Get the Flash Player to see the slideshow.

For konge og fædreland…eller???

Endnu en kort uge er overstået, jeg kunne godt vende mig til uger med kun 3 – 4 arbejdsdage, det giver lidt rum til en masse andet… Vejret er som det altid er når vi går ind i den første sommermåned – meget omskifteligt. Jeg kan godt li dynamikken i disse vejrskift, en hurtig byge, solen der brænder gennem skydækket for en kort stund, så man ikke glemmer den er der, vinden kan jeg måske godt undvære, men på den anden side, så er den god til drageflyvning…

Jeg sluttede den forlængede weekend i godt selskab med en tur til Hals mandag aften, den sidste sol skulle ikke ses fra sofaen… Vi kørte til færgelejet ved Egense, satte bilen og tog færgen over til Hals, hvor der er ganske meget mere liv end i Egense.. Vi havde en idé om at finde et sted, hvor vi kunne nyde både vores mad og solen udenfor. Og havnen i Hals har flere små spisesteder og pizzabarer, så det burde ikke være svært.. Det var det så, en masse andre havde fået samme idé, så havnen var af hektisk aktivitet.

Stranden ved Egense
Stranden ved Egense

Vi forsøgte at få et bord ved en restaurant af navnet “havkatten“, men der var ikke plads, så vi gik videre, fandt en is og en plads i solen ved havnekajen. En times tid senere fik vi så en plads i solen af en temmelig stresset tjener på havkatten. Menukortet begrænsede sig en del udenfor normal arbejdstid, så vi nøjedes med en to retters menu som så passende ud.. Der gik ikke længe inden forretten stod på bordet… Et stykke ristet toastbrød, en slasket asparges og lidt fedtet røget laks.. Nå ja, der var jo nok en grund til at stedet ikke fremgår af Michelins restaurant guide… Hovedretten derimod brugte de så rigtig lang tid på at forberede, så den burde være rigtig god… Næsten 1½ time måtte vi vente, på trods af, at jeg rykkede flere gange for den… Vi fik endelig det vi ikke havde bestilt, men det var så til gengæld væltet ind i en fed fed sovs som dækkede det meste af retten, og ikke levnede os ret megen mulighed for at se hvad vi spiste, men det var til gengæld så sejt, at vi brugte lige så lang tid på at spise det, som vi havde ventet på at få det… Tror det varer et stykke tid inden jeg sætter mine fødder der igen, også selvom vi slap med kun halvdelen af regningen…

Min arbejdsuge gik hurtigt med en enkelt smuttur til København, hvor jeg havde et par møder… Fredag var jo farsdag og jeg blev taget på sengen af min børn som havde hver sin gave til deres far, hvor herligt!

Vi aftalte at bruge fredag aften i Karolinelund tivoli, hvor der var gratis turbånd til alle fædre. Et slet skjult motiv om at de stolte fædre skulle trække sine børn med i tivoli og så hente pengene hjem på dem. Jeg har ikke noget i mod at bruge lidt penge på en god sag, og tivoli i Aalborg har haft nogle hårde år, så det var jo oplagt.. Desværre var den største attraktion ude af drift, den havde vi ellers alle glædet os til, men så måtte vi jo tage til takke med de resterende.. Frit fald har aldrig helt været min kop te, min krop skriger hver gang, men ungerne elsker den, så jeg indvilgede i en enkelt tur – aldrig mere!

Forlystelse eller....
Ren forlystelse eller noget i den stil….

Resultatet var en begyndende hovedpine, som så senere blev erstattet af kvalme efter en tur i Edderkoppen som jeg ikke tidligere har prøvet… Tror jeg er ved at være for gammel til den slags “forlystelser”. Radiobilerne passede langt bedre til mig, og ungerne synes jo også de var fornøjelige, så vi tog 5 ture i rap, inden vi stille og roligt begav os mod udgangen igen… Aalborg tivoli er ikke som det var en gang, eller det vil sige, det er fuldstændig som det var for 20 år siden, ikke ret meget er blevet moderniseret, og det holder ikke i dag, hvor PS3, Xbox og alle mulige andre tilbud mætter vore børn. Spøgelsestoget ser ud som det gjorde på min blå mandag,  og det er svært at bruge ret meget mere end 2 timer derinde… Det var en lidt skuffende oplevelse synes jeg, det er lidt ærgeligt, at økonomien ikke er til at forbedre og forny forlystelserne, så vi kan få et tidssvarende tivoli i Aalborg..

Dette har også været weekenden, hvor det årlige “Hjallerup Marked” løb af stablen, det er altid et gedemarked af forskelligt som ikke passer ind i et ellers “normalt” samfund. Jeg kan godt lide at bruge en eftermiddag deroppe, se på mennesker, heste og det virvar af boder der er sat op. Ungerne elsker det slaraffenland af alt mulig unødvendigt som de pludselig ikke kan leve uden.

Trængsel på Hjallerup Marked
Trængsel mellem boderne

I samlet flok pakkede vi bilen søndag formiddag, og kørte mod Hjallerup. Jeg forsøger altid at komme så tidligt, at tømmermændende fra aftenen før, endnu ikke er udsovet, det giver lidt mere plads til vi andre “turister” som bare skal glo.

Vi mødte mine forældre deroppe, og drak en kop kaffe sammen, inden vi skiltes for at give os i kast med det store skrammel eventyr. Ungerne havde fået lidt lommepenge, som de så selv måtte formidle på hvad måde de nu fandt rigtig…

Et par timer efter mødtes vi igen med mine forældre, vi havde set alt fra spegepølser til en sexshop hvor man kunne prutte om en diller.. Vi spiste på torvepladsen, og gik derefter ind til dagens store attraktion. Sussi og Leo trækker åbenbart så stort et publikum, at de kan spille i det store telt som lugtede forfærdeligt efter nattens udskejelser.

Sussi og Leo på scenen
Sussi gir den gas, og Leo ser forskrækket på

Jeg ved aldrig om jeg skal grine eller græmmes når jeg ser dem, det er så smagsløst plat, at det er morsomt. Heldigvis tror jeg begge de er klar over det, og har accepteret de roller de hver især har i den forbindelse…

Udover publikum som skulle se fænomenet, så var der også plads til den traditionelle samling af landevejens riddere som altid deltager i dette marked.

"Sidevogn" til koncert med Sussi og Leo
Sidevogn kaldes han, hvorfor kan jeg kun gisne om..

Hjemløse er de, og livsstilen tydelig i deres ansigter, de lever et hårdt liv, men er i de fleste tilfælde ganske rare og farverige mennesker som ikke gør en kat fortræd. Jeg har gennem tiden talt med nogle stykker af dem, og de har alle en spændende historie at fortælle, om et liv som ikke tog den drejning man kan forvente og håbe på. En smule resignation, men også en masse stolthed over en illusion af et frit liv som i den grad er styret af trangen til alkohol. Jeg har ikke ondt af dem, men misunder dem heller ikke det liv, jeg har heldigvis været lidt heldigere med de valg jeg har truffet gennem livet.

Turen til Hjallerup betød også, at jeg ikke nåede i stemmeurnen for første gang siden jeg blev myndig. Der var jo både EU valg og afstemning om ændring af tronfølgeloven, så der var virkelig noget i posen for dem som kunne mobilisere interesse for noget så ligegyldigt… Det har om noget været et valg mellem pest eller kolera… Ingen af mulighederne har i min verden, været mange overvejelser værd, det er sikkert også derfor, at regeringen har samlet to ligegyldige afsteminger på samme dag.

Stemmesedler sælges ubrugt...
Ligegyldige valgkort…

Et EU valg hvor jeg kunne vælge blandt afdankede politikere, studieværter fra tv og modstandere af EU. Det tangerer det smagløse, når modstandere af EU lader sig vælge, under påskud af at være kritisk samarbejdende. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at blev de forskellige diæter og “blyantspenge” fjernet som gulerod, så var det temmeligvis svært at få den samme tilslutning til dette valg.  En studievært bliver valgt ind fordi han har et kendt ansigt, og ikke på et budskab. En ex minister som gang på gang har gået til grænsen for hvad er lovligt vælges også, hvor skulle man ellers putte ham hen. De dyre vaner han har tillagt sig som minister, ville han have svært ved at udleve i sit gamle fag som politibetjent.. Prikken over i’et er et halv nazistisk medlem af DF som har brændt sine broer i det danske, nu vil forsøge at slå sine folder i EU… Jeg var handlingslammet og ville ikke vide hvor jeg skulle sætte mit kryds…

EU pampere...

Lidt på samme måde har jeg det med tronfølgeloven… Regeringen beder mig tage stilling til et spørgsmål, som først kan have sin aktualitet om 70 år, eller hvis alt går galt, om 50 år… Jeg bilder mig ind at være død på det tidspunkt… Vores nuværende Dronning Magrethe skal afgå ved døden eller abdicere, inden hendes søn Kronprins Frederik kan tage over. Hans børn kan så tage over efter ham, og skulle det gå galt, så har Joakim endnu 3 sønner at tage af. Med tiden vil Frederik’s børnebørn så sikkert også få nogle børn som kan overtage tronen, og der vil det så blive aktuelt det er en pige der er den først fødte… Håber de har fået styr på mænds sædkvalitet til den tid, ellers vil det jo være helt overflødigt..

I praksis er jeg egentlig ret ligeglad om det er en konge eller dronning der står som projektor for et eller andet truet dyr…!

Det drejer sig om ligestilling siger regeringen… Jeg tror også på ligeløn for lige arbejde, mænd skal ikke have mere for udføre det samme arbejde end kvinder, men så holder min fornemmelse for ligestilling også op… Kald mig bare gammeldags, men jeg tror på at mænd og kvinder i virkeligheden er meget forskellige, vi tænker og oplever meget forskelligt og ikke mindst, så har vi meget forskellige roller og formål i livet – heldigvis for det!

Jeg tror generelt ikke på kvinder i mandestillinger, eller for den sags skyld den anden vej… Jeg vil nødigt behandles af en mandlig sygeplejer, lige så lidt som jeg har været tilfreds med de kvindelige chefer jeg har haft… Hvorfor skulle jeg vælge en kvinde der spiller med musklerne i et mandejob, som partner, når jeg kan få en kvinde med kvindelige dyder såsom nænsomhed og nærvær. Mænd og kvinder er forskellige, og ethvert forsøg på at udjævne den forskel, skaber ikke noget brugbart for nogle af parterne. Jeg husker stadig den bløde mand som sad ned på toilettet når han skulle tisse. Heldigvis er de fleste kommet helskindet gennem det årti, men det skabte ikke meget godt..

Kvinder er bedre til detaljer og processer, mænd er bedre til at handle og tage beslutninger, heldigvis for det.. Kvinder er samlingspunktet i en familie, manden skaber de ydre rammer, det er ikke anderledes andre steder i vort liv, heller ikke blandt de kongelige….

Jeg tror på forskellene, ikke på lighederne….

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>