Get the Flash Player to see the slideshow.

Prinsessen har fødselsdag!

Tålmodighed kan være være en prøvelse, og stor tålmodighed en stor prøvelse… Gitte har fødselsdag og det er det tætteste vi kommer på en national helligdag her i huset, men mere om det senere…

Vi havde en anden fødselsdag vi skulle gennem, inden det blev Gittes tur, eller det vil sige Gittes fødselsdag startede egentligt allerede for en måned siden med mine forberedelser og Gittes langvarige brokkerier, hun er vel kvinde… Min far holdt fødselsdag i fredags, og som vi plejer, samledes alle børn deroppe. Min storebror og hans gren af familien var fraværende, men ellers var det samlet flok, inklusive 5 kusiner og 1 fætter.

Sidste skud på stammen

Modersmælken er vist lidt småsur

Det nyeste skud på stammen var der også, og indtil videre også navnløs, men det findes der jo nok en løsning på undervejs… Min far tager sådan en dag med ophøjet ro, det meste af opmærksomheden tager han fra sofaen når ikke der er tale om officielt besøg, og den kategori henregnes vi ikke under….

Ungerne fandt hurtigt ind i legen, der er masser af plads i huset, og hele overetagen er endnu ikke indrettet, så der tumlede de rundt en tid. Vi andre fik talt lidt “bordet rundt” om hvad der sker i vores liv. Det hele sluttede med en finale af min mor, selvfølgelig stod den på flæskesteg ad libitum, og derefter is..

Min søster ældste datter har et forunderligt hår, det minder mest i konsistens om det hår Frederik’s hund Anan har, men den er så også Tibetansk, gad vidst hvor Anna har hentet sit fra…

Hårrejsende oplevelse

Hårrejsende oplevelse når familien er samlet

Nå Tilbage til Gittes fødselsdag som i denne weekend har taget det meste af min energi og opmærksomhed, lidt skiløb har der dog også været plads til… Den helt overvejende problemstilling i retning af Gittes fødselsdag har været, at finde en passende gave. Hun har alt, inklusive en lækker kæreste, så det er svært at putte noget ind der som kan skabe den fornødne opmærksomhed hos hende. Der er ikke plads til fejlskud i den retning, hun er enormt go til at blive tøsesur og småfornærmet når ikke musikken spiller hendes melodi, hvad jeg også har mærket den seneste månedstid..

Gitte er i gang med Psykoterapeut studiet som jeg har nævnt flere gange, og denne gang passede det sammen med, at hun skulle bruge weekenden i Silkeborg med hendes medstuderende, så er det svært at arrangere en passende fødselsdagsgave, når hun nu ikke var hjemme.

Jeg har grublet en del over det faktum, for hvordan laver man en fødselsdagsfest for en fødselar som ikke er tilstede… En plan tog form, og jeg allierede mig med en af hendes medstuderende fra uddannelsen. Jeg startede med at booke et værelse på SAS Radisson i Silkeborg, så måtte jeg tage udgangspunkt i det sted. Så langt så godt, men hvad så?

Mens jeg gik med hovedet fyldt af tanker omkring den her fødselsdag, så skulle jeg samtidig ligge øre til Gitte tiltagende småsure opstød omkring, at jeg ikke ville besøge hende dernede og holde en eller anden form for fødselsdag sammen med hende… Opstødene tog til i styrke, væk var de små søde henvisninger med ledetråde om at hun gerne ville have besøg. Nu var det hårde facts og påstande om egoisme og manglende given-sig-hen og du-holder-ikke-nok-af-mig så…

Jeg har min gang i Silkeborg gennem mit arbejde, vores IT driftleverandør  er bosiddende dernede, og det samme er en anden stor bank som vi har et samarbejde med. I den forbindelse har jeg flere gange haft fornøjelsen af at spise på restauranterne i Silkeborg, og de er bestemt anbefalelsesværdige.

Udsigten fra SAS Radisson i Silkeborg

Udsigten fra SAS Radisson en tidlig søndag morgen, lige ud til Gudenåen…

Af en eller anden årsag var det temmelig svært at finde et ledigt bord, men jeg endte endelig op med at få plads på Restaurant Piaf. Piaf er en franskejet restaurant, og ejeren er bestemt meget fransk, han tager ikke bare telefonen fordi en tilfældig nordjyde ringer, men endelig lykkedes det mig at komme igennem “Er det dig der har ringet de sidste dage?“, det var det så… Jeg fik arrangeret et hyggeligt bord… Et romantisk bord som han sagde med et lusket grin…

Så langt så godt… Nu begyndte det at spille som jeg ville ha’ det. Jeg aftalte med min insider, at hun skulle fastholde Gitte efter endt undervisning lørdag aften, så ville jeg komme og hente Gitte dér.

Herefter allierede jeg mig med mine børn, fik købt nogle gaver med deres inspiration og veludviklede fantasi, den del af planen faldt så også på plads. Nu var der kun én hængende udfordring tilbage, men den var så til gengæld også stor.. Gittes tøsesurhed var til at få øje på, hvordan skulle jeg få formøblet hele den weekend væk, hvor hendes fødselsdag faldt, så det faldt i god jord. “Du skal bare i byen med Martin, du skal bare lave alt muligt andet, du skal bare ned og stå på ski…bla…bla..bla“, jeg forsøgte at forklar-mig-røv i retning af, at min far også holdt fødselsdag, og det helt sikkert skulle holdes om lørdagen. Mine argumenter nåede bare ikke gennem hendes skal af forurettethed …

Efter en uge eller 14 dage på den måde var jeg efterhånden mør, og heldigvis skulle Gitte afsted kort tid efter jeg kom hjem fra et internat kursus i Slagelse, så de sidste dage gik relativt let.

Den gamle præstegaard i Silkeborg

ID uddannelsen har til huse i den gamle præstegaard

Mange gange i den sidste tid har jeg af uforvarenhed været ved at tale over mig, men heldigvis har Gitte ikke bidt mærke i det, så det var en lettelse da hun skulle afsted Det hjalp også lidt på Gitte, at hun tog afsted om onsdagen, nu var det ikke mig der skulle ligge øre til, men istedet de andre på uddannelsen. Alle andre vidste det,  også dem på uddannelsen, så de har fået sig nogle billige grin de sidste dage.

Lørdag morgen pakkede jeg bilen, jeg havde meget selvisk fået passet en skilektion ind i programmet på vejen ned sammen med Martin. Vi mødtes inde i byen, og jeg fik købt det sidste til “festen”, og vi kørte i hver sin bil til Århus, og fik kørt en time på ski. På den time havde min telefon ringet ikke mindre end 3 gange + der lå en række sms’er fra Gitte.. Jeg skiltes fra Martin og kørte mod Silkeborg, lige inden jeg ramte bygrænsen ringede Gitte igen… “Du har været nede at køre på ski! Jeg kan mærke det“. Intuition eller hvad det nu kaldes, men jeg måtte igennem endnu en forklar-mig-røv inden jeg checkede ind på hotellet.

Puha! Kun en time igen inden mit spind kunne pakkes ud… Jeg fandt hurtigt stedet hvor Gitte var på kursus, lidt i tvivl om adressen var jeg, men da jeg hurtigt kiggede ind af vinduet i tusmørket udenfor, kunne jeg se stole i en rundkreds og et bord med Kleenex, det var helt sikkert det rigtige sted!

Klokken 17:30 efter afslutning på dagens kursus, åbnede min “insider” døren og gelejdede mig ind. Jeg sneg mig ind i det store lokale jeg havde set gennem vinduerne og kaldte på Gitte. Hun stod sammen med de andre og snakkede, derefter stoppede hun op, blev helt stille og meget paf, så væltede ordene ud af munden på hende. Det var ikke et særligt sammenhængende sprog, og det havde sikkert heller ikke det store indhold, men overraskelsen var til at få øje på i hendes ansigt..

Efter en hurtig rundtur i huset, fik jeg Gitte puttet ind i bilen, og vi kørte mod det hummer hvor hun normalt bor dernede. Helt uden kontrol var det en meget tøvende Gitte jeg fik til at pakke sine tasker med alt habbengutet, og derefter kørte vi til hotellet.

Jeg havde bestilt bord kl. 1930 på Piaf, så på mindre end en time lykkes det Gitte at gøre sig så lækker, at jeg kun, kunne føle mig heldig.  Normalt er det et helt umulig scenarie, bad og påklædning tager mindst 1½ time.

Fremme ved restauranten gik øvelsen op for Gitte, stille begyndte hun at smile, og der gik en rum tid inde ved bordet også, hvor hun ikke sagde så meget. Hun sad der med røde kinder på en meget skolepigeagtig måde, væk var det ellers altid tilstedeværende overblik og den hurtige kommentar, hvor herligt, det fortalte mig at jeg havde ramt rigtigt.

Mens vi snakkede om forløbet, dagen og overraskelsen, fandt vi frem til de retter vi gerne ville smage fra julemenuen.

Ristet kongekrabbe og kongekrabbesalat.

Kronhjort med kastanjer og selleri.

Brioche med hjemmelavet nutella, tuile med tørret frugt og kanelis.

Vi havde nogle rigtigt hyggelige timer i selskab med fantastisk mad som kun franske kokke kan lave den, det var en uforlignelig kulinarisk fornøjelse, og vi gik glade og mætte derfra, det var sent inden vi var hjemme…

Jeg vågnede tidligt søndag morgen, solen var endnu ikke stået op, så jeg stod i vinduet og så på gadelysene der spejlede sig i Gudenåens blanke flade… Gitte vågnede kort tid efter, og det var tid til at ønske hende tillykke med dagen..

Et par slanke dameben
Et par dameben i sengelinned og fødselsdagsgaver.

Vi satte kaffe over og Gitte fik sine gaver, og selv om hun er en kvinde der har alt, så lykkes det os at finde gaver til hende som ikke skulle byttes. Ovenstående billede er kun et uddrag af et større billede jeg har beskåret, så alt det jeg føler ejerskab af ikke er medtaget, og det var ikke tøj…

Vi havde et par hyggelige timer sammen med gaver og et godt morgenbord, inden Gitte skulle tilbage på uddannelsesstedet, og jeg den anden vej mod Aalborg igen. Hér lykkes det mig at køre forkert, så jeg pludselig holdt foran Århus Skiarena, og så var jeg selvfølgelig nød til at tage en træningstime igen…

Inden jeg kørte fra Silkeborg, tog jeg en lille kort tur i byen for at se hvad den havde at byde på. Især var der et hus Gitte ofte har omtalt som henrivende jeg måtte se i dagslys..

Keld og Hilda hus
Dukkehuset…

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal mene, men det ville slet ikke overraske mig hvis Keld og Hilda åbnede døren, det mindede mest om et dukkehjem, og heldigvis kan god smag diskuteres…

Håber den opmærksomme læser kan se et gran humor i denne tekst… Jeg har haft brug for at komme af med en måneds verbalt affald :-)

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ Prinsessen har fødselsdag! ”

 1. Kære Jens.

  Det her er en hilsen fra den “uopmærksomme tøsesure læser”…men nok mere sandfærdig og meget intuitiv – ifht. forfatteren selv. ;o)

  Puha det er en masse fæle ting jeg læser om mig selv…kan jeg virkelige fremstå med alle de “kvaliteter” og så stadig være den kvinde du alligevel elsker og har selv har valgt..helt frivilligt.. smiler … det sjove er jo egentlig, at hvis du ser mig sådan, hvad for en mand mon det så gør dig til, hvis du vælger at være sammen med sådan en kvinde…hvad siger det dig om dig selv… puha… men heldigvis så ved vi der følger med og som kender dig, at du er en mand med sans for dramatik – og det gør kun dit univers mere farverigt, indholdsrigt og sjovt….

  Når så alt dette så er sagt, tror jeg at enhver kvinde med respekt for sig selv, ville kunne mønstre de samme følelser, fravalg!!!! jeg blev overrumplet – du ville jo ingenting – men jeg må jo så tilstå og sige nu hvor din plan er lykkes – at det har været det hele værd – jeg blev bla. mange følelser mundlam og meget overrasket, da min dejlige kæreste stod der midt i lokalet lørdag aften – men mest af alt, fyldt med kærlighed og ydmyghed – stolthed og ømhed…. Hold da op hvor jeg følte mig mødt og set.. af dig …når jeg ind imellem brokker mig over manglende tilkendegivelse, selvfølgelig pga. af vores forskelle i kommunikation omkring kærlighed, ja så er jeg da STILLE nu !!!…. jeg er ikke et øjeblik i tvivl om dit sprog længere – har lært at “oversætte” nu – jeg ved hvad du føler og hvor meget …(du er i sandhed en handlingens-mand) – med fare for at negligere min aften og morgen, som var overordenligt fantastisk, så var den størte gave i min verden og virkelighed, at du kom – helt af dig selv – mødte mig der hvor jeg er allermest sårbar og åben… “mit bonus” var at jeg fik lov at give dig et indblik i det liv jeg er lever, når vi ikke er sammen – mit elskede “ID-univers(itet)” – både præstegården men vigtigst, de mennesker som ligger øre, krop og sjæl til mig og mit vice versa… Det var så vigtigt for mig – og du tog det ind – som så meget andet fra mig :o ) fantastisk … sidst men ikke mindst så mine med-studerende, den mand jeg elsker – jeg forestiller mig måske, at det må være lettere for dig, nu hvor du har fået indsigt i den del af mig – stedet og de mennesker jeg omgiver mig med (sådan ville jeg selv have det) – jeg ved du rummer mig og det – det har du altid gjort – derfor elsker jeg og respekterer jeg dig og derfor er du verdens bedste kæreste…!!!!

  Tak for alle de andre oplevelser du også havde arrangeret, de var i sandhed uforglemmelige – det var bestemt en genert, ydmyg, overrasket, forelsket og meget meget stille Gitte der var på eventyr lørdag aften til søndag formiddag – men også en eventyrere i, at give slip – i kontrol. Heldigvis var jeg i trygge hænder på den mand jeg elsker…. så blev det lettere….

  Tak for en dejlig oplevelse – at føle sig holdt om og sikker når jeg gav slip … du greb mig!

  Stort kys fra din “tøsesure kæreste”.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>