Get the Flash Player to see the slideshow.

Summer sumarum…

3 ugers ferie lakker nu mod enden, og det har været 3 blandede uger, mest af den våde slags. Underligt så hurtigt tiden kan gå med ingenting, eller ihvertfald ikke ret meget. Jeg startede min ferie d. 20 juli i et vejr der levnede en del tvivl om sommerens tilstedeværelse… Heldigvis havde jeg projekter nok at tage af, så når vejret ikke er til strandliv, så er det til haveliv.

Jeg brugte dagtimerne i den første uge med at gå i haven og få lidt styr på den grøftekant jeg havde derude. Og selv om jeg har forsøgt at konstruere en have som er vedligholdelsesr fri udover græsslåning, så er der temmelig meget vildskab over den ind i mellem, jeg fik heldigvis hjælp til lugning. Jeg havde også et projekt i at få lagt mine terrasser om, det er næsten 10 år siden de blev anlagt første gang, og de er stille og roligt sunket og groet til i mos. Jeg bryder mig ikke specielt meget om den øvelse, det er hårdt slidsomt fysisk arbejde, og når man går alene med det, så er der ikke mange pauser og det tager lang tid.

Jeg brugte et par dage på den øvelse ind i mellem regnbygerne, og resultatet er da også blevet rigtig godt, det er som at få en ny terrasse. I dag bliver jeg færdig med den sidste terrasse, og jeg har samlet brugt 1½ kubikmeter sand, gad vidst hvor det oprindelige sand er blevet af..

Vi nåede også en tur i skoven i den uge,  oppe ved den gård mine forældre ejede indtil sidste år.  Sidste år på denne tid var svampesæsonen i fuld gang, og vi håbede jo selvfølgelig at det var det samme i år. Det var det nu ikke, selv om vi har fået meget regn, så var der ikke meget der tydede på en stor svampesæson. Vi søgte på de steder hvor vi ellers altid finder dem, men de var på det nærmeste fraværende.

Skovens idyl, kun afbrudt af et par kanoer..
Ren idyl i skoven

Det lykkedes efter lidt søgen at finde steder, hvor selv skovens dyr ikke kunne nå svampene, og på den måde fik vi da nogle stykker i posen. Men det var også med risiko for en større vandgang, at vi hang på skrænten udover åen. Josefine holdt mig i hånden og kravlede så rundt på skrænten, og samlede de svampe hun nu kunne nå. Jeg tror rådyr har den samme forkærlighed for kantereller som vi….

Med risiko for vandgang samles kantereller...
Højt over åen, hænger Josefine fast i mine hænder..

Præstens pik som den så malerisk kaldes...
Præstens pik…

Ungerne faldt over en svamp som de synes var vældig sjov, og det kræver heller ikke den store fantasi at forestille hvad de havde fået øje på… Præstens pik som den så malerisk kaldes, er en afskyelig svamp, som både er grim, slimet og lugter grimt. Den tiltrækker store mængder insekter, især spyfluer har en forkærlighed for den… Naturen er lidt finurlig ind i mellem…

Derefter gik der det meste af en uge i regn og blæst på Jambo Vesterhav Camping, men det har jeg skrevet om et andet sted på siden. Det er lidt ærgelig når vejret arter sig på den måde og fjerner størstedelen af glæden ved at holde ferie i Danmark.

Vi sluttede den trælse uge i ferielandet med en fætter & kusinefest, som er en efterhånden mangeårig tradition. I mange år var mine forældre vært for festen på deres gård, men når den nu er solgt, måtte vi finde et andet sted. Så denne gang blev det afholdt på stadion i Dokkedal, hvor der var god plads til os og de aktiviteter der løb af stabelen. Jeg har en temmelig omfattende familie, min mor er ud af en søskende flok på 6, og min far er ud af en flok på 8 som jeg husker det… Det giver alt andet lige en del børn og børnebørn, og mig en del fætre og kusiner.. Festen holdes dog kun på min mors side, men det er alt rigeligt endda, når alle børn og børnebørn er med..

Mine fætre og kusiner, der mangler nogle stykker...
Min mormor, mine søskende, fætre og kusiner, der manglede nogle stykker på dagen..

Jeg er opvokset langt fra min familie helt ude i Thy, så i min barndom har jeg ikke haft den store kontakt med min familie, det var kun i de weekender hvor vi skulle på familiebesøg, og vi skulle nå at besøge dem alle, jeg husker det som værende lidt hektisk. Derfor er det jo godt med en sådan fest, så har jeg mulighed for at lære dem lidt bedre at kende, og det er en broget skare af forskellighed..

Gitte og jeg
Gitte og jeg

Det var jo en oplagt mulighed for at få præsenteret min bedre halvdel, og hun tog det i stiv arm, men hun er jo også meget “talende”… Efter middagsmaden som vort vedkommende blev tilberedt over åben grill, skulle vi alle have rørt os lidt, så der blev rigget an til rundbold, det er mange år siden jeg har prøvet den slags. Ung som gamle deltog, og det var vældig fornøjeligt, nogle gik mere op i det end andre, reglerne blev rettet til undervejs så de passede til situationen..

Homerun! Jeg vidste ikke min lillebror kan løbe..
Se min lillebror kan løbe! Han forsøgte med en homerun

I umiddelbar nærhed af stadion ligger Dokkedal kirke, det er en meget speciel kirke som er placeret midt i en granskov, og ganske hyggelig. Både min morfar og min eneste onkel på mors side, ligger begravet her. Vi kiggede forbi da vi var ude at gå…

Klokketårnet i Dokkedal kirke
Klokketårnet i Dokkedal kirke

Min morfar kan jeg dårligt huske, han døde da jeg var 5 år gammel, jeg husker en enkelt detalje, hvor jeg kørte med ham i en åben traktor ud over hans marker i Lille Vildmose. Jeg sad på skødet, og jeg kan tydeligt huske de dybe grøfter som løb lige ved siden af vejen, det var lidt skræmmende…

Jeg havde taget alle vore drager med, jeg håbede på lidt vind, så vi kunne sætte dem op på fodboldbanerne ved stadion, men der var for lidt vind. Vi ventede derfor til festen var forbi, og kørte derefter til Mulbjergene som findes i udkanten af byen. Jeg ved at stedet anvendes af paraglidere, så mon ikke også vi kunne sætte vores drager op der.

Frederik flyver med drage
Frederik flyver med drage

Vi har efterhånden fået samlet 5 forskellige drager, de 2 af dem havde vi endnu ikke fløjet med, så det var med en vis spænding vi satte dem op. Især den ene af de nye viste sig at være helt formiddabel. Det var den store 4 meters posedrage som flytter en del luft, det er lidt som at flyve en stor lastbil sammenlignet med de andre mindre spidsdrager, alt foregik i et roligt tempo med store bløde sving. Den er let at styre, og kan derfor føres få meter over jorden til Frederiks store fortrydelse, da det lykkedes mig et par gange ramme hans hat.

Josefine skal også prøve..
Josefine skulle holdes ved jorden

Der er temmelig meget træk i den drage, og da Josefine skulle prøve, måtte jeg i starten holde hende fast ved jorden, så hun ikke blev slæbt hen af jorden. Med øvelsen fik hun dog lært, at holde den så nogenlunde, og udenfor de vilde stunts som giver ekstra træk i dragen.

Josefine kan selv
Josefine kan selv!

Der går hurtigt et par timer på den måde, det er ikke sidste gang vi flyver her, vinden og bakkerne er perfekte til at sikre opdrift i dargerne.

4 meter posedrage
Josefine i kontrol

Den sidste uge har vi brugt på alt det der skal være på plads inden skole og arbejde starter igen. jeg har haft min bil en tur hos Tidycar på Coca Cola’s regning. Jeg fik et brev fra dem midt i ferien, hvor de beklagede det uheld jeg havde haft i bilen med en af deres dåsecolaer, og jeg skulle bare få den gjort rent på deres regning, det er fornem service fra deres side. Jeg er vildt imponeret over den omgang bilen har fået hos Tidycar, det er næsten som at få en ny bil, ikke fnug er at se nogle steder, det var lige ved at jeg ikke kunne få mig til at ryge i den…

Vi nåede også en tur i Lagunen Put’nTake, Frederik har i langt tid råbt om en fisketur, og da mine venner i hovedgaden også har en fiskegal søn, pakkede vi bilen og kørte derop en formiddag. Det er en let måde at tage familien med på fisketur, der er plads til hygge og campingstemning med havestole og kaffe…

Lagunen fiskepark
Ungerne hygger mens vi voksne drikker kaffe…

Der var masser af fisk i søen, de viste sig overalt, det lovede godt for de 4 timers fiskekort vi havde erhvervet. De to knægte med hver deres spinnestang bombarderede søen med spinner og andet godt fra æsken, men ikke noget af det hjalp, fiskene tog ikke… Jeg riggede fluestangen til for at se om de var mere interesserede i en flue, det var de. Jeg krogede ret hurtigt en fin fisk, og gav herefter Josefine stangen, det havde hun aldrig prøvet før. Meget kyndigt fik hun fisk trukket mod land, og efter et par minutter lå der en fin regnbueørred i græsset..

Josefine og 2kg regnbueørred..
Josefine og 2kg regnbueørred..

Sådan gik endnu en dag, og herefter et par dage i haven i selskab med godt vejr og solskin, ungerne badede og jeg fik rettet terrasserne af og vibreret dem, så de nu er som de skal være. Fredag havde jeg lånt mine poder ud, der var koncert i tivoli, og jeg benyttede friheden til at tage endnu en tur til Dokkedal Mulbjerge for at flyve med drage. Vinden var langt hårdere end sidste gang, og vores store 4 meter drage trak virkelig tænder ud, jeg har ihvertfald ingen problemer med at mærke mine skuldre og arme i dag…

Paraglidere og et enkelt sportsfly
To paraglidere og et sportsfly over bakkerne i Dokkedal

Vi var nu ikke de eneste der har havde fået den glimrende idé at udnytte østenvinden og de kystvendte bakkers opadgående vind til at flyve med drage. Ikke mindre end 7 paraglidere hang i luften over bakkerne, og et enkelt sportsfly fløj tæt på kysten. Det er et imponerende syn og det kriblede for at prøve, jeg talte lidt med Martin om muligheden for at give sig i kast med den slags, og jeg tror vi på et eller andet tidspunkt får samlet mod og penge til at udleve den lyst..

En nybegynder er lige gået i luften
Fedt ser det ud i det gode vejr

Nå men vi var jo ikke kommet for at se andre flyve, så vi riggede til med vores egne drager som så en smule latterlige ud sammenlignet med de andre… Alligevel fik vi kam til håret i den stærke vind, og vi sprang begge flere gange snoren til dragen, det er vel og mærke 25kg’s snor vi anvender..

Bodybuilding med drage
Bodybuilding med drage i solnedgangen

Vi morer os altid gevaldigt når vi på den måde får lov til at udleve vore barnlighed. Et par timer “flyver” væk om man så kan sige…

På kanten af klinten ned mod havet
Det fåes ikke ret meget sjovere…

En fredag aften brugt på den måde er go lir, jeg tror vi begge sendte tanker mod paragliderne, da vi kørte hjem igen… Vinder jeg i lotto i aften, så må jeg have en sådan…

Nu er det søndag eftermiddag, jeg sidder med en trist følelse af, at min sommerferie er alt for hurtig overstået… 3 uger er fluks væk – øv! Jeg kunne bruge 6 uger mere uden at føle mig understimuleret… Den sidste uge har været ok set sådan vejrmæssigt, synes vi har fået alt for lidt sol, og alt for megen regn generelt. Mine 2 uger med børnene er også fløjet væk, det er skønt at have så lang sammenhængende tid sammen med dem, jeg kommer lidt tættere på, oplever deres daglige vaner og uvaner, når at få dem ind under huden. Nu har jeg så afleveret dem begge hos deres mor, og der er helt stille her, de starter i skole imorgen, og jeg på job… Det var den sommer, eller var det… Der er jo stadig lang tid til okotober og november, så mon ikke vi får nogle flere dage med sol og varme…

Vi lænede os lidt op af vejrudsigten i aftes, det skulle være den sidste dag i denne omgang med varme og tørt vejr, så vi arrangerede grillen udendørs på min “nye” terrasse. Og vi spiste derude under en noget overskyet himmel, akkompagneret af torden og et par enkelte vanddråber. Vi nåede at grille uden at blive våde, godt nok måtte vi have trøjerne frem, men det var en god afslutning på ferien.

Grill på den nye terrasse
Sidste aften med kliken…

Det har været en blandet ferie med en masse gode oplevelser, men også et indtryk af for megen eftersårsagtig vejr. Vi fik spoleret vores campingferie, men har haft gode dage herhjemme istedet, tror vi alle har haft godt af, at lave ingenting og bare slappe af og lade op til hverdagen igen.

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>