Get the Flash Player to see the slideshow.

Ny indpakning til en fødselsdag

En hektisk uge tog sin afsked, for at lade en ny og lige så fortravlet tage sin begyndelse. Denne gang dog i mit eget domæne og hjem,  men af mere fysisk karakter.

Jeg nævnte i sidste indlæg, at jeg var forbi Ikea på vejen hjem fra det sønderjyske, det var min plan, at give Josefines værelse samme make over som Frederiks fik ved hans seneste fødselsdag. Dengang tog den en lille uge, hvor al min fritid blev brugt på de 15kvm. hans værelse består af. Josefines værelse er af sammen størrelse og støbning, det er sidst blevet renoveret tilbage i 2002, så det trængte til den store tur. Den gang blev det hele malet lyserødt som hun gerne ville det. I dag vil hun helst have det hele sort…

Josefines værelse som det så ud i flere år.
Josefine og værelset som det så ud..

Josefine er som de fleste andre piger et ubetinget rodehovede, men modsat Frederik, så er det ikke tøj og den slags der flyder, men en milliard små perler, papir lapper, tegninger og andet som bare ser ufattelig rodet ud..

Jeg startede søndag aften med at rydde hendes værelse for ting, og fortsatte mandag, så det hele stod tomt først på aftenen..  Jeg nåede at vaske hele rummet ned, og gik derefter i gang med at ludde loftet, det gik resten af mandagen med. Der er intet værre end at stå med en pensel i 2.2 mtr’s højde i et par timer, det giver både krampe i arm, skulder, ryg og tæer + det drypper ned i hovedet. Dog har jeg en Georg Gealøs opfindelse, som jeg i beskedenhed selv har udviklet… Jeg har lavet hul i en vaskesvamp, som jeg så trækker over håndtaget på penslen, så løber malingen derned istedet for at fortsætte ned på min hånd eller andre steder hvor der er plads – Enkelt men ganske genialt synes jeg selv :-)

Josefine havde jo selvfølgelig fået forbud mod af vise sig hos mig i den uge, så hun ikke fandt ud af, hvad der var undervejs… Jeg har dog sjældent mødt så stor opfindsomhed i forhold til “lige” at cykle forbi, nysgerrigheden var til at få øje på..

Tirsdag og onsdag blev brugt på at male vægge og fodlister, listerne er forfærdelige at male, men det er nu mest min egen skyld… Gennem det sidste 1½ år har jeg været alle rum igennem med skovl og pensel, alle steder har fået en tur med maling, lud og olie på gulvene. Alle lister er også blevet malet med pensel… Lidt tilfældigt fandt jeg denne gang en anordning i bunden af kassen med malerudstyr som jeg har overset. Det var en kostelignende ting med to hjul på, som er beregnet til at male lister med.. Jeg prøvede den af efter at have givet listerne turen første gang med pensel.. Det viste sig, at den på ingen tid malede listerne som var de nye og malet pr. fabrik.. Så kan jeg jo kun ryste lidt på hovedet af min egen stædige fremgang med en pensel og hårdt arbejde på maven… Nå det må jeg så huske om 10 år når huset skal have turen igen..Øøv!

Rent, nymalet og pænt...
Nyt værelse med masser af lys

Onsdag aften blev gulvet vasket med en eller anden genial væske fra TripTrap som fjerner al snavs, selv malerpletter ryger med.. Gulvet skal herefter tørre nogle timer, hvor det ikke må betrædes da alle porene i træet står åbne og er modtagelig for skidt… Sent onsdag aften blev gulvene poleret i olie og sat til tørre indtil torsdag..

Ventetiden blev brugt på at samle møbler fra Ikea… Jeg tror efterhånden jeg har lært at ligge temperamentet på hylden de timer det tager at samle den slags, acceptere at de næste timer er tortur… Jeg tror de bygger deres møbler, så de kan genere folk mest muligt under samle processen, men de er billige og holdbare længe nok til et børneværelse under stadig udvikling.

Nyt skrivebord
Nyt skrivebord og en efterligning af Pantons lampe

Torsdag var jo så min belønning, jeg synes det er herligt at få lov til at indrette et helt tomt rum med nye møbler og tingeltangel.. Det gik plamæssigt under behørig rådgivning af en som selv har haft et pigeværelse for få år siden..

Fredag kom de sidste detaljer på plads, inden vi skulle til hendes fødselsdag for klassen hos hendes mor, som heldigvis synes det er skønt at holde den slags, så slipper jeg nemlig..

Josefine Kigger langt efter gaverne
Forventningsfuld venter hun på gaverne

Vejret var ikke af det bedste, men det var jo heller ikke før lørdag hun havde fødselsdag, det småregnede lidt, så alle pigerne sad indenfor det meste af tiden, og hyggede sig med Slush ice maskinen..

Bord fuld af tøser og grillmad
Bord fuld af tøser og grillmad

Sådan gik fredagen hurtigt, og da det var “min weekend” med børnene, så var det heldigvis også min lod at holde hendes rigtige fødselsdag, og Josefine mødte op tidligt lørdag til morgenmad, men mest for at finde ud af hvorfor hun ikke måtte besøge mig hele ugen. Jeg glædede mig mindst ligeså meget til at vise hende gaven, som hun glædede sig til at se den, og den faldt heldigvis i god jord. Hun blev stille da hun åbnede døren, så kom der et stort smil og derefter begyndte hun at kommentere alle enkelthederne – herligt!

En smuk pige på 9 år
Så smuk kan en pige på 9 år være

Jeg havde inviteret familie og de nærmeste venner af huset til en tur i zoo om eftermiddagen, jeg synes en børnefødselsdag er for børnene, og børn gider ikke sidde ved et bord, spise boller og drikke cacao ret længe. En tur i zoo har alle glæde af, både voksne og børn..

Er det en sumpbæver eller en hamster...
Er det en sumpbæver eller en hamster, 
og hvem står på den rigtige side af hegnet...

Af en eller anden årsag er der altid godt vejr i zoo, der er sjældent vind og hvis det ellers holder tørt, så er det en lille oase i byen.. Vi havde heldigvis vejret med os, og havde en dejlig dag med sol.

Cacao, kaffe, boller og kagemand skal der jo til
Cacao, kaffe, boller og kagemand skal der jo til

Der går hurtigt nogle timer i godt selskab med løver, aber og andre eksotiske dyr. Jeg synes haven ændrer sig hver gang vi er afsted, og man kun blive imponeret over det store arbejde der lægges i at skabe illusionen af lande langt væk..

Isbjørnen med sin unge Milak
Victoria og Milak på første svømmetur

Hvad vi ikke vidste da vi kom var, at den ny isbjørne unge for første gang skulle stå på egne ben udendørs i lørdags, men opbudet af kameraer og journalister viste at der var noget i gære.. Det lykkedes mig heldigvis at blande mig, så også jeg fik taget nogle billeder af begivenheden… Milak så nu ud til, at det var det mest naturlige i verden, at kaste sig ud i det kolde vand og tumle med de legesager der var. Moderen så dog lidt mere bekymret ud, og stod flere gange og ledte efter ungen nede i vandet..

Det blev sen eftermiddag inden vi kom derfra, de fleste af os var trætte og begge mine børn skulle hjem til fødselsdag hos deres mor om aftenen. En herlig dag for os alle fornemmede jeg..

HDR foto af zoo
HDR foto fra zoo. En helt ny måde at behandle fotos på..

Jeg tog et billede i zoo for at prøve en ny teknik af som giver megen mere dybde, dynamik og liv i billeder… Man tager 3 billeder af samme motiv, men med 3 forskellige eksponeringer. De 3 billeder kopieres så sammen i et nyt billede, og herefter kan man så manipulere billedet som ønsket.. Jeg har leget lidt med teknikken, og der er oplagte muligheder i den, men det er svært at sammensætte billedet korrekt, så der ikke kommer for meget farve i, eller det bliver for fortegnet..

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ Ny indpakning til en fødselsdag ”

  1. hej :D

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>