Get the Flash Player to see the slideshow.

Prinsessen på ærten…

Det haver så nyligen regnet kunne overskriften jo have lydt, endda flere gange om dagen… Tiden går alt for hurtigt, uden jeg helt kan sige med hvad den bliver brugt på. Et par skelsættende ting er der da sket undervejs, så helt på det jævne har det nu heller ikke været.

Ca. en gang om året har jeg fødselsdag, den dag tager mig altid lidt med bukserne nede, tænk sig endnu et år er gået, realistisk og statistisk set, så har jeg fået udleveret 80 af den slags til fri afbenyttelse. Med lidt kort hovedregning, så har jeg nu 37 tilbage af slagsen +/- 10, det er jo lidt skræmmende synes jeg jo nok. Jeg er godt og vel halvvejs gennem mit liv, og synes der er så meget mere jeg skal have med, men jeg når det jo nok alligevel… Engang var det forbundet med ulidelige ventetid, med en konstant knude i maven af spænding for de gaver der nu måtte komme. I dag er det lige modsat, jeg fejret dagen med børnene fordi de har en stor lyst til at fejre min fødselsdag, og ikke mindst se hvilke gaver jeg får..

Sidste år forsøgte jeg at indføre en tradition i familien, hvor det så var meningen, at vi mødtes en gang om året til gocard race i Mou, jeg brugte min fødseldag som undskyldning. Traditionen holdt så kun 1 år, da jeg var nød til at aflyse i år pga. manglende tilslutning..

Istedet valgte jeg så at give mig selv en lidt anderledes gave, min bedre halvdel, den lidt mere lyshårede af slagsen, har længe brokket sig helt urimeligt over min seng, som hun mente nærmest var et tortur redskab fra det 17′de århundrede. Så gammel er den slet ikke, max 15 år, og så meget kan der da ikke være sket på den front, at det skulle retfærdiggøre en ny en af slagsen. Hun påstår hårdnakket at hun kan mærke fjedrene og knasterne i gulvet nedenunder.

Vi har i den anledning brugt en del tid på at undersøge diverse senge rundt omkring i nordjylland, jeg synes det er svimlende summer de skal have for en træramme og lidt fjedre, så vi har været langt omkring. Det hele løb lidt ud i sandet, da riget fattes penge og der er så meget andet jeg hellere vil bruge penge på, end lige netop en seng…

I min søgen efter den perfekte seng på Internettet, faldt jeg over en undersøgelse på Forbrugerrådets hjemmeside Tænk, hvor de under overskriften “Billigst er bedst” har foretaget en test af 17 forskellige madrasser. Godt nok er testen nogle år gammel, men de fleste madrasser og leverandører findes stadig. Testen viste til min store overraskelse at Ikea vinder testen med en billig boksmadras som er mange gange billigere end tilsvarende mærkevare senge fra Hästens og Jensen…hmmm her var måske en mulighed for at komme billig til en god nats søvn..

Et check af Ikea’s hjemmeside viste mig, at de har nogenlunde samme udvalg som andre, og vi tog en hurtig beslutning om at tage til Århus for at lade det komme an på en prøve. Det var en af mine hurtigste ture til Ikea, med hjælp fra en ekspedient fandt vi ret hurtigt sengen der passede. Det tog endnu kortere tid, at finde en topmadras da de kun havde to af slagsen. Jeg kendte ikke på forhånd Tempur, men det gør jeg så nu. Ikea kalder det istedet “memory skum“, sikkert fordi tempur navnet er beskyttet, men det har helt samme funktion og virkemåde…

Tempur topmadras fra Ikea
Tempur topmadras eller memoryskum

Lidt underligt er det at kravle ned i sådan en topmadras, den former sig efter tyngden og holder formen så længe kropsvarmen er der. Det virker lidt som om man hænger fast i sengen, og det at vende sig er ikke helt så let, men man ligger helt fantastisk godt i den selv om den også er lidt varmere end almindelige topmadrasser…

Jeg er ikke helt sikker på jeg forstået formålet med at have 550 fjedre pr. kvadratmeter, når man alligevel ikke kan mærke dem, men et er sikkert jeg sover langt bedre, og det er lykkes mig at sove over et par gange, og jeg har endelig fået fred fra prinsessen på ærten som nu sover som en mis..

Jeg havde aftalt med min nevø, at han skulle hente min gamle seng dagen efter i løbet af formiddagen. Jeg vågnede kl. 10 ved at min telefon ringede, vi havde sovet over… Så et eller andet siger mig at sengen virker..

Jeg fik så endnu en fødselsdagsgave på dagen, min mor ringede op af eftermiddagen for at ønske mig tillykke, og fortalte så samtidigt at min lillesøster var gået i fødsel… Sidste gang havde det taget 36 timer, så jeg var ikke så bekymret for om min fødselsdag nu skulle deles med en anden, men der gik ikke mere end et par timer inden min mor ringede igen, det var gået så hurtigt med fødslen, at de ikke var nået på sygehuset, så min svoger kan nu kalde sig fødselslæge. Min søster fødte en datter hjemme i dobbeltsengen assisteret af min svoger…

John Doe, eller baby...
Næsten nyfødt nogle dage efter fødslen

Jeg kan sagtens se en fordel i at dele fødselsdag med min niece… Fremover skal jeg møde op til fødselsdag hos dem istedet for at planlægge min egen med hvad der til må komme af boller, kage og kaffe. Jeg ser frem til en helt række børnefødselsdage fremover, hvor jeg bare skal læne mig tilbage og nyde, at det også er min fødselsdag de fejrer :-)

Min bedre halvdel som jo er ganske lyshåret og ind imellem også opfører sig som en sådan heldigvis, er udover at være meget talende også udtalt social intelligent. På den konto matcher hun meget godt min lyst og interesse for selvudvikling. Ganske kort tid efter jeg mødte hende, startede hun på en ny uddannelse sideløbende med sit job. ID psykoterapeut uddannelsen kendte jeg ikke noget til på daværende tidspunkt, men jeg havde da mødt nogle psykoterapeuter gennem tiden, og min opfattelse af dem og den noget brogede uddannelse de havde været igennem, var ikke just positiv. På mig virkede det som om, at de mennesker der havde taget en tilfældig uddannelse som psykoterapeut, mere havde brug for hjælp, end de mennesker de tog i behandling.

Titlen psykoterapeut er ikke beskyttet, og hvem som helst kan slå sig ned som psykoterapeut efter et par personlighedsudviklende kurser på aftenskole. Derfor var det med nogen skepsis jeg modtog budskabet om Gitte’s lyst til at gå den vej. Nu har jeg nævnt at Gitte er meget talende, og der gik ikke længe inden jeg var blevet belært om uddannelsen både forfra og bagfra.

Jeg har undervejs måtte acceptere, at det måske er lidt mere seriøst end jeg som udgangspunkt havde troet, det er ikke små ting Gitte har været igennem i den korte tid jeg har kendt hende. Det er også lidt en gave, at få lov til at se den udvikling hun gennemgår i forløbet, der mest af alt er en personlig udviklingsrejse som giver kursisten de rigtige redskaber ved at gennemleve dem selv.

Det er lidt sjovt at se, at nogle af de områder jeg har arbejdet med i andre henseender bliver en ligeså stor del af hendes verden, de bøger jeg har læst med stor begejstring, læser hun med ligeså stor begejstring, og vi finder i dag en enighed i områder, hvor vi før var uenige. Det kræver en åbenhed og et mod som jeg ikke er sikker på jeg kan mønstre, og derfor er det nok meget godt, at det ikke er mig der skal i gennem forløbet, at jeg istedet får lov til at stå ved siden af og være en del af det hun gennemlever.


Ole Vadum Dahl fortæller om ID psykoterapeut uddannelsen

I denne uge skal Gitte så på endnu et modul, kørende fra onsdag til søndag, og lige netop det her modul har jeg haft vældig morskab ud af. 4 dage på Drueholm på Sjælland, uden anden stimuli end egne tanker.. Det er et nonverbalt ophold, det vil sige at den meget talende Gitte, skal gå rundt i 4 dage uden at tale… Ingen rygning, ingen alkohol, ingen musik, ingen telefon osv, alene med sig selv og sine tanker… Det bliver helt sikkert en kæmpe oplevelse, jeg er spændt på hvad der kommer ud i den anden ende og glæder mig på Gittes vegne.

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

2 Svar til “ Prinsessen på ærten… ”

  1. Griner …. sikkert en prinsesse der er endnu mere flippet end nu – med nyt navn – gyldenlok – blomster i håret… flere end nu…;o) men også helt sikkert med en endnu bredere forståelse af/for tingenes tilstand…rummeligheden strækkes måske også yderligere hvis det da kan lade sig gøre… hvilket er meget godt når jeg nu er kæreste med dig ;o) puha tænk hvad alt den tavshed gør ved mig….enten får du en meget talende kæreste hjem ellers en meget tavs en af slagsen….og hvilken rolle vil du så ha´.. uanset så er tankerne om dig de samme…men hold nu op hvor jeg glæder mig. Knuzzz… Hilsen prinsessen på ærten – snart gyldenlok.

  2. Exceptional write-up. I had been checking out regularly the following blog page and i am astounded! Beneficial info specially the outstanding area :) I actually deal with this kind of info considerably. I’m looking for this particular specified data for the while. Thanks a lot and also all the best.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>