Get the Flash Player to see the slideshow.

Luciabruden et lyspunkt i en mørk tid…

Endelig en uge med masser af sofatid, ikke at jeg har tilbragt ugen på sofaen, men bare det at vide, at jeg har muligheden er nok.  Sidste uge er langt væk og kommer aldrig skidt tilbage, så næsen frem mod en ny uge og nye oplevelser..

Jeg har gået og skulet mod min opvaskemaskine de sidste par år, den er blevet i stadig dårligere forfatning. Selv om det er en Bosch og den nærmest kun har betjent en enlig herre, så er den 10 år gammel og hoster sig gennem vasken.

Jeg har selv forsøgt at skille den af et par gange, men har måbende opgivet at forstå de forskellige slanger og dimser der sidder tæt under indpakningen. Jeg har sågar skiftet vandbeholderen uden det hjalp synderligt..

Jeg tog derfor kontakt til C.J Hvidevareservice og fik et tilbud på reparation, det kunne holdes under 1000.- Kunne jeg få skidtet til at virke igen et par år, så er de penge rimeligt givet ud. Jeg bookede deres tekniker til onsdag mellem kl. 8 og 14. Nærmere kunne de ikke angive det???  Hvor svært kan det være at planlægge kundebesøg, en margin på 6 timer er ikke særlig kundevenligt..

Nå men jeg havde fri onsdag, så kunne jeg hellige mig ventetiden der… Allerede kl. 830 ringede det på døren, og der stod Peter! Han lignede ihvertfald…

3 timer senere var han endelig færdig og viftede med en regning på 2000.- Øhh det var så 100% mere end aftalt, og siden har det så vist sig ikke at være pengene værd. Opvaskemaskinen vasker nu endnu dårligere end før… Belært af erfaring, så får maskinen en uge til at falde på plads og fungere tilfredsstillende igen, den har tidligere vist sig at leve sit eget liv med underlige lyde og dufte…

Samme dag ankom en pakning fra Sanistål til min vandhane i køkkenet, den har nemlig vist sig utæt.. Jeg skyndte mig at skifte pakningen efter at brugt en halv time på at skille armaturet ad. Resultatet var lige så nedslående som det var med opvaskemaskinen… Nu har jeg en opvaskemaskine der ikke fungerer og en utæt vandhane, det gode er, at jeg har brugt en masse penge på ingenting – not!

For mange år siden, da jeg uddannede mig til elektroniktekniker, lærte vi at designe elektronik, så det havde en levetid på 10 år. Jeg tror næsten det er samme design mit køkken er bygget efter. Det er sjovt nok lige netop 10 år siden sidste hånd blev lagt på køkkenet… Kunne være jeg skulle sælge huset, hvis murer og tømre har fået samme lærdom i deres uddannelse..

Et lyspunkt har der bestemt også været i denne uge, selvom det faldt forholdsvist tidligt søndag morgen… Josefine skulle gå lucia optog som hun plejer at gøre hver december..

Min smukke datter
Min smukke datter i Gistrup kirke

I gamle dage da vi endnu anvendte det julianske kalendersystem, var det på Santa Lucia’s helgendag d. 13 december, at man fejrede lysets komme igen. Lucia betyder lys eller lux, og indtil starten af det 20′de århundrede fejredes dagen ved, at man holdte sig vågen natten igennem. I 1944 havde vi i Danmark det første Lucia optog, ideen var inspireret af de svenske traditioner, hvor Lucia natten fejres langt mere end herhjemme…

Jeg mener at den korteste dag herhjemme er d. 21 december, så traditionerne holder ikke helt mål med virkeligheden, men skidt det er en hyggelig tradition og alle børn ser frem til optoget..

Josefine læser højt i kirken
Josefine læser højt i kirken

Jeg synes jo i forvejen, at mine børn er fantastiske, men da Josefine som det mest naturlige i verden stillede sig frem og læste en tekst op for resten af kirken, var det jo svært ikke at sidde med blanke øjne og føle sig meget stolt. Hvor er det herligt, at børn i dag lærer at træde i karakter, så de på den måde bliver langt mere fortrolige med at stille sig selv til skue, at turde stå frem. Var det mig der i samme alder havde fået den opgave, så havde jeg gemt mig i kirketårnet, det ville have været fuldstændig utænkeligt, at jeg skulle træde ud af flokken på den måde… Og så alligevel, jeg trådte vist meget udenfor gruppen, men gjorde mig ikke særlig heldig bemærket…

Altertavle i Gistrup kirke
Altertavle og præst i Gistrup kirke

Gistrup kirke er forholdsvis ny, bygget meget moderne i mursten og en masse skæve vinkler. Møblementet er udført i fyrretræ, altertavle, prædikestol og døbefont er meget speciel. Om det er kønt er en smagssag, jeg kan godt lidt det store rum og alle de forskellige lysindfald, men altertavlen virker lidt poppet og minimalistisk…

Anan gaber højlydt
Anan gaber højlydt, men det kunne være mig

Min rebelske fortid vælder op i mig når jeg placeres i en kirke, en kirke er for mig symbol på autoritet, konservatisme og bedrevidenhed. Det er ikke i kirken jeg finder min tro – tværtimod. Jeg nyder at komme i en kirke, når den ikke bruges. Stemningen og stilheden er fængende, men når præsten placeres som fortolker af det kristne budskab, så er jeg stået af.

Jeg synes kirken som institution er mislykket, salmerne er for det meste flere hundrede år gamle, få nye er kommet til, men intet nyt er tilført. Præsterne fortolker stadig biblens budskab på en konservativ og uspændende facon. Tro, håb og kærlighed sagde præsten denne dag, men han formåede ikke at gøre disse så vigtige ord levende. Han nåede ikke udover prædikestolen, så for mig er tiden en gudstjeneste tager, en kedsommelig udstillen af manglende fantasi og samhørighed med kirkegængerne.. Han nåede ikke ud til hverken mig, eller ret mange af de børn der var mødt frem..

Heldigvis har tro meget lidt med en kirke og en præst at gøre, tro er for mig en personlig tro. Min tro handler ikke meget om fortolkninger, og om det er et muslimsk, jødisk eller katolsk budskab er mig ligegyldigt. Tro handler om at mærke sig selv, sin samvittighed og en fornemmelse for at leve livet med gode værdier og ærlighed. I min tro, står præsten i vejen for min forbindelse til en højere magt.

Præsten i Gistrup var mere levende end mange andre jeg har oplevet, og han har helt sikkert en stor skare af tilhørere, ubetinget sympatisk virker han og med stor kærlighed til børn, men budskabet han formidler til mig, fænger slet ikke. Ovenstående billede af Anan viser meget godt mit udtryk da vi gik derfra..

Jeg håber den kirke vores grundlov er bygget over, på et tidspunkt finder ud af, at vi ikke længere lever i mørkets tid, at vi lever i en tid med globalisering, individualisme og en helt anden virkelighed..

Ganske betagende kunstværk i indgangen til Gistrup kirke
En ny fortolkning af et kors og en tornekrans

Min sindsro fandt jeg senere samme dag tæt omslynget af en dyne, en bog og en morfar….

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>