Get the Flash Player to see the slideshow.

Den her uge må godt gå over…

Underligt… En gang i mellem kan jeg mærke når jeg går en træls tid i møde, og jeg har netop lige haft sådan en. Ikke at jeg præcis kan sætte en finger i såret og sige – aha! Måske er det vejret, måske månen, måske det faktum at julen nærmer sig med drastiske skridt, den er godt for meget, men skidt for lige så meget…

Nå men jeg har så lige haft en sådan uge, hvor mit overskud primært blev brugt på at slæbe mig i seng om aftenen, og op igen næste morgen, jeg føler det som om jeg har fået alt for lidt søvn selv om jeg har sovet mere end jeg plejer…

Starten på ugen var dramatisk, og kan have indflydelse på resten af ugen, det har den helt sikkert.. Tirsdag skulle jeg til møde i Silkeborg, hvor jeg lige havde tilbragt det meste af weekenden. Ikke noget galt i det, og jeg fik da også puttet en tur ind hos Skiarena Århus på vejen hjem, nu var jeg alligevel ude at køre…

Det var måske lidt dumt, jeg kunne mærke allerede på vejen til Skiarena, at jeg ikke var tip top og i stemning til en fysisk og mental hård time på det forvoksede løbebånd, men nu var jeg der jo, og kunne ligeså godt få det overstået. Weekendens små succeser på båndet havde jeg lykkeligt glemt, og det spillede slet ikke.

Jeg var dårligt nok kommet på båndet inden jeg væltede. Resultatet var et ømt håndled, og en tommelfinger jeg godt kunne mærke, og helt sikkert ville kunne mærke nogle dage derefter. En ny instruktør, og en ny måde at lave øvelser på… Skal jeg pege på noget negativt ved Århus Skiarena, så er det, at det altid er en anden instruktør end den foregående, og den nye har altid en anden måde at køre på. I dette tilfælde en ung aggressiv knægt, som skubbede lidt vel rigeligt på i forhold til ny indlæring..

Jeg kunne slet ikke få rytmen ind i skiløbet, sidste gang havde jeg en rigtig god fornemmelse på pisten, men denne gang var det en hård kamp og mine lår trættedes alt for hurtigt. Jeg endte op med at tage en røvtur af de store. Vi var to på båndet og min medløber var mere erfaren end jeg, og båndet kørte derfor med fuld fart af ca. 60kmt.

På en eller anden måde lykkedes det mig at få min inderski til at spænde ben for yderskien, og så gik det stærkt! Jeg tog et hovedspring lige ned i det kunstige underlag så jeg så sol og stjerner… Et plaster, en kildevand og 5 minutter på en stol, fik mig så nogenlunde op at stå igen, og jeg kørte resten af sessionen til ende uden en masse engagement.

Dagen efter var jeg øm i hele kroppen, en forstuvet tommelfinger, et ømt håndled og et ansigt med en række hudafskrabninger og en hævet overlæbe… Visdom kan være dyrt købt.. Resten af ugen har været helt uden fysiske aktiviteter, jeg har ikke været ikke været i stand til det..  Nu har jeg det igen nogenlunde, lidt sår i ansigtet og en øm tommelfinger, lidt klogere men frisk på endnu en tur.

Torsdag trængte jeg til lidt opmuntring og ungerne havde givet mig nøgleordet, vi skulle have stegt flæsk på den gode gammeldaws måde. Lige så usundt det er, lige så fantastisk smager det! Jeg ved ikke hvor jeg har den isme fra, som barn kunne jeg ikke fordrage smagen af stegt flæsk og slet ikke persillesovs.

Paneret Stegt Flæsk
Paneret Stegt Flæsk som min mor aldrig lavede den

Stegt flæsk skal ikke brankes, men derimod paneres. Jeg ved godt paneringen får mit kolesteroltal i vejret og min fedtprocent til at eksplodere, men for f…. hvor smager det godt.. Heldigvis har mine børn det på samme måde, og det er næsten en højtidelig dag den ene gang om året vi får det. Det er den ene dag om året, hvor kartoflerne kun er til pynt, og fadet så stort, at der er rigeligt til at mætte os alle…

Fredag var dagen for den årlige julefrokost i firmaet, jeg har nu godt nok meldt afbud denne gang. Jeg har det lidt som om den tradition har overlevet sig selv, der er intet nyt under solen. Jeg har efterhånden været til en del julefrokoster, og temaet er det samme – æde og druk sådan sat lidt på en spids..

Da jeg tog hjem fra arbejde var de i gang med at arrangere baren, og det så ud til, at der på det nærmeste var en hel flaske spiritus pr. mand, herudover øl, snaps og vin til maden. Det er ikke lige måden jeg har lyst til at lære mine kollegaer lidt bedre at kende på. De er alle søde og rare mennesker, der bygges bare endnu en dimension på sådan en aften, og det er ikke charme… I morgen mandag er jeg heller ikke i tvivl om, at der bliver meget stille på arbejdspladsen, både fysiske og mentale tømmermænd dæmper lysten til at gøre en masse væsen af sig…

Juledekorationer
Der laves juledekorationer

Det har også været weekenden, hvor jeg til min skræk har fundet ud af, at min partner er søster til Gertrud Sand. Fredag aften væltede hun og børnene ind af døren til mit harmoniske og stille hjem. Væk var ethvert spor af hygge og afslapning. Jeg troede ikke hun kunne favne så mange poser med alskens udstyr til pynt, men det vejer jo selvfølgelig ikke alverden…

Jeg følte mig udenfor, eller jeg valgte måske at føle mig lidt udenfor, Frederik ligeså. Det var vist kun tøser der kunne se det fede i forgyldte grankogler og neongrønne grankviste med glimmer… Frederik og jeg gemte os på hans værelse med Youtube, og så fik han ellers en tur gennem mine foretrukne rockbands  fra dengang jeg havde hans alder. Jeg er ikke sikker på hans ser den samme glæde i Manowar, Saxon, King Diamond og Mercyful fate som jeg gør, men vi kom turen rundt, og endte ved udgangspunktet AC/DC som vi begge synes er fede..

Nu har jeg så en række juledekorationer stående i huset, den ene er jeg allerede faldet over, men det er nu meget pænt alligevel og pigerne gjorde en stor indsats…

Konflikt har også været et nøgleord i denne uge, heldigvis ikke i mit eget forhold, der synes jeg nemlig vi er gode til at finde kompromisset som tilgodeser begge parter. En konflikt opstår mellem et eller flere mennesker, en konflikt kan løses med respekt for hinanden, men ikke ved en ensidig og stædig fastholden sine egne synspunkter.. Virkeligheden er altid forskellig fra person til person, og det er altid modtageren der bestemmer budskabet og handlingen..

Jeg synes ofte at se en konflikt, hvor hver part har gravet sig ned i hver sin skyttegrav, så sidder de der og kaster anklager mod hinanden, det er hele tiden modparten der er målet for konflikten. Nu er det temmelig svært om ikke umuligt at ændre på andre end sig selv, og en konflikt der udelukkende går ud på at fralægge sig sin del af ansvaret ved at pege skylden over på modparten, ender ofte uden løsning.

Når jeg sidder og lytter til den ene part i en konflikt, så handler det kun om modparten, og det er egentlig ikke så vigtigt hvordan modparten opfører sig. Det handler i langt højere grad om, hvordan den anden og ramte part har tænkt sig at handle.

Der vil altid være konflikter mellem to mennesker der er tæt på hinanden, og heldigvis for det, for det viser den forskellighed der trods alt er mellem alle mennesker. Måden at håndtere konflikterne på er mere vigtige for hvordan fremtiden bliver mellem disse to mennesker. Noget kan man leve med, andet kan man leve uden, og noget kan man slet ikke leve med… Så er det tid til at finde ud af hvordan lugten i bageriet er…

Når man møder et andet menneske, så vil det ret hurtigt vise sig om der er så forskellig opfattelse af virkeligheden, at et kompromis ikke er muligt, så kan det kun gå for langsomt med at finde fra hinanden igen, der er ingen grund til at gå og håbe på, at den forskellighed udlignes. Det er jo omsonst at tro, at Pia Kjærsgaard og Villy Søvndal nogensinde skulle kunne finde et fælles ståsted….

Et andet menneske, især dem man har tæt på, kan altid såre, skabe vrede eller på anden måde bringe mordparten i ubalance, så handler det ikke om at fralægge sig sin del af ansvaret ved at anklage den anden. Istedet kunne det være en bedre åbning, at fortælle den anden, hvordan det påvirker en selv, og hvilke følger det får. På den måde er det for muligt for modparten, at ændre på sin adfærd eller vælge ikke at gøre det, en beskyldning har ikke den samme effekt, den graver kun grøfter…

Det handler i bund og grund om at tage ansvar for sig selv og sit eget liv, og i det ansvar er det også nødvendigt at finde respekten og kompromisset i forhold til andre. I min arbejdsdag hedder det begreb “Social Change Management” og er et de mest vigtigste områder områder for min succes som medarbejder.

Hvor svært kan det være….

Kun et strjejf af en dråbe...
Mange bække små, gør en stor å – en dråbe bliver til mange i fællesskab og forståelse

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>