Get the Flash Player to see the slideshow.

På røven i ventetiden..

Endnu en uge i 2010 er gået, og sneen ligger stadig tykt overalt, der er vinter i Nordjylland, men ikke ret mange andre steder.  Jeg har været en del omkring den seneste uge, et par gange i hovedstaden og en enkelt gang i Silkeborg.

I københavn er der ikke meget der viser at vinteren er over os, ingen sne eller kun meget lidt og meget sort, og vejen til Silkeborg er også ganske fremkommelig – uden skygger af driver eller andet..

Sådan en uge trækker tænder ud, jeg føler det altid som om jeg er på vej hele tiden, eller sidder og venter på at komme afsted. SAS er beregnelig utilregnelige, sjovt efter så mange år i faget, så har de stadig ikke fundet ud af, at der er en masse praktisk der skal til om vinteren, for at flyene kan komme i luften og lande igen..

Forsinkelser i lufthavne og i flyet er reglen mere end undtagelsen, og det er nærmest umuligt at planlægge efter noget som helst, hvis ikke man lægger et par timer til i begge ender.. Fredag aften skulle jeg have været hjemme ved 19 tiden, men var først hjemme kl. 21, så fedt er det heller ikke at sidde i en lufthavn..

Det værste er, at de i forvejen ved, at flyene af den ene eller anden sag er forsinkede, men de undlader at fortælle det før 10 minutter inden afgang, så kan man stresse afsted for at nå sit fly, og når man så med “rettidig omhu” står i lufthavnen, så underrettes der om forsinkelse, hvilken spild af energi og tid..

Ventetid ser ud til at være nøgleordet for den afgående uge, ikke kun SAS lader vente på sig, jeg synes også min skiferie er meget langt ude i horisonten, den ser nærmest ikke ud til at flytte sig overhovedet… I dag er der heldigvis kun 10 dage til, jeg kan dårligt vente og den er så hamrende fortjent.

For at fordrive tiden har jeg brugt lidt krudt på at finde en ny gadget til mit foto, jeg er stor tilhænger af gadgets, især de ideer der i sidste ende resulterer i en ny dims jeg ikke kan undvære..

eBay.com er en perle til den slags opdagelsesrejser, og jeg kan bruge timer derinde og stadig ende tomhændet op.. Jeg faldt dog over en dims jeg bare måtte eje! O-Flash er en adapter man kan sætte på sin blitz og bruge, når der skal tages macro fotos. En dedikeret blitz til macro koster store summer, og man kommer ikke langt for 3000.-

O-flash skulle være en dims man kan sætte på sin eksisterende blitz, den kan så lede lyset fra blitz’en ud i en brugbar vinkel, så macroen bliver belyst korrekt. Macro er et term der bruges i forbindelse med foto meget tæt på, og ofte af meget små emner som blomster og insekter.. Jeg har en macro fra Tamron som jeg er ganske glad for, den åbner til en helt anden verden…

orkide set gennem min macro
Et macro billede af en orkide

En blitz der sidder ovenpå kameraet når aldrig i nærheden af det emne man fotograferer med macro, som ofte er mindre end 20cm fra kameraet, derfor tager jeg næsten altid mine billeder i dagslys uden ekstra lys.. Jeg havde ikke de store forventninger til dimsen, men til 30$ så havde jeg ikke de store betænkeligheder, og ret kort tid efter lå der en sådan i min postkasse.

Stor er min overraskelse så, når det så siden har vist sig, at den faktisk giver nogle ganske gode billeder uden slagskygge eller andet. Ovenstående billede er taget med dimsen og min eksisterende blitz, den skal jeg nok få glæde af er jeg sikker på.

Orkideen i fuld størrelse
Og i fuld størrelse og knapt så kødædende..

Begge billeder er taget en aften med almindelig loftbelysning og den nye blitz dims, det ville ikke have været muligt tidligere. Godt nok er billedet ikke perfekt, der mangler alle de skygger der giver et billede liv, men det er ganske tåleligt synes jeg…

Arbejdsmæssigt har det været en rig uge, derfor er der heller ikke sket en masse andet som ikke kan gøres eller ses fra sofaen. Søndag var vi dog alle samlet i vores “lille” familige til en tur i Lundby Krat, hvor Kræmmerhus bakken stod for skud.

Bevæbnede med bobslæder og “glidebræt” eller hvad sådan nogle hedder gik vi gennem skoven til den populære bakke som kan give børn en kildrende fornemmelse i maven af spænding, og de voksne forældre en kildrende fornemmelse af frygt for de små… Her kommer et lille potpourri fra turen.

Frederik og Josefine begiver sig i fællesskab mod bakken
I stilhed mod toppen

Jeg kom til at tænke på, at det egentlig er den første vinter, hvor mine børn har mulighed for at kælke på samme måde som vi andre gjorde som børn. Der var kun en kort periode i 2007, hvor der sne nok til den slags. Ellers har de seneste mange vintre været temmelig fattige på sne og frost.

Voldsom styrt i sneen
Voldsomt ser det ud, men de havde det sjovt

Jeg ved ikke om det skyldes den globale opvarmning eller manglen på samme, men jeg har helt glemt hvor herligt det er at prøve kræfter med bakken og de mange hop undervejs….

Stopper vi ikke snart..
Nå ja vi stopper jo nok på et tidspunkt…

1996 siger statistikken, så længe er det siden vi sidst har haft en hvid jul, dengang var ingen af mine børn født..  Sikke meget der er sket siden, det er en helt anden verden…

Gitte og Frederik gir den gas
Gitte og Frederik i snestorm

I 1996 kendte ikke ret mange til Internettet, jeg havde lavet min første hjemmeside med stor succes i det år.. Det var samme vinter jeg kørte galt i min bil og totalskadede den, da en taxichauffør overså sin vigepligt..

Far og Josefine kan også
Far og Josefine kan også

Det var vinteren inden Frederik blev født, og mit liv tog en vending af de større.. Hvad skete der?

Tid til afslapning og tankespind
Tid til afslapning og tankespind..

Kulden bider og frosten sætter sig i alt..
Røde kinder og is i håret, så er en dag brugt godt

Vi sluttede dagen med varm cacao og friskbagt brød, en søndag kan næsten ikke bruges bedre, det skulle da lige være hvis AaB spillede på stadion..

Begrebet tid er jo så finurligt i en periode, hvor jeg nærmest synes den står stille.. Et årstal nogle år tilbage sætter tankerne og minderne igang, og så er der jo sket så uendeligt meget over tid, jeg føler jeg er i en helt anden verden end jeg var for næsten 14 år siden. Enhver rejse starter med det første skridt, og det sker i næsten ubemærkethed. Hvert skridt fylder ingenting i bevidstheden, men ligeså stille undervejs, så bliver rejsen lang og hvert enkelt skridt bliver til mange, hvert skridt bygger lidt erfaring på, en lille oplevelse, og til sidst ender det op med et langt tidsforløb, hvor der i virkeligheden er sket langt mere end hvert enkelt skridt fortæller.. Jeg håber at kunne vende mig om mange gange endnu og sige, at jeg fik det hele med… De gode oplevelser at varme mig på, og de tunge oplevelser jeg bliver klogere og lidt mere blød i kanterne af..

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>