Get the Flash Player to see the slideshow.

Urinstøv og helt på toppen..

En fantastisk lang og varm uge er jeg nu heldigvis på den anden side af, ikke at det skal lyde utaknemligt, men jeg synes godt varmen måtte fordele sig lidt bedre.  Jeg har det meste af ugen, målt 26.5 grader i mit hus, og fredagen toppede med 31 grader på terrassen kl. 17, det er jo ganske umenneskelige forhold at leve under, især at sove i, og jeg trives slet ikke, mister energien og bliver let irritabel..

Det har også været en uge for festival folket, som jo modsat de senere år har været heldige med vejret. Jeg har nu ikke haft lyster i den retning, AC/DC har lidt mættet min lyst til koncerter for en tid, og inden længe er der jo Grøn Koncert, hvor både Kashmir, Volbeat og L.O.C optræder, det dækker så rigeligt mine behov i den retning…

Det gode vejr har også været genstand for et nyt fænomen, eller jeg har ihvertfald aldrig hørt om det før. Urinstøv opstår på de forskellige festivals, når vejret bliver alt for godt og jorden tørrer ud. Det er jo almindelig kendt, at til festivaller pisser man hvor der er plads, og det er der jo næsten overalt..

Urinstøv på Roskilde festivallen
Billedet forklarer vist sig selv…Ad!

Roskilde festivallen overvejer salg af støvmasker fremover på samme vis som salg af ørepropper… Klamt siger jeg bare, hvem har lyst til at rende rundt med næsen fuld Urinstøv fra andre… Rigshospitalet udtaler dog, at det ikke er sundhedsskadeligt, alene ulækkert og uæstetisk…

Jeg er så småt begyndt at træne lidt mere hyppigt i mine løb, i håb om at skinnebensbetændelsen holder ferie.. Jeg er efterhånden træt af, at hver gang jeg nærmer mig gode tider i mine løb, så sætter mit bentøj begrænsninger igen, og jeg må indstille mine løb en periode.. Et hurtigt kig på mit løbeprogram på computereren viser, at jeg på 1 måned har sat ca. 6min til på 5km, det er rigtig meget synes jeg. Og der findes ikke  noget mere kedeligt, end at skulle træne sig op igen, det gør ondt og tålmodigheden er slet ikke til det “langsomme” løb…

Jeg synes snart jeg har prøvet alt i forhold til skinnebensbetændelsen, sidste skud i forsøget på at undgå at skulle holde pause igen med et skadet ben, har været nye løbesko. Jeg har surfet lidt på nettet, og har også brugt lidt tid ved min lokale skopusher, inden jeg fandt frem til en sko som måske kan ændre lidt på mit løb… Mizuno er et mærke jeg ikke kender i forvejen, men de virker ret ok og mere stabile end de Asics jeg løber i nu.

mizuno wave alchemy 8
Mizuno Wave Alchemy 8

Jeg har haft stor glæde af min lokale løbespecialist i rådgivning af indkøb af løbesko og hvordan jeg skulle håndtere mit skadesforløb. Jeg har af samme grund valgt at lægge mine indkøb hos ham, men denne gang har jeg simpelthen valgt at vælge den billige løsning. De sko jeg har fundet som afløser for mine nuværende, koster herhjemme et sted mellem 1100 – 1200.- Og jeg kan uden problemer finde dem på nettet til 360.- Jeg har svært ved at retfærdiggøre den store prisforskel med kvaliteten af den service jeg får i forretningen.

Hvorfor er det, at ALT bare er dyrere i Danmark, det er ikke skat og moms det hele. De her sko er 4 gange dyrere i Danmark, end det jeg kan finde dem til i udlandet, det er jo horribelt. Jeg tror et eller andet sted, at danske special forretninger går trange tider i møde, med mindre de finder ud af, at det er nye tider, og de må drive deres forretning på en anden måde… Jeg købte mine sko hos RunningWareHouse i U.S.A onsdag i sidste uge, og i dag mandag kom mine nye sko med posten, det kan da vist ikke være ret meget lettere… Nu glæder jeg mig så til at få dem prøvet…

Jeg skrev i et tidligere indlæg om min uheldssvangre uge, hvor alt bare tog den forkerte drejning. Blandt andet var der en lille historie om en cola dåse som eksploderede i min bil. Jeg har efterfølgende taget kontakt til Coca Cola Danmark, som har vist stor forståelse for min dårlige oplevelse med deres produkter. Og de sendte mig fluks en ny cola, samt en kasse til at returnere  den defekte dåse i, så de kan undersøge den nærmere på deres laboratorie.

Colasæde..
Sukkerfri Cola på sædet…

De har så efterfølgende bedt om yderligere dokumentation for de skader dåsen har forvoldt i min bil, så  nu har jeg kravlet rundt inde i kabinen med mit kamera og en blitz for at dokumentere, at en cola sagtens kan fylde en hel kabine med pletter..

Føresæde marineret i Cola...
Og det andet sæde…

Spændende at se, hvad udfaldet bliver af deres undersøgelse… Jeg har selvfølgelig bedt om at få dåsen retur, så jeg har “bevis” materialet på plads, hvis de vælger ikke at ville tage ansvaret for den eksploderede dåse, så må jeg jo se om andre er mere interesseret i at hjælpe..

Weekenden startede med den varmeste fredag jeg kan huske, men det var så også sidste weekend i denne omgang med masser af sol og varme, så jeg aftalte med mine børn, at vi skulle køre en tur til Skagen, hvor det sikkert luftede lidt mere end i min have, og hvor der samtidigt også var Skagen festival.

Festivallen er landets ældste og holdt under lidt andre former end de andre rundt omkring i landet. Det hele foregår i byen, primært på havnen, hvor der er fest og levende musik overalt. De større bands spiller i forskellige haller rundt om i byen, så man betaler for det man vil se, og ikke andet.. Det er et lidt mere voksent publikum der fester og stemningen er meget hyggelig og afslappet.

Vi pakkede tidligt lørdag og kørte mod Skagen mens der stadig var plads på vejene, der er næsten altid kø på vejen mellem Frederikshavn og Skagen, men vi slap for det værste. Fremme i Skagen er det sin sag at finde en parkeringsplads, men vi var ret heldige og parkerede i et lille hul mellem en masse vod og trawl der lå midt på kajen.

Frederik, Josefine og Gøjs
Frederik, Josefine og Gøjs i Skagen

Vik gik lidt rundt på havnen, nød det gode vejr og de glade mennesker. Beundrede de mange skibe i havnen, og heroppe ser det ikke ud til finanskrisen har slået igennem endnu, jeg har sjældent set så mange store både under dansk flag. Tidligere var det typisk nordmænd som kom sejlende hertil i deres både, men i år var de største danske, og især et af skibene fik mig til at tænke på om jeg nu også havde det rigtige job…

Aston Martin DB9
Aston Martin DB9 med tilhørende  motorbåd..

Et eller andet har jeg da gjort forkert hvis målestokken er potensforlængere som DB9′eren og den tilhørende båd, hvor ejeren lå og sov til middag på den hvide lædersofa… DB9′eren er en ualmindelig smuk bil, men jeg er sgu nok for doven til at arbejde så hårdt for at få den.. Livet går jo over igen, og det er med at nyde det, mens det er her…

Hele havnen var faktisk et stort “Showoff” af velværd, imponerende samling af både, motorcykler og biler.. Udover en masse Harley Davidson motorcykler  faldt jeg også over en Suzuki Intruder med en massiv stor motor på 1800 cc, det er næsten ligeså meget som jeg har i golfen, bagdækket på den var i nærheden af 30cm bredt..

Suzuki Intruder 1800cc
Find Holger…

Vi gik lidt videre og fandt et bord ved de gamle havneboder, hvor vi kunne få noget at spise. Der er sket meget siden jeg sad her for 25 år siden, dengang fik man en spand rejer serveret til ingen penge, og hele eftermiddagen kunne bruges på at pille rejer, drikke noget køligt og se på alle menneskene der gik forbi. Stemningen er den samme i dag, men priserne og udbudet lidt et andet.. Josefine elsker at sidde og pille i rejer, så hun fik selvfølgelig en tallerken fuld, som hun kunne sidde og pille. Vi andre fik lidt mere klassisk friturestegt fisk i form af stjerneskud og fiskefilet med pommes frites.

Skagen havn ved de gamle boder
De gamle boder i Skagen havn

Vi brugte en times tid eller to på havnen, var forbi et af de store telte for at høre lidt musik, men folkemusik har nu aldrig været min stærke side, og tydeligvis heller ikke mine børns, så vi entrede bilen igen og kørte mod Grenen. Et kort stop ved en Paradis is forretning virkede passende i den bagende sol.

Skagen Gren
Skagen Gren

Jeg har været mange gange på Grenen, som knægt var det årlige mareridt i campingvognen altid med stop på rastepladser rundt om i det nordjyske, der sker ikke en masse for en knægt på en rasteplads, men det er billigt, og det var vigtigere… Parkeringspladsen på grenen var fast inventar i vort program, og vi overnattede der flere gange. Det fik en brat ende, da betjentene en aften mødte op og fortalte min far, at det ikke var tilladt at overnatte på parkeringspladsen…

Vandring mod Skagen Gren
Vandring i strandkanten

Det er sjældent jeg har set Skagerak og Kattegat så roligt, ikke en gang på spidsen af grenen hvor de to vande mødes, var der spor af bølger, her plejer de to modsatrettede strømme ellers altid at slå op i urolige bølger. Vandet var krystalklart som man ellers kun ser det sydpå, og vandtemperaturen indbydende, så vi smed skoene og gik langs strandkanten hele vejen ud til grenen.

På Skagen gren i vand til knæene
På toppen af Danmark

I kænhøjt vand vadede vi de sidste meter ud mod toppen af Danmark, en strømfyldt rende viste at grenen igen er ved at ændre retning, og selv om der er generelt badeforbud på grenen, og strømmen burde understrege det, så var der masser af mennesker i vandet…

Fodspor i sandet..
Et aftryk af øjeblikket

Sådan en eftermiddag kaldes vist at leve i nuet, og meget symbolsk nåede jeg at tage et foto af Josefines fodspor inden den næste bølge slettede det for evigt…

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>