Get the Flash Player to see the slideshow.

Påskedag eller dommedag…

Sikke da et vejr for en påske! Det har jo desværre været alt for perfekt til at gå i haven, og få ryddet op efter en lang vinter. Nu sidder jeg heldigvis her på den anden side af havearbejdet, og det var rart at få det overstået. Ikke at jeg dyrker den særligt motiveret, men der er altid lidt at gøre, havemøblerne skal vaskes af og sættes frem og de motoriserede hjælpemidler skal klargøres til en ny sæson. Heldigvis havde min nabo slidt mosfjerneren op, så det må vente til en anden god gang…

Josefine er en pertentlig lille pige med meningers mod, og damen fremsatte ønske om en “mark” med jordbær. Ønske måske ikke så meget som et krav, så vi kørte til planteskolen, og købte os fattige i jordbær planter. 25 jordbærplanter koster mere end et helt års forbrug af jordbær, men den pædagoiske vinkel er til at få øje på…Vi producerer vores egne fødevarer! Og økologiske var de indtil i eftermiddags, hvor de fik et lag kunstgødning… Jeg er jomfru af stjernetegn, og derfor meget grundig og velforberedt… Derfor er jordbær heller ikke bare noget man gør, så jeg tog Josefine under den ene arm, og en trillebør under den anden. Vi gik til den nærmeste gård her i Sdr. Tranders, hvor jeg ved de har heste på stald. Her fik vi lov til at tage den hestemøg vi havde brug for, det viste sig senere at være en del… Josefine mente nu godt nok det var temmelig ulækkert, at hendes jordbær skulle gro i hestelort, men sådan måtte det være… Det tog mig en eftermiddag, og adskillige gåture med trillebør, at få fyldt mit højbed med hestemøj, men nu er det hele på plads til en sommer med masser af jordbær, og jeg har en konstant stikkende smerte mellem skulderbladene…

Jordbær plante i den reneste hestelort
Så er der jordbær i ovnen

Det har også været en påske, hvor jeg endnu engang har undret mig over mit fædrende ophav, jeg ved ikke om jeg nogensinde lærer at forstå min fars handlemønstre og reagere med overbærenhed, men han er ganske ofte temmelig utålelig. Mine forældre skulle flytte i påsken, deres nye hus er efter et langt byggeri nu i en stand, hvor det er beboeligt. Det der skulle have været en glædelig begivenhed, endte med at blive en kort fornøjelse… Min far lever efter devisen, det er altid alle andres skyld, og det var så “vores” skyld at han ikke kunne overskue en forholdsvis overkommelig opgave som det er at flytte, og så bliver han ganske ulidelig… Jeg pakkede bilen med børnene, og så tog vi hjem igen efter en time… Så meget for en hyggelig dag, hellere havearbejde derhjemme istedet… Respekt kan man ikke true sig til, den skaber man… 

Moderne køkken til ældre mennesker 
Ganske pænt køkken, Flowerpot’sene er mine 

Påskedag er jeg lidt i tvivl om, mener helt bestemt den burde hedde dommedag i stedet. Det var IKKE min dag! Jeg havde lovet at bidrage med frivilligt arbejde på Aalborg Stadion for Frederiks Basketklub, hvilket indebar, at klubben fik 300,- i kassen, for min hjælp en eftermiddag…. Jeg så i lyset, at jeg kunne tjene en god sag, og samtidigt se AaB sende OB hjem med en ordentlig øretæve… Sådan skulle det ikke gå… Første bitre pille måtte sluges, da jeg fandt ud af, at jeg skulle sælge pølser til udeholdets fans, og det i det aller mørkeste hjørne af stadion langt væk fra solen… Fansene var såmænd meget søde, men deres tåbelige slagsange var lidt enerhverende, og jeg kunne nærmest intet se af banen, hvor spillet foregik… AaB tabte selvfølgelig efter at have spillet et røvkedeligt OB hold langt ud af banen, det var anden bitre pille… Jeg havde Frederik med, og da vi gik derfra, sad der en lille nydelig plastik folder i min forrude, med en p afgift på 510.- Jeg holdt 2.4 meter fra en dobbeltoptrukket linie, og ikke 3 meter som loven foreskriver, endnu en bitter pille. Næste bitre pille kom så da jeg startede bilen, nu virker radioen så pludselig ikke mere… Og for at det ikke skal være løgn, så begynder det at rasle fra et eller andet sted i motorrummet… Lyden har jeg endnu ikke fundet ud af hvor stammer fra, men det betyder jo nok en tur på værkstedet en af de nærmeste dage… Påskedag var IKKE min dag…

Næsten nye påskelam
Påskelam i solen

Lyspunkter har der dog heldigvis været flere af, og fårene på marken ved siden af, har igen synkront født deres årlige afkom, og der løber nu 6 små lam rundt på marken, søde er de, og vældigt opsatte på at se rigtige ud på foto. Sidste år var de meget sky, det er de bestemt ikke i år, hvorfor har jeg ingen anelse om. Især det ene lam synes, jeg var det mest interessante i verden, og fulgte mig troligt rundt…

På usikre ben
På usikre ben…

Det lykkedes mig at få solgt mit gamle kamera i påsken, så jeg så nogenlunde kan få dækket udgifterne ind til det nye… Det var lidt vemodigt at skulle sige farvel, vi har delt mange gode oplevelser de sidste 3 år, og jeg kender næsten hver lille detalje i det kamera, men jeg ved også, at det hos mig har udlevet sin tid, derfor naturligt at sende det videre til en anden lykkelig ejer.. Jeg fik det godt betalt, og tabte kun 900.- fordelt over 3 år, det har bestemt været alle pengene værd..

Mit nye kamera volder mig kneb, jeg synes pludselig ikke jeg kan finde motiver nok der kan retfærdiggøre dets kvalitet… Jeg løber desperat rundt og skyder på alt og alle i håbet om vinderbilledet, men har endnu ikke fundet det… Jeg havde dog min første “professionelle” opgave i sidste uge.. Min kammerat Rasmus som blandt andet er kok, musiker og billedkunster, har malet en række billeder som han gerne ville have digitaliseret til en hjemmeside, jeg trådte til og forsøgte på bedste vis at skabe et godt resultat. Ingen tilfældigheder her, så både hvidbalance, blænde og skarphed var på plads da jeg gik i gang. Og til min egen store tilfredshed, så synes jeg faktisk resultatet er blevet godt, jeg har næsten ramt de oprindelige farver, selv om det er temmelig svært. Mine billeder af hans billeder kan ses i toppen af denne hjemmeside under linket “Rasmus Bjørn“. Kig forbi, og se de i mine øjne fede billeder han har malet… Jeg er også sikker på han vil sælge et eller to, hvis det har interesse..

Kan den det?
Kan den det?

Ind imellem lykkes det da at fange et eller andet motiv som jeg kan få noget sjovt ud af, ovenstående har fået en lettere manipulering i Photoshop, og nedenstående er en del af et “kunsttræ” der står på Nordjyllands kunstmuseum.

Solsejl
Solsejl eller et eller andet..

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>