Get the Flash Player to see the slideshow.

Det du søger, finder dig.

Johannes Møllehave forstår det ubevidste, nok derfor han er præst. Han udtrykker ovenstående i bogen “Det skal mærkes vi lever”, og han har så evigt ret. Når jeg ind i mellem tænker over de mennesker jeg har lukket ind i mit liv, så er det ofte med en undren over ligheden. De er bygget af det samme fundament, indeholder de samme værdier og desværre også de samme unoder. Jeg kan se den røde tråd i det, men ved ikke helt hvordan den skal skæres…

I samme bog beskriver han et forholds to parter som “speeder og bremser”, modsætningernes betydning. Den ene holder igen, og den anden ryger afsted, mange konflikter skabes derved. Den ene ikke uden den anden, og begge dele er nødvendige, ellers bliver det statisk og dræbende, så hvor er harmonien… Harmonien findes i den respekt der er for den andens forskellighed, accepten som kun fremkommer ved at tale sammen, acceptere hinandens handlemåde.

Der er megen kærlighed i den bog, og megen visdom fra to ældre mænd som har gjort det til deres livsværk at elske en anden person ubetinget.. Gad vidst om jeg nogensinde når den klarhed hvormed de lever…

Jeg har stadig influenza, dog ikke så hårdt ramt som i går, men alligevel nok til at løbeturen blev droppet til fordel for en “morfar”, den bekom mig vel :-) Frederik er her sammen med Marcus, de kom efter skole for at hoppe trampolin og nyde solen er fremme.

Min “nye” genbo er åbenbart ikke meget for støj, hun har tidligere bedt mig om at skrue ned for radioen, og nu er det ungerne der får tørt på, de må ikke råbe medens de leger. Jeg har svært ved at se problemet, er det hendes sovende barn der giver bekymring, er jeg sikker på, at en barnevogn er lettere at flytte end en trampolin.. De håndværkere der bygger hus et stykke herfra har også fået tørt på, de larmer for meget når de bygger…. Kvinden har boet de sidste mange år i London, der er nok langt mere roligt….

Jeg har fået klaret en af mine udfordringer idag, eller det vil sige den klarede sig selv, jeg er til salg, men ikke for en slik, dejligt at få det afklaret.

Søndag aften blev brugt på sofaen med camille te og røg. Jeg så en på overfladen kedelig film, men den endte ud med at blive en af de bedste film jeg har set længe. Sean Penn har instrueret filmen som bygger på en autentisk historie om en ung mand som har sit eget oprør med verden.

Into the wild

Filmen som på dansk hedder “Ind i vildmarken” baserer sig på en historie om en ung mand på 22, som er opvokset uden kærlighed i en materialitisk verden. Hovedpersonen vælger i sit opgør med den tilværelse, at realisere sine værdier til velgørende formål. pakke en rygsæk og drage mod Alaska for at finde sig selv. Kan man finde sig selv i isolation fra andre mennesker, eller har man som menneske brug for at spejle sig i andre mennesker, og der igennem finde sin identitet, det er hele temaet i filmen.

Se den officielle hjemmeside for filmen: “Into the wild”

Slutningen gav mig i den grad gåsehud…

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

3 Svar til “ Det du søger, finder dig. ”

 1. Sad lige og var ved at få lidt orden og struktur på min nye bærbare efter en tid hvor alt bare skulle bearbejdes (fornemmer det sikkert bliver ved lidt endnu og heldigvis mærker jeg også samling på det) med en ekstra indsats og stødte på følgende meget apropos det du søger finder dig … min oplevelse er grundlæggende at alt i dit liv er der for en periode uden at ane hvor lang den periode blive men det finder mig … kald det tilfældigheder, noget du har søgt eller skæbnen lige meget hvad så … læs selv :-)

  Mennesker kommer ind i dit liv af en årsag, en periode eller for livstid. Når du forstår hvilken af delene det er, vil du også vide hvad du skal gøre for denne person. Når nogen kommer ind i dit liv af en ÅRSAG, er det som oftest for at imødekomme et behov du har udtrykt. De er kommet for at hjælpe dig gennem en udfordring, for at gi’ dig vejledning og støtte, for at hjælpe dig fysisk, emotionelt eller spirituelt. De er der på grund af det du har behov for. Så pludselig, uden at du gør noget som helst galt eller på et -tilsyneladende – upassende tidspunkt, vil denne person sige eller gøre noget, som gør at jeres forhold kommer til vejs ende. Nogen gange dør de. Andre gange går de deres vej. Nogen gange provokerer de dig og tvinger dig til at tage et standpunkt. Det som er vigtigt at forstå er, at dit behov er mættet, din skæbne fuldbyrdet, deres job er udført. Den bøn om hjælp du har sendt, er blevet hørt og det er nu på tide at gå videre. Nogle mennesker kommer ind i livet for en PERIODE, fordi det er din tur til at dele, vokse eller lære. De bringer dig en oplevelse, ro eller får dig til at le ! :) måske lærer de dig noget, eller viser dig noget du aldrig før har gjort – sædvanligvis bringer de dig utrolige mængder af glæde. Tro på det, det er ægte.. men bare for en periode. Livslange forhold lærer dig livslange lektier, ting du må bygge op for at få et solidt emotionelt grundlag. Dit job i dette er at acceptere lektien, elske denne person og bruge hvad du har lært i alle andre relationer og områder af livet.

  Jeg holder af den beskrivelse og synes den giver mening … På vej mod det uendelige univers !!! og nu vil jeg sgu ha noget føde og fjerne blikket fra skærmen.

 2. Sjovt som selv en kort sætning på 5 ord fortolkes så forskelligt. Jeg har slet ikke den samme udlægning af citatet som du..

  Du tolker det i retningen af, at vi møder forskellige mennesker i forskellige faser af vores liv, jeg er ikke uenig, men det er ikke den betydning jeg ser i citatet.

  Når jeg hentyder til de mennesker jeg lukker ind i mit liv, og de egenskaber de har, så er det set over tid ikke så meget et spørgsmål om, at de møder mig hvor jeg er. Det er langt mere det, at de har de samme egenskaber som eksempelvis den partner jeg tidligere lod gå, fordi vedkommende havde nogle egenskaber der irriterede mig, og langt hen af vejen ikke var forenelige med person.

  Det er derfor tankevækkende, og bestemt ikke irelevant at finde frem til hvilke egenskaber det er der går igen, og hvorfor. Er det noget der sker i mig som tiltrækker den samme type mennesker, er det noget jeg kan ændre, og er det noget jeg skal ændre – kan jeg leve med, skal jeg leve med det. Det nytter jo ikke noget, at jeg vælger nogle mennesker fra i mit liv, for derefter at finde nogen med akkurat de samme egenskaber, så går det jo i ring. Det må være bedre, at finde ud af hvorfor jeg inddrager de mennesker i mit liv som det første. Finde ud af hvorfor jeg gør, og om det er noget jeg skal ændre…

 3. Hej igen.

  Jeg synes, det er rigtigt og en meget meget smuk og meningsfuld måde at anskue det på :-)

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>