Get the Flash Player to see the slideshow.

Løse skæl og jordbær

En halvkedelig uge går mod enden, vejret har der ikke været noget galt med, men jeg er ikke ligefrem væltet rundt i ophidsende oplevelser. Det er godt nok, sådan skal det jo være ind i mellem, men jeg kan godt blive en smule rastløs midt i det hele. Det har også været en temmelig stillesiddende uge, jeg har foråret igennem mærket stor fremgang i mit løb, og sætter næsten rekordtider hver gang, og det er jo herligt. Det hele kulminerede sidste weekend, hvor jeg løb tider der næsten var 8  minutter hurtigere end de tider jeg løb samme 5 km på sidste efterår.. Søndag endte det hele så op i en gammel skade, selv om jeg synes jeg har passet på, så havde jeg alligevel overhørt signalerne om en tiltagende skinnebetændelse… Søndag var jeg dog ikke i tvivl, og har ikke løbet siden.. Et besøg hos min løbespecialist viste ingen tegn på noget forkert, men jeg fik et par kompressionsstrømper med derfra, som måske kunne gøre en forskel… Kompressionsstrømper er et nyt ord for støttestrømper så jeg var lidt ulden ved at skulle have dem på i hverdagen, men indtil nu ser de faktisk ud til at virke forrygende. Skinnebensbetændelsen har jeg ikke mærket noget til siden, og jeg tror jeg vil prøve at løbe en tur i morgen, og se om bentøjet holder, jeg skulle gerne være frisk til det årlige mandeløb næste søndag. 

Tirsdag var jeg i København for en gangs skyld og havde lidt tid i overskud, så jeg gik en kort tur på Strøget som altid er fuld af liv, skæve eksistenser og lommetyve. Jeg plejer altid at smutte forbi Fona når jeg er der, de har et kæmpe udvalg i film og musik som jeg ikke ser mange andre steder. Det er stedet hvor jeg ofte finder musik eller film jeg har glemt, og til billige penge. Denne gang ingen undtagelse, jeg faldt over en musiker og performer som i min spæde ungdom var med til at forme min musik smag mange år fremover, og som stadig kan få mig til at rocke med fødderne… King Diamond er både som selvstændig, og som førerhund i Mercyful fate, en noget makaber størrelse med en fantastisk stemme. Han lyder det borgerlige navn Kim Petersen, men der er bestemt ikke meget borgerligt over ham, selv den dag i dag så mange år efter, er han erklæret satanist, hvad der så end kan lægges i det ord.. 

Download:


Mercyful Fate – Gypsy

Underligt at en granvoksen mand kan gå i falset på den måde, men det evner han til fulde! Jeg var ret alene dengang med min lyst til det okulte i hans musik, men siden har mange bands ladet sig inspirere af hans musik, og ikke mindst sang. Metallica er et de mere kendte bands som ynder at spille hans musik, men mange andre har også gjort det, og han var vel med til at starte en gren indenfor heavy metal, som senere kom til at hedde Black Metal, eller Death Metal.. King Diamond spiller stadig i sit nye hjemland USA, og kan stadig trække fulde huse med sit okulte budskab.


Mercyful Fate – Egypt

Torsdag stod også i ungdommens tegn, Frederik skulle til gallafest på skolen, og han tilbragte eftermiddagen hos mig sammen med sin gode ven Marcus. De brugte det meste af eftermiddagen på at gøre sig lækre, voks i håret, hårlak til at holde facaden, skjorte og slips til at understrege budskabet… Der er sket meget siden jeg havde den alder, men alligevel hårlak… Hvad skal det ikke blive til… Jeg synes det er herligt det betyder så meget for dem hvordan de ser ud. Dengang var jeg temmelig ligeglad, og gik mere op i krigslege og indianere, men det er en anden tid… 

Frederik og Marcus på vej til galla..
Frederik og Marcus

De var meget hemmelighedsfulde da de igen blev hentet fra festen, ikke et ord slap ud omkring festen og de søde piger, men der har været øget aktivitet på Frederik’s MSN siden, så mon ikke der er sket et eller andet, der dukker ihvertfald en Emma op i tide og utide..

Fredag og endelig weekend, og hvilken bedre måde at fejre en kommende sommer på, end at købe et helt kilo spanske jordbær i Føtex… Et eller andet sted, så hører det bær sommeren til, det smager slet ikke på samme måde om vinteren, der skal varme og sol til.. 

Friske jordbær med vanille creme
Friske jordbær

Hvilken fornøjelse at kunne spise sig mæt i jordbær, især Josefine fandt jordbærene lækre, hun spiste tre portioner, og resten til morgenmad i dag… Det ser ud til de 25 jordbærplanter vi satte for 14 dage siden, med tiden ender op som en god investering..

Med foråret følger også sildene i limfjorden, og senere hornfiskene. Frederik har længe plaget om en fisketur, så i dag tog jeg mig sammen og fik rigget fiskegrejet til. Josefine var ikke meget for at skulle deltage i sådan en herresport, men hun tog da med.. 

Josefine i kamp med en flok sild på kajen
Josefine i kamp med en stime sild…

Vi kørte til havnen i Nørresundby tidligt for at komme frem inden kajen blev invaderet af lystfiskere, men selv om vi var der allerede kl. 10, så var der pakket med lystfiskere og alt deres udstyr.

Havnekajen er pakket med fiskere og snart sild..
Mylder på havnekajen

Det hele ender op i et kaos af fiskeliner, kroge og vilde kinesere der fanger sild så de er dækket ind det næste år… En del af dem sælger de direkte fra kajen, men resten må man håbe de selv får spist, og det er mange… Det sjove ved kineserne er, at de tror de har førsteret til det hele, og derfor råber af vi andre. Men når fiskekontrollen så kommer, så piler de afsted hurtigere end et heksehyl, de betaler jo selvfølgelig ikke det obligatoriske fisketegn..

Josefine fangede 3 på en gang.
Pavestolt Josefine!

Josefine valgte trodsigt at blive siddende i bilen, men jeg fik hende overtalt til at komme ud på et tidspunkt, hvor sildene bed, og hun fik rakt en fiskestang, så hun kunne prøve. Inden længe stod hun med spændt stang, og så gjorde det pludselig ikke så meget at det var en mandesport… Resten af turen skændtes de to nærmest om stangen.. Håber hun er fanget af bacillen. vi endte op med en god håndfuld sild på et par timer, inden vi blev fordrevet af endnu flere lystfiskere..

Bøgehækken er sprunget ud
Bøgehækken er sprunget ud

Alt den gode vejr vi har haft i april, har også været god min have, alle steder pipler det frem med blomster, mit fersken træ er næsten afblomstret, blommetræet står lige for, og æbletræerne strutter af knopper. I går aftes fik Josefine og jeg øje på bøgehækkens første spæde blade, nu bliver det hele snart meget mere grønt, hvor herligt! Jeg er sikker på solsorten også vil sætte pris på, at der kommer dække i hækken, vi fandt to reder under vores aften vandring, hvor der sikkert havde været trygt for en uge siden. Men i takt med at det bliver varmere, og vinden har været frisk de sidste dage, så er der ikke megen gammel løv tilbage i hækken. Deres reder er derfor temmeligt udsatte…

Solsort på reden
Solsort på reden

Den ene af solsortene er en gammel kending, jeg så hende allerede sidste år, beskrev hende også her på siden. Hun var blevet angrebet af en kat, så på græsplænen lå en masse fjer, og hun manglede halen og så temmelig ynkelig ud.. Det gør hun stadig, halen mangler endnu, godt nok er der nye fjer på vej, men de er ikke kommet særlig langt.. Jeg troede ikke en fugl var så længe om at vokse den slags ud igen.. Dejligt at se hun bruger min have 2 år i træk, det viser at fodringen vinteren igennem virker…

Læste et stykke i en bog i dag, som fik mig til at stoppe op, og igen tænke på Peter Skaarup fra DF… “Hvis hans fortid var din fortid, hans smerte din smerte, hans bevidsthedsniveau dit bevidsthedsnivau, så ville du tænke og handle præcis som han gør“… Havde Peter den mindste sociale intelligens, så havde han nok forstået det budskab, men det har jeg på fornemmelsen han ikke har, derfor den kriminelle lavalder på 12 år, manden er farlig….

Hvor er det let at forholde sig til andre menneskers handling, når man kun kan se i sort og hvidt. Det er vel også en af grundene til at dansk folkeparti  tiltrækker så mange stemmer til folketingsvalg.. Det er så dejlig let at appelere til “folks” følelse af hævngerrighed, når andre mennesker forbryder sig mod danske lovgivning – de skal straffes hårdt og længe! Selvfølgelig har det noget med retfærdigheden ske fyldest at gøre, og selvfølgelig skal der straf til når nogen forbryder sig mod fællesskabet. Men når den umiddelbare simple følelse af hævn har lagt sig, så er det også nødvendigt at bruge det intellekt vi er blevet udstyret med. Vores reptile hjerne har gjort det godt for os da vi levede som dyr tilbage i tiden, den er meget reaktiv og søger mæthed i begær og frygt, men er ikke udpræget konstruktiv. Til det har vi mennesker fået det limbiske system som adskiller os fra dyrene. Det indeholder blandt andet følelser og empati, og er langt mere anvendelig til konstruktive formål…

Så når vi forsøger at efterligne amerikanske forhold, og sætter folk i fængsel for hvad som helst, og helst længe, så er det måske en tanke værd, at endnu ingen er blevet et bedre menneske af at sidde i fængsel. Hvorfor så bygge videre på en handling som gjorde at en person havnede i retssystemet, hvorfor ikke benytte muligheden til at lære den samme person de egenskaber der skal til for at undgå at personen havner i den situation igen… Ingen er født til ondskab, ingen er født med det formål at skade andre, livet skaber mennesker, og ikke alle har været heldige der… Jeg mener vi måske bør møde disse resource svage mennesker hvor de er, istedet for at måle dem efter eget værdisæt. På den måde kan vi bruge vort overskud, til at skabe overskud hos dem, hjælpe dem de trin op af stigen, så de også formår at leve på en ansvarlig og acceptabel måde for fællesskabet…

Jeg bruger det samme tankesæt, når jeg oplever adfærd i andre mennesker som enten sårer mig, eller gør mig gal. Først og fremmest er det jo ikke sikkert vedkommende med sin adfærd overhovedet har forsøgt at skade mig som person, der kan lægge helt andre tanker og oplevelser bag, som får personen til at agere som han/hun  gør.. Det er let at dømme andre udfra deres gerninger, men det er straks langt vanskelligere, at konfrontere personen med sine handlinger, og fortælle hvad de gør ved mig. Ofte oplever jeg i konfrontationen, at vedkommende ikke havde samme oplevelse af situtionen som jeg, og skulle det ske, at handlingen var bevidst og ment, så kan jeg jo vælge vende tilbage den umiddelbare følelse af at være såret eller gal. 

Hvor godt jeg end mener at kende andre mennesker, så kan jeg aldrig måle deres adfærd udfra min egen, eller udfra mit eget værdisæt, selvom det er ret umiddelbart tæt på og let… Det eneste jeg får ud af det, vil være at mætte mit ego som endnu ikke har tilført mig noget godt eller brugbart. Det er tanker og viden jeg altid forsøger at forholde mig til i mit møde med andre mennesker…

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ Løse skæl og jordbær ”

  1. Du har en fantastisk evne.
    Du får mig til at smile og le når jeg har det allerværst :-)

    Tak for læsningen.

    KH

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>