Get the Flash Player to see the slideshow.

Sure tæer og dyre dele…

Endnu en uge, hvor vi har været velsignet med godt vejr, det kan man jo kun blive i godt humør af..  Det har der også været brug for efter min skæbnesvangre dag i frivilligt arbejde, som kostede en del… P-afgiften er betalt, radioen fungerer igen, AaB spillede Brøndby ud af banen, men rasle lyden i mit motorrum fortsatte, så jeg har været nødsaget til at finde et værksted til bilen… ¨

Friløbsrulle til Golfen
Friløbsrulle

Der er sket meget med bilerne siden jeg sidst købte, min VW Passat i 1995 var teknologisk langt fra min nuværende Golf. Dengang kunne jeg lave det meste selv. I de 10 år jeg havde bilen, var den kun på værksted 2 – 3 gange, og kun fordi det var graverende ting der skulle repareres – benzinpumpe, låsecylinder osv.. Min nyere Golf er komplet umulig at skrue i, ikke et sted ser det ud til jeg kan få brugt mine mekaniker evner, måske i forhold til olieskift og nye bremser, men resten er pakket ind, og kan kun skrues i med special værktøj.

Det viste sig, at en defekt friløbsrulle afstedkom raslelydene, ikke at den koster en herregård, men med arbejdsløn løber sådan en operation op i 2000.- I mine øjne horribelt! I min gamle bil, ville det have taget mig en time eller to, at skifte den samme dims, og dimsen kostede et sted mellem 100 – 200.-  

Det har også været ugen, hvor min nabo desværre har fået nye reservedele hjem til vores “vertikalskærer”, eller mosrive som det hedder på gammel dansk… Jeg så mig derfor nødsaget til, at bruge et par aftener på at trave rundt efter den maskine, for at fjerne enhver afskygning af mos i min græsplæne. Og den er bestemt effektiv, mos, jord og andet godt fra græsplænen står i en lind strøm udfra maskinen, det er temmelig beskidt arbejde.. Der findes efter en time med den maskine, ikke et sted på min krop som ikke er begravet i jord og skidt.. 

Mosfjernertæer
Det ligner fødderne fra Tollundmanden!

Selv om jeg har boet i det nordjyske siden 1992, så er der stadig steder jeg ikke har været. Ind i mellem overraskes jeg af den skønhed naturen gemmer på. Rold Skov kender de fleste af os – også jeg. Jeg har gået mange ture ved Rebild Bakker, store økssø og de andre oplagte steder, men jeg kendte ikke noget til Ravnkilde før denne weekend. 

Ravnkilde
Ravnkilde

Det gode vejr var jo en oplagt kulisse til en tur derud, hvor der er højt til loftet. Så lørdag aften blev brugt på en frisk gå tur i bakkerne med udsigt over Gravlev sø og ådal.  Jeg har læst meget om de forskellige kilder i området, som lystfisker i Lindenborg Å kan man ikke undgå at høre om disse kilders fortræffelighed i forhold til gydepladser og vækstområder for havørreder. Desuden findes hér et af de få steder i Danmark, hvor kildeørreden naturligt lever og reproducerer sig selv.. 

Ravnkilde løber ud i engen og videre ud i Lindeborg Å
Ravnkilde i solnedgangen

Turen til Raavnkilde gik over bakkerne selv om det er en omvej, men bøgeskoven på denne tid af året, er et fascinerende syn, så selvfølgelig skulle vi den vej. Ikke at bøgen er sprunget ud endnu i særlig stor grad, men bladene fra sidste år, ligger tæt i skovbunden, og giver en varm brun farve i hele skoven.

Roldskov - bøgeskoven
De første museører i bøgen

Skoven er meget kuperet, og er mange steder gennemskåret af gletcherne tilbage i sidste istid. Det er en meget anderledes skov end dem jeg ellers færdes i. Helt tydeligt er det, at skoven aldrig har været kultiveret og brugt til skovning, det gør den helt anderledes levende og langt mere spændende at besøge som publikum..

Bøgen er sprunget ud
Bøgen er sprunget ud

Sådan går der hurtigt et par timer, og så er det jo endnu mere herligt at have et kamera som kan fange alle de stemninger der er i skoven..  Turen sluttede ved at gammelt hus der ligger fantastisk placeret i bakkerne, der gad jeg godt bo… Jeg tog et par billeder som jeg siden har leget med i photoshop. Huset er gammel og stråtækt, så jeg byggede videre på det motiv, gjorde det sort/hvid, og fjernede alle elementer af nutid i billedet.. Der stod bla. et par bænke og borde af nutidig oprindelse, som skæmmede illusionen af “noget gammelt”. De kan relativt let fjernes i photoshop, det er et fantastisk værktøj…

En stråtækt illusion
En stråtækt illusion

Find Holger, eller nærmere bestemt, find stederne hvor bænke og borde stod, jeg synes det er umuligt at se. I den digitale tidsalder kan alt manipuleres.. 

Herligt med den slags oplevelser til at bevare jordforbindelsen med de ting der nu ellers sker i samfundet.. Jeg har den seneste tid forundret fulgt vores regering, og dens handlinger. Godt nok var jeg i sin tid med til at stemme den siddende regering ind, men jeg er efterhånden kommet dertil, hvor jeg græmmes mere end jeg glædes..

Multimedieskat er et nyt buzz word opfundet af regeringen, aldrig har jeg da hørt om så tåbeligt et forslag! Kort fortalt skal man beskattes af de goder ens arbejdsgiver tilbyder… Jeg betragter ikke hverken mobil telefon eller en bærbar pc som et gode i mit job, det er en selvfølgelighed og nødvendigt for at jeg kan arbejde, sådan ser regeringen ikke på det… Fremover skal jeg beskattes når jeg tager min pc med hjem om aftenen, fordi jeg skal anvende den næste dag i mit arbejde i København… Øh er det et gode at skulle tage sin pc med hjem… For at det ikke skal være løgn, så tilføjes der nepotisme fra Dansk Folkeparti ved, at friholde hjemmehjælpere for skatten, fordi en pc er nødvendig for at de  kan arbejde… Så forsvinder logikken lidt for mig.. Det er nødvendigt for en hjemmehjælper at have en pc, men ikke for en som jeg, der arbejder med IT det meste af min vågne dag.. Det er simpelthen en ommer!

Og for at det ikke skal være løgn, så tåger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti frem og fremturer med krav om at den kriminelle lavalder nedsættes til 12 år. Manden er det tætteste vi kommer på Frits Clausen – lederen af det danske naziparti under besættelsen… Eneste forskel jeg kan se er, at Frits Clausen var lidt mere frisindet, og en del tungere..

En kriminel lavalder på 12 år, det betyder at min Frederik om et par måneder kan fængsles, og drengen kan endnu ikke stave til butikstyveri! Hvad er det for et samfund vi efterhånden lever i, det er næsten værre end i USA. 

Med venstre som det ledende parti i Danmark skulle man jo tro, at liberalismen var i højsædet, det er den så ikke. Der er ikke tidligere lavet så mange lovstramninger, nye love, nye kontrolforanstaltninger og andet som skal være med til at ensrette det enkelte menneske. Det er lidt uhyggeligt at se hvordan et samfund strømlines og enhver forskellighed forsvinder, væk er alt det farverige, landsbytosserne og andet som måske ikke har nogen væsentlig værdi, andet end det at være en del af samfundet..

Jeg siger nej tak til en ledelse af Danmark som dikteres af et halvnazistisk parti som DF, styres af fordomme og jantelov, og begrænses af ønsket om at alt skal kontrolleres.. Det er kvalmende..

Glemte i min forargelse helt, at jeg endelig er færdig med hjemmesiden til min ven Rasmus. Besøg den og se de malerier han laver, jeg synes de er rigtigt gode.. http://www.rasmusbjoern.dk/


Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

2 Svar til “ Sure tæer og dyre dele… ”

 1. Det er saftsuseme flot arbejde med den hjemmeside Jens… farverne er skide flotte sammen med Rasmus’ billeder!

  Hvordan laver du galleriet? Er det eller andet smart plugin der alligevel ikke fungerer hos mig eller..?

 2. Hej Mette

  Tak for roserne, du har jo selv en finger med i spillet :-)

  Det plugin jeg har brugt, er det samme som jeg har brugt alle steder på min egen side, både til enkelfoto i indlæggene, men også i galleriet og de skiftende billeder i headeren. Det hedder Nextgen gallery, eller ngallery. Det er et af de mest anvendte plugins, og kan helt sikkert bruges til din side også.. Der findes et hav af andre plugins der anvender samme plugin som grundlag, så det kan godt være lidt en jungle at finde rundt i…

  Overrask mig ved ikke at kunne finde ud af det….

  PS: Jeg er faktisk ret stolt af de billeder jeg tog af malerierne, det er temmelig svært at gengive de oprindelige farver i hans malerier, så jeg boksede lidt med både eksponering og hvidbalance, og jeg har selvfølgelig brugt mit nye Manfrotto stativ, det er genialt! :-)

  Vh Jens

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>