Get the Flash Player to see the slideshow.

Power og pulversne

En hæsblæsende uge tager sin afsked, og en anden skulle gerne starte. Der er kun to dage til, at Martin og jeg tager afsted på vores eventyr i sneen. Det har været en uge med alt for mange aftaler i kalenderen. København, Silkeborg og slutteligt – et gods på Fyn. Det gode er, at tiden så ihvertfald ikke står stille..

De første dages trivialiteter er i den her sammenhæng uinteressante, men afslutningen på min 1 års uddannelse skulle foregå på Tøystrup gods ude midt på Fyn i meget landlige og forblæse omgivelser.

Alleen til Tøystrup gods
Tøystrup Gods allé

Jeg var i god tid på vej mod Fyn torsdag morgen, lidt vemodig over, at det allerede var slut. Det har været en fantastisk rejse sammen med 11 andre mennesker fra hele landet, en rejse i personlig udvikling og power, og power har vi alle fået med derfra. 5 moduler hvor vi alle kom meget tæt på hinanden, så hinandens nederlag og ikke mindst sejre.

Midt på Fyn er der et sort hul åbenbart, min navigation mistede enhver forbindelse til omverdenen, og jeg kørte forvirret rundt omkring Odense i det meste af en halv time, indtil jeg fik sjusset mig frem til stedet. Det viste sig, at jeg ikke var alene om den oplevelse. 4 andre havde haft de samme oplevelser med deres navigation, man skulle tro det spøgte på Fyn. Det gjorde det så også, men mere om det senere…

Tøystrup Gods hovedbygning
Hovedbygningen Tøystrup gods

Jeg hilste på de andre og fik lidt morgenmad inden vi gik igang med dagens program – konflikt håndtering, hvilket er et emne jeg har meget oppe i tiden, så det passede jo meget godt..

Vi var godt på den anden side af kl. 18 inden den dags lektioner var overstået, jeg checkede ind på mit værelse og fik pakket ud til de næste to dages ophold.

Tøystrup Gods hovedbygning
Hovedbygningen Tøystrup gods

Det unge grevepar på godset foretog i 2004 en mindre revolution af stedet, de gamle produktionsbygninger – lader og stalde, blev bygget om til konference center og hotel.

Maden var himmelsk og blev serveret under hyggelige former. Vi fik en behandling der var en konge værdig, og den slags kan jeg hurtigt vende mig til.. Det blev sent inden jeg fandt min seng, fandt min bog frem og så frem mod en halv times afslapning inden jeg skulle sove.. Bedst mens jeg lå der og læste i absolut stilhed, så skete der noget oppe på mit skrivebord..

På de fleste hotelværelser er der en velassorteret hjemmebar, denne gang ingen undtagelse.. Der stod en flaske rødvin og et glas på skrivebordet som en lille appetitvækker til en mindre formue som gør, at man skal være meget tørstig for at kaste sig over den. Jeg hørte en hård metallisk lyd, og så deltes vinglasset på midten, halvdelen af foden blev stående, og resten gik på gulvet..

Undrede stod jeg op og ryddede op efter “uheldet”, der var ingen tegn på revner eller andet på glasset, det havde bare delt sig uden videre… Jeg lukkede øjnene og sov sødt til næste morgen, hvor jeg lige synes at det skulle nævnes, at glasset var gået i stykker. Jeg tog kontakt til godsejeren som stod i receptionen. Han blev nærmest ligbleg i ansigtet da jeg fortalte min historie, og så gættede han på, at jeg havde et af fire værelser, hvor den hvide mand gik igen..

Jeg fik derefter en historie om en karl de havde haft for mange år siden, som døde på sit karlekammer, der hvor der nu er hotelværelser… Hvert slot sit spøgelse..

Jeg vendte hjem igen lørdag til middag, og nåede da at få en hæderlig weekend ud af det, sammen med mine børn og Gitte. Lørdagen gik hurtigt med en morfar på sofaen og afslapning resten af dagen..

Søndag skulle der ske et eller andet, vejret viste sig fra sin bedste side, og solen som vi ikke har set i uendelig lang tid, kravlede ud gennem skyerne og gav et befriende klart lys over landet… Vi pakkede bilen og kørte mod Lønstrup..

En faldefærdig rønne, eller et kommende sommerhus
En faldefærdig rønne, eller et kommende sommerhus

Ligegyldigt årstiden, så er Lønstrup en hyggelig by, oplagt til en tur ved stranden, en tur i et galleri og en kop kaffe på en café.

Hummer tejner venter sæsonen
Hummer tejner venter på foråret

Jeg forstår godt kunstnere og andet godt folk søger mod den lille by, der er et eller andet over den, lyset, de gamle huse, klitterne og ikke mindst havet tæt på. Der er altid et motiv der skal males, eller et foto der skal tages..

Den varme luft fra udsugningen er god for de flyvende rotter..
Duer varmer sig ved udsugningen fra cafén

Vi nåede at få det hele med, modebutikker med ophørsudsalg, en galleriejer der brokkede sig over tiderne, en burger på cafén og en solnedgang at gå hjem på..

Solnedgang over stranden ved Lønstrup
Solnedgang over stranden ved Lønstrup

Sådan går en weekend hurtigt, og jeg sidder nu og tæller ned på de sidste 24 timer inden turen igen går til Saalbach, og endnu en forhåbentlig fantastisk skiferie med Martin..

Jeg lukker ned her, og fortsætter på rejsedagbogen…

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>