge..

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ Den ægte vare af en god kopi… ”

  1. hello there,

    Det var meget spændende læsning de bøger du anbefalede.
    Nyder at høre om dit liv i ålborg.;-)
    Mange hilsner

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>