Get the Flash Player to see the slideshow.

Det ender godt…

Jeg har set lyset…  Eller det vil sige, jeg har haft en betændelse i mine øjne som gør, at jeg lige netop ikke kan tåle at se lys. 3 dage har jeg gået bag nedrullede gardiner i et mørkt hus, det kan man godt kalde en smule deprimerende… Oveni har mine børn smittet mig alskens viraer fra deres skole, så jeg har hygget med hoste og snot samtidigt med at tårene løb ned over kinderne på mig… Så meget for det gode september vejr…

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget andet, jeg har fået læst en masse og har gnavet mig gennem to bøger af samme forfatter. “Det ender godt” af og om Johannes Møllehave. Jeg har mange gange med begejstring læst “Det skal mærkes at vi lever” af Karen Thisted, om Benny Andersen og Johannes Møllehave, det er stadig en fantastisk bog! Efterfølgeren hed “Du har rørt mit hjerte“, også af Karen Thisted, men denne gang om Johannes Møllehave, og den kirug der opererede hans hjerte i sin tid. Efterfølgeren nåede aldrig helt samme højder, og jeg kørte kold i den første gang jeg forsøgte mig med den. Denne gang blev jeg dog inspireret af den seneste bog, og læste de to i rap. Sjovt nok synes jeg det er en glimrende bog i dag.

Johannes Møllehave - Det ender godt
Det ender godt

Den seneste bog er en finurlig størrelse, hvordan kan man skrive en bog som handler om døden, og så give den, den titel. Det sjove er, at bogen faktisk er meget levende og livgivende, selv når den behandler sørgelige emner som det er at miste et menneske tæt på.

Man skal leve sit liv, så selv bedemanden bliver ked af det, når man dør, siger Johannes Møllehave (Mark Twain).

Han forstår at sætte tingene i perspektiv på en meget enkel og direkte måde.

Der er ikke mere end 50 cm fra et klap på kinden til et los i røven.

Sådan er bogen fuld af lutter gode citater og fortællinger han har mødt gennem et langt liv som præst. Det er en meget rørende og ærlig bog, læs den, læs den!

I en anden forbindelse fik jeg foræret en tekst som jeg synes er meget rørende og den hænger meget godt sammen med budskabet i Møllehaves seneste bog. Teksten er sikkert taget ud af biblen et eller andet sted, men det bliver den jo ikke dårligere af..

Jeg drømte, jeg gik langs med stranden sammen med Herren, og over Himlen så jeg scener fra mit liv. For hver eneste scene så jeg to par fodspor i sandet Det ene var mit eget, og det andet tilhørte Herren. Da den sidste scene af mit liv glimtede for mine øjne, så jeg tilbage på fodsporene i sandet. Jeg lagde mærke til, at mange gange på mit livs sti var der kun ét par fodspor. Jeg lagde også mærke til, at det var i forbindelse med mit livs store kriser. Det bekymrede mig meget, og jeg spurgte Herren om det. ”Herre, du sagde, dengang jeg besluttede mig for at følge dig, at du ville gå med mig hele vejen. Men jeg har lagt mærke til, at der kun er et par fodspor gennem de vanskelige tider i mit liv. Jeg forstår ikke, hvorfor du ville forlade mig de gange, jeg behøvede dig allermest.” Herren svarede: ”Mit dyrebare barn, jeg elsker dig, og jeg ville aldrig forlade dig i dit livs prøvelser og smerte. Når du kun ser et sæt spor, er det mine; det var de gange, hvor jeg bar dig.”

Det er netop budskabet i Møllehaves bog, du er aldrig alene, selv ikke i døden, og selv ikke hvis du vender dig væk… Tankevækkende på en rar måde synes jeg  både teksten og bogen er…

Fodspor i sandet...
Fodspor i sandet

Inden det hele bliver alt for højtideligt, så var jeg på vej mod himlen inden det gik galt med helbredet.. Martin købte to RIGTIGE drager, ikke de der små nogen vi havde hygget os med sommeren igennem. Nej denne gang var de købt på nettet hos en forhandler som kun handler med den slags, altså en rigtig fagmand. Timer og dage var gået med at finde de rigtige, hvilket herligt tidsfordriv…

4 linet drage af den vilde slags.
På stranden ved Blokhus med en HQ Beamer lV 2,0

Der gik et par dage, så kom Martin slæbende med et par rygsække! Så store var de, at en pose ikke var nok, nej de ankom skam i rygsæk… Glade børn som vi jo er, gjorde det som glade børn gør når de får en gave, enten tager de gaven med i seng den første nat, eller de skynder sig ud for at prøve den.

En time efter sad vi bilen på vej mod Blokhus, et kort stop hos Mac D i Nørresundby fik fyldt vore “energidepoter” så vi var klar til flyvning. Undervejs lagde vinden sig lidt, og vi endte på stranden i en let brise på 4 – 6 ms. Hmm ikke godt, drager kræver jo rigelig vind, men på den anden side, så var det måske godt, at vi fik prøvet dragerne under lettere forhold…


Samme drage viser tænder…

Inden der var gået en time følte vi begge at vi var mørbanket, stakåndede og svedige. Det var et par ganske imponerende drager han havde anskaffet sig, og selv om vi er forholdsvis uøvede, så havde vi ikke de store problemer med at styre dragerne som vi gerne ville have dem til at flyve, selv loops kunne vi udføre uden at skade hverken os selv, dragerne eller andre der gik på stranden. Der var dog et enkelt tilfælde, hvor jeg kom til at klippe toppen af Martin under et loop, men det var vist mere forskrækkelsen der fik ham til at hoppe i vejret :-)

Den slags giver jo straks blod på tanden, og tankerne gik ret hurtigt for os begge mod, at prøve dragerne sammen med andre instrumenter. Skiløb med drage må vi vente med til sneen kommer, kite surfiing er de ikke store nok til, og paragliding er for farligt. Men der står ingen steder, at kite buggy’s er farlige eller forbudte, det eneste minus er, at de koster en mindre herregård.  Jeg er dog sikker på, at inden længe vil i kunne se et par drenge med grående hår på stranden ved Blokhus, med en kite og en buggy som måske ikke er strømlinet og actionpræget, men helt sikkert er billig og næsten lige så sjov.Vi har fundet 3 trillebør hjul, en forgaffel fra en cykel og et sæde fra en gammel havestol, nu skal vi bare have stellet på plads, og det er godt på vej. En gammel aksel fra en sæbekassebil og nogle gamle vandrør er ved at tage form til en begynder buggy, det kan kun blive sjovt.

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>