Get the Flash Player to see the slideshow.

2010 – nye tider..

Tallet 2010 er et let tal at udtale, men jeg kan mærke at med den start året har fået, så bliver det ikke et let år… Meget symbolsk så startede året med manér og – 17 grader, håber ikke det er symptom for resten af året – koldt!

Vi havde en stille og rolig nytårsaften som det efterhånden er god vane for. Martin og følge, delte aftenen med Gitte og jeg, der blev lavet mad så det var en lyst, og ellers hyggede vi os gennem aftenen. En enkelt afstikker til en af Gittes veninder blev det også til, vi fik sagt goddag til vennekredsen på den side, om de husker os er jeg lidt mere i tvivl om..

Godt Nytår i bedst fald..
Der er knald på 2010…

Vi er nu 7 dage inde i det nye år, og der er indtil videre ikke meget der tyder på en ændring til det lunere.. Sneen hober sig op udenfor, til både min og ungernes begejstring. Jeg tror ikke engang at vi i 2007 fik så megen sne som vi har fået den sidste måned.

Sne i Sdr. Tranders
Jeg bor derinde et sted i snedriven..

Sneen betyder også, at året er startet lidt kaotisk for de fleste, det har været umuligt at komme både frem og tilbage og mange har derfor haft deres første arbejdsdage hjemme på sofaen. Jeg kan ikke tillade mig den luksus, alene fordi jeg ikke har mere end 500 meter på job…

Hvad skete der med den kommunale snerydning..
Kommunal snerydning er ikke hvad den har været..

Direktionen på mit job har gået stille med dørene i 2009, jeg tror de har sparet energi op til dette år, de første meldinger tyder på det.. Væk er julegaverne næste jul, og en række andre personalegoder. En lille pris at betale kan man mene, men man kan også se på signalværdien af en sådan besparelse som nærmest ikke kan ses nogen steder i så stort et budget, det vidner om stramninger og ændringer for det kommende år. Spændende, men også usikkert, hvad kommer det til at betyde for mig og mine nærmeste kollegaer.. Har ingen anelse, og dog en idé, men ændringer behøver jo nødvendigvis ikke være af negativ karakter… Jeg gør mig mine tanker, men har ingen indflydelse på det endelige resultat, så derfor holder det mig ikke vågen om natten.. Den dag det får indflydelse kan jeg bruge min energi på det, men ikke nu, det vil alligevel være spildt..

Lyspunkterne er der altid, ellers kan jeg jo ikke se mørket..
Lyspunkterne er der…

En barnedåb er der også blevet plads til i dette års første uge, min søsters seneste skud på stammen skulle døbes i Budolfi kirke, og jeg stod som sagt fadder. jeg kan godt li sognepræsten derinde, en lille sympatisk og behagelig mand med en masse på hjerte. Jeg bed ikke så meget mærke i det talte ord, var vist bare til stede i kirken, sad og så lidt på kirkens mange detaljer… Ingen tvivl om, at det har været en kirke der er bygget med en masse rige købsmænd i baghånden. Jeg er ikke sikker på det hed VIP områder dengang, men der er plads så de mere velhavende kirkegængere ikke skulle sidde med den almindelige pøbel..

Barnedåb i Budolfi
Sara Isabella Reis Larsen fik sit navn…

Resten af dagen foregik på Scheelsminde, med frokost og efterfølgende kaffe.. Begge sider af familien var rigt repræsenteret og meget naturligt faldt snakken hurtig på skiløb og ski destinationer, så går tiden jo endnu hurtigere..

De stolte forældre og storesøster..
De stolte forældre og Sara’s storesøster

Pludselig hverdag igen, sådan en ferie går alt for hurtigt. Jeg fik en enkelt julegave der skulle byttes, ikke fordi den ikke passede mig eller var forkert, men prisen var efter jul sat ned til næsten den halve pris. Jeg pakkede derfor min nye vest i en pose med kvittering og gik til Vagn Larsen i gågaden, med en forventning om, at jeg kunne få differencen retur…

Den første ekspeditent ville hverken give mig det fulde beløb tilbage, eller differencen – jeg bad ham finde den store stygge overekspedient chef.. Inden jeg havde fået fortalt ham hvad det drejede sig om, sagde han, at jeg ikke skulle stå der og svine ham til… Øh nå, jeg havde jo ikke sagt noget endnu..

Jeg havde lyst til at kalde ham en klovn i slips, men nøjedes med at indskærpe mine lovmæssige krav.. Endte med at jeg fik pengene tilbage, men vesten kunne jeg ikke få… Jeg kunne jo selvfølgelig have gået tilbage 10 min. efter og have taget vesten ned af stativet, betalt og gået derfra, men havde lovet ham, at selv om de havde 65års erfaring i servicefaget, så havde jeg fået bedre service på en tom rasteplads uden servering, og ville ikke vise mig der igen.. Mon aldrig han har undret sig over, hvorfor han i en alder af 60 stadig er tøjekspedient.. Der er heldigvis nok tøjforretninger i Aalborg, så jeg fik et par fede Marlboro jeans et andet sted..

Ventetid er et godt ord for ugen.. Det er for koldt og besværligt at gå rundt udenfor ret lang tid af gangen. Sneen er ganske hyggelig og pæn, men den bærer også en masse andet med sig.. Jeg har samlet flere affaldssække som bare står og venter på at renovationen igen tør bevæge sig ud. Min have er ufremkommelig, og  jeg har en sti mellem hus og garage som det eneste spor der bringer mig nogenlunde tørskoet frem og tilbage.

Tror et eller andet sted det er sundt med ventetiden, det tager lige toppen af den daglige stressen frem og tilbage, det vigtigste er nok bare at acceptere, at det er sådan det er, og alt tager længere tid og er lidt mere besværlig.. Derfor har jeg også fået læst en masse den seneste tid, set en masse film og egentligt bare tusset rundt herhjemme og lavet ikke ret meget af ingenting..

Nyeste og eneste projekt er slibning og voksning af vores ski efter turen til Norge. Den slags plejer vi at betale os fra, men med 4 par ski til en pris af 200.- pr. sæt, så render den slags hurtigt op. Jeg fandt de nødvendige redskaber på nettet, og har siden slebet og vokset vores ski uden de store problemer. Faktisk er det lidt sjovt, og det tager ikke lang tid. Samtidigt kan tankerne så få lov at vandre mod pisterne og sneen.. Sig endelig  til, hvis i har et par ski der skal gennem samme operation, jeg tager kun den halve pris, så kan de næste 18 dage gå med det…

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>