Get the Flash Player to see the slideshow.

86 dage og jeg har talt efter!

En hektisk uge i Polen afløstes af en hektisk uge herhjemme. Et par dages kursus i hovedstaden, levnede mig ikke megen plads til at få indhentet det forsømte. Jeg skulle egentlig være rejst videre til en konference i Vancouver, Canada i sidste uge, men valgte at melde afbud, da jeg havde brug for at være hjemme også, jeg har både hus, børn og kæreste der også skal passes…

Jeg havde et mindre mellemspil med SAS efter min tur til Polen. Min kuffert ankom til Aalborg lufthavn i langt værre tilstand end jeg, det er efterhånden sådan, at når jeg har rejst i udlandet med SAS, så forventer jeg det værste i retning af min bagage, de seneste gange er min kuffert havnet i Stockholm af en eller anden årsag. Denne gang var min kuffert nærmest delt på midten, og selv om den er udført i hårdt plast, så var både låg og bund flækket, hængsler revet af . Jeg er heldigvis begyndt at pakke kamera og bærbar pc i min håndbagage, ellers ville det da være gået helt galt. Jeg havde en længere disput med SAS om erstatningsansvar, jeg fik en ny kuffert i lufthavnen med det samme, men indholdet af den ødelagte kuffert fik jeg først syn for da jeg kom hjem.

SAS mente, at det var min egen indboforsikring der skulle dække skaden, det havde jeg temmelig svært ved at se, og efter at have snakket med et hav af medarbejdere hos SAS, og flere forskellige afdelinger, så endte det hele op med en ny kuffert og en check på 4200.- Ind i mellem betaler det sig at være en brokrøv og kværulant….

Støvdragere fra en viol
Gitte havde fyldt mit hus med blomster..

Det har også været en uge med en enkelt koncert oplevelse. Jeg hørte Randi Laubek for første gang tilbage i 90′erne, hvor hun var korsanger for Sanne Salomonsen. Dengang vidste jeg ikke, at hun var et lokalt islæt fra Nordjylland. Hun er opvokset i en lille by ganske tæt på den gård, hvor mine forældre boede siden slutningen af 80′erne. Voersaa er et lille landsby hul med alt hvad det indebærer, og hun tog flugten derfra ret tidligt. Min søster nåede kortvarigt at på gymnasiet med Randi, og allerede den gang var hun lidt “alternativ” og drømmende..


Randi Laubek – Sun Quakes – Del 1

Jeg har fulgt Randi siden, ikke så meget på grund af det lokale islæt, men fordi hun har en formidabel stemme, og en meget anderledes lyd. Både tekst og  musik er anderledes og lidt mytisk. Allerede som 20 årig fik hun 3 grammy’s for sin første udgivelse – Ducks and drakes.

Hun har siden udgivet 3 cd’ere og alle har de en plads i min reol, men da der ikke er kommet nyt fra den front siden 2005, glædede jeg mig ganske meget til det nye udspil fra Randi, som udkom her i oktober, efterfulgt af en koncert “turne”.

Uafhængigt af mig har Gitte haft sin egen interesse i Randi, så der var ikke megen tvivl om at vi skulle høre hende når hun vendte “hjem” til det nordjyske. I Torsdags spillede hun så på det nye Skråen i det gamle Nordkraft som nu er det nye kulturcenter i Aalborg.

Jeg glædede mig både til at se og høre Randi, men også til at se hvordan de havde indrettet Skråen i de gamle fabrikshaller.  Heldigvis har de fastholdt Skråens spillested som den lille intime scene det tidligere har været, og der er vel max plads til 350 mennesker når der er helt pakket. Denne aften var der kun godt 200, så der var god plads til alle.

Det var en stor oplevelse, at opleve hendes musik så tæt, meget nærværende og alligevel med en distance til alle andre end sig selv. Det er helt tydelig at Randi ikke har sluppet den generthed der altid har fulgt hende. Bandet forsøgte på alle måder at bringe hende ud af fatning ved at lege med musikken, så det var samtidig en meget sjov koncert med en masse skæve toner.

Skal der være lidt malurt i bægeret, så er det alene i form af manglende fornyelse.. Randi har så meget potentiale, har så megen dybde og talent, at jeg gerne vil se hende blomstre i alle retninger…

Randi Laubek – Sun Quakes – Del 2

Allehelgensaften, eller Halloween som den nu kaldes har fyldt mit hus denne weekend. Jeg var lidt nysgerrig efter oprindelsen af denne dag, og det viser sig, at være en hedensk fest som egentlig var forsvundet ud af den danske bevidsthed indtil 1998, hvor Ekstra Bladet vækkede traditionen til live igen med en fest i Scala. Halloween er et amerikansk fænomen og ligesom med så meget andet, er det blevet en del af vor bevidsthed.

Halloween
Tøser klar til Trick-or-treat

Trick-or-treat som er en del af fænomenet, handler lidt om at ungerne løber rundt og ringer på dørklokker. Enten får de godter i posen, ellers laver de ballade… Dette er også en del af det hedenske budskab, hvor fattige folk gik fra hus til hus, og i bytte for mad, sendte bønner for familiernes døde…

Frederik var lidt i tvivl om han ikke var blevet for gammel til den slags, den tvivl brugte han det meste af dagen på. Et eller andet sted synes han selv at det var lidt pinligt at stemme dørklokker på den måde, men tanken om en hel pose fuld af slik og andet godt var alligevel også fristende. Løsningen blev, at han iklædte sig de effekter han bruger til rollespil og derefter skræmte alle de børn der forsøgte at ringe på hos os, det havde han vældig fornøjelse af, og udfra de skrig vi hørte udenfor, så virkede det ganske godt. Jeg havde også kun ganske få børn som ringede på døren,  eller det vil sige, at det kunne de ikke, det passede nemlig med, at jeg skulle skifte batterier i ringklokken, så den virkede ikke…. Vi afregnede så efterfølgende :-)

Netop idag! Er der 86 dage til at Golfen vender snuden mod Østrig og de fantastiske piste i Alperne :-)

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>