Get the Flash Player to see the slideshow.

Catwalk og en fiktiv skibakke

Jeg har en smuk kæreste synes jeg selv og føler mig heldig. Skønheden kommer indefra er der nogen der siger, og det er helt sikkert også sandt i dette tilfælde, men skønhed er også en illusion som kan sælges. Gitte har tidligere i sit liv fungeret som model. På mig har det hele tiden virket lidt abstrakt, for hun er slet ikke typen på den overfladiskhed der er forbundet med sådan et job. Og det var i sin tid også grunden til hun droppede, at tjene penge på den måde.

Da hun så kom hjem for en tid siden og fortalte, at hun var blevet tilbudt at gå model for en forretning i Skørping, synes jeg jo selvfølgelig, at det var en glimrende idé af flere årsager. Jeg kunne godt tænke mig at se den side af hende, se hvordan hun tager mod den udfordring det er at stille sig frem og lade sig beskue. En anden mindst lige så vægtig grund, var jo den oplagte, at jeg kunne udnytte muligheden for at prøve mig selv af som fotograf til sådan en seance.

Aftalen kom i hus, Gitte blev afregnet i tøj, og jeg fik lov til at snige mig ind med mit kamera. Jeg brugte en del tid på at forberede mig, jeg har ikke brugt min blitz særligt meget, og vil egentlig helst undgå at bruge den hvis jeg kan. Det er et meget hårdt lys en blitz udsender, og det fjerner enhver dybde i et billede. Skygger og farver nærmest forsvinder, og det bliver et meget klinisk billede. Den anden mulighed er at skrue så meget op for ISO værdierne på mit kamera, at lyset er tilstrækkeligt. Jeg håbede på det sidste, måske der var så meget kunstigt lys på catwalk’en, så jeg helt kunne undgå blitzen, jeg blev klogere…

En tirsdag aften længe efter solnedgang i hård regn og vind, parkerede jeg ved Thingbæk kalkminer. Jeg var temmelig træt efter en lang køretur helt fra Esbjerg, hvor jeg havde tilbragt dagen sammen med min netværksgruppe. Jeg skyndte mig ind i minen og fik sagt dav til min udkårne, hun virkede nu meget rolig underligt nok, jeg ville lide af åndenød hvis det var mig.

Kunst i Thingbæk kalkmine
Kunst i Thingbæk kalkmine

Jeg gik lidt rundt og skridtede omgivelserne af, og de var ganske kønne, men helt forfærdelige til foto. Der var en masse fyrfadslys i små huller i væggene, langs catwalk’en lå to neonlys som dem man finder i en kostald, ikke godt…

Jeg pakkede udstyret ud, ledte efter et godt sted at placere mig, og forsøgte med forskellige justeringer af kameraet, at finde et tåleligt kompromis, det var ikke nemt.. Kort tid efter kom en fotograf fra et modemagasin - C’est tror jeg det hedder.Sådan en fotograf er temmelig dyr, og annoncen kosteder 25.000.- har jeg hørt, så han havde ikke til sinds, at lade en amatør gå ham i vejen, når han nu kom der med sit udstyr med et prisskilt på den anden side af 100.000.- Fair nok, hans udstyr var bedre end mit, men mit var så mit eget og ikke lånte fjer…

Gitte på Catwalk'en
Gitte på Catwalk’en

Lidt senere kom endnu en fotograf, denne gang fra Nordjyske. Af en eller anden årsag har de skiftet al deres gode Canon udstyr ud med Nikon, så ingen mindreværdskomplekser fra mig  i den retning. Han var da også en kende mere ydmyg og behagelig.

Showet gik i gang, og så blev det hele lige pludselig meget hektisk, jeg forsøgte at finde en plads og et hul til min linse gennem de mange mennesker og udstyr. Min blitz skal bruge et par sekunder på at lade op efter hvert skud, prisen på en blitz har stor indflydelse på det. Derfor havde jeg bare at ramme rigtig hver gang, ellers var modellen på vej væk, og ansigtet pegede i en helt anden retning.

Gitte flasher
Gitte virker ganske fortrolig med det hele

Jeg havde jo en særskilt interesse i Gitte og hendes veninde Susanne, og søgte naturligt at fange dem når de gik ned af den røde løber. Jeg brugte en fast 50mm f/1.8 linse som kræver at jeg er lidt på afstand af modellen, som helst ikke må komme tættere på end 5 meter, inden jeg tager billedet. Sammenholdt med en blitz som i de omgivelser ikke rækker længere end 5 meter, så gav det mig nul arbejdsrum. Jeg var pinedød nød til at ramme rent første gang, der kom ikke en ny chance.

Ole lukøje..
Et kanon skud, og så lukker hun øjnene – aaggghh!

Jeg for rundt som en skoldet skid, så hele showet gennem søgeren på mit kamera, ænsede kort at mit navn og adressen på denne hjemmeside blev nævnt, men havde ellers kun øje for det rigtige billede. I slutningen fik jeg mig placeret, så den krukkede fotograf fra C’est ikke kunne komme mig i vejen, og jeg ventede på, at Gitte kom gående ned af den røde løber. Jeg kunne næsten mærke i fingrene, at nu var den der! Jeg skød, og så lukkede hun sgu øjnene i det samme! Havde jeg haft en vandpistol, så havde jeg ødelagt hendes makeup…

Derefter var det hele overstået, gæsterne forlod minen, og pigerne trak i deres eget tøj igen. Først der mærkede jeg kulden fra de konstante 7 grader der er i minen. Jeg fortsatte hjem, og Gitte fortsatte ind i den forretning som var vært for showet, hun skulle have nyt tøj, og det skulle være nu!

Dagens efter blev jeg kontaktet af indehaveren af forretningen, hun ville gerne bruge mine fotos, hvis der var nogle brugbare i mellem. Vi lavede en aftale om pris og rettigheder, og en del af resultatet kan ses i denne uges udgave af Rold Skov Bladet på side 10. Jeg har solgt mine første billeder, og er lidt stolt..

Rold Skov Bladet
Rold Skov Bladet

Efterfølgende weekend var det aftalt, at Gitte skulle på tøsetur til Malmø med veninderne. Det gav mig en hel weekend for mig selv, helt uden forpligtelser i retning af børn eller kæreste, aaahhh hvilken frihed, den skulle udnyttes.

Selvfølgelig kom det til at handle om ski. Jeg så på messen i foregående weekend, at der i Århus findes en skiarena, hvor man kan pudse formen af inden sæsonen, så man slipper for at spilde dyrbar tid på pisterne med at øve teknik. Skiarena tilbyder, at man kan køre på deres anlæg med instruktør i en time for et mindre beløb, så den hoppede Martin og jeg på. Vi begav os lørdag formiddag derfor mod Århus med skistøvlerne under den ene arm, og et kamera i den anden.

Alperne lige vest for Århus centrum
Vi “plover” lystigt med 40kmt.

Det er en lidt anderledes oplevelse, at stå på et forvokset løbebånd med ski på. Hastigheden var på sit højeste omkring 40kmt, og det var hårdt! Vi kom med en vis selvtillid i bagagen, men den fik instruktøren og båndet nu hurtigt pillet af os igen. Alle de fejl vi har i vort skiløb, tilgiver sneen os ofte, men på dette bånd var der ingen plads til bommerter.

Vi startede derfor helt forfra med plovning, sådan gik den første time faktisk, og det gjorde ondt…

Vi var helt på spanden, og var i kanvas’en mange gange den første time. Sveden sprang fra os begge, og vil væltede rundt i et forsøg på at gøre som den søde instruktør fortalte os at vi skulle gøre. Vi lærte ikke meget nyt, men fik øje på de fejl vi har taget med os gennem vore ture i sneen. Heldigvis er det fejl som på den bane er til at få øje på, og dermed fjerne.

Med en instruktør som står ganske få meter fra os, og fortæller om de fejl vi laver, og hvordan de skal rettes. Det hele kan vi så selv se på et kæmpe spejl nederst på banen, og det viser endnu tydeligere fejlene. Det var et par ydmyge drenge der kravlede af båndet efter en time. Vi var mørbankede og knapt så rappe i replikken, men vi havde lært en helt masse. Langt mere end to dage med egen instruktør i sneen kunne have lært os, så vi har fået smag for mere, og tager derned igen, når den næste ledige tid kalenderen giver plads dertil.

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

2 Svar til “ Catwalk og en fiktiv skibakke ”

  1. Stort tillykke til en nu “prof” fotograf – ligesom du selv bliver jeg også meget stolt – du er vanvittig dygtig med det udstyr du har – og så formår du både at binde billeder godt sammen med tekst..og omvendt… beundringsværdigt er det ihvertfald – ved jeg ikke er éne om at mene… tak for indblik/indsigt…altid.

    Knuser fra din udkårne…

  2. Hej Jens!
    Tak for alle gode billeder og tanker/reflektioner herinde.
    DE bedste ønsker for dig og dine sender Bent

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>