Get the Flash Player to see the slideshow.

Jambo Jambo Vesterhav

26. juli 2008

Eller velkommen til Vesterhavet på dansk… Jambo er Swahili for “velkommen”, og er samtidigt navnet på den campingplads, hvor jeg og ungerne holder ferie den næste uge. Og som det efterhånden er kotume, så skriver jeg dagbog fra denne rejse også, som er lidt mere af det nære, end af de lange distancer og store horisonter..

Vi overtager mine forældres campingvogn efter min lillebror, hans kone og deres to børn – Sofie og Maria. De har boet her siden søndag i sidste uge, men har ikke helt været begavet med samme gode vejr som vi ser ud til at få, først fra onsdag har det været solskin, og i dag var det næsten for meget med 28 grader fra en skyfri himmel.

Jambo Vesterhav er placeret ca. 5 km nord for Blokhus, men er ikke spoleret på samme måde, da der ikke findes en by i umiddelbar nærhed af stranden. Campingpladsen ligger ca. 3km fra havet, der på samme måde som i Blokhus og Løkken har en bred strand, hvor bilerne kan køre helt tæt til vandet.

Campingpladsen er også rigtig godt placeret i forhold til Fårup Sommerland, og er “topcamp”, hvilket betyder at kvaliteten er i top.


Kusiner i leg med en Nintendo

Vi brugte lige et par timer sammen med min bror’s familie og mine forældre, inden de takkede af. De havde lidt småtravlt med at komme ind i bilerne med aircondition, og vi gik straks igang med at indrette vores “hule” for den næste uge. Vi har hver vores lille hylde til ting, og hver en kuffert med vort tøj. Efter en times tid måtte jeg give efter for ungernes plagen, og vi trak i badetøjet og begav os mod poolen med rutchebanen og den lille spa.


Ved fælles styrke overvandt de den kæmpe rutchebane :-)

Sådan gik der hurtigt et par timer inden vi vendte retur til vores smeltedigel af en campingvogn, hvor vi slappede af med lidt af hvert, herunder Brøndby – AaB kampen som jo selvfølgelig i stik modsætning til spil og chancer endte 2 – 1 til Bundy!! Shit… Jeg fik et par kommentarer med i køkkenet fordi jeg slæbte min pc med derop, men hvordan skulle jeg ellers følge med i kampen live…

Min mor havde overladt os en gryde med kødsovs til pasta, så vi slap for at skulle lave mad den første aften. Jeg har hende mistænkt for ikke selv at kunne spise det. Kødsovs med ananas er en anderledes kulinarisk oplevelse, om jeg har lyst til at gentage den er tvivlsomt….Nå men vi blev da mætte, og hoppede derefter i poolen igen i håbet om at den ville være knapt så overfyldt lige efter spisetid, det var den ikke….


Josefine er frygtløs i vand!

Ungerne fortsatte på legepladsen, og jeg hoppede på min cykel og fulgte vejen til havet i håbet om at få solnedgangen med..


Skyggerne var lange, og hunden ikke min…

Det er ikke ofte Vesterhavet viser sig fra så rolig en side, ikke en bølge var at se, og slet ingen døning.


Sindsro

Lige nu har jeg puttet ungerne i hver sin køje, de elsker den fornemmelse af nærhed, deres eget lille rum. Jeg sidder i forteltet og nyder køligheden sammen med roen som nu er ved at falde over pladsen, selv de vordende teenagere er blevet kaldt hjem, men de holder jo nok kontakten med SMS alligevel de næste par timer.. Jeg vil sætte mig med en bog og nyde den næste times tid alene med kaffe og røg…


Solnedgangen fra stranden ved Saltum

Go nat herfra, lige nu tror jeg faktisk ferie er sundt for sjælen :-)

28. juli 2008

Sen aften…Nu er det tåleligt at sidde udenfor uden at blive stegt, det har været et par hårde dage i varmen.. Vi nyder i den grad det gode vejr som mere indbyder til at tage permanent ophold i poolen fremfor oven vande. Jeg kunne ikke få hul i gennem internettet i aftes, så jeg nød en stille aften i forteltet med en bog, lidt kaffe og røg…

Vi havde en aktiv dag i går, det er fuldstændigt umulig, at opholde sig i campingvognen efter kl. 10 og indtil kl. 19. Min bror overlod os deres “ugekort” til Fårup Sommerland og selv om han har noget større kinder og livvidde end jeg, samt begge hans børn er piger, så lykkedes det os bruge de selvsamme kort med billeder på til at komme ind med, fedt for den besparelse og de søde piger i indgangen. Vi hoppede derfor på cyklerne efter at have brugt et par timer i poolen på campingpladsen.

 
Fart på gennem skoven

Faktisk var cyklerne et af de bedre steder at opholde sig, vinden gjorde lidt til at sænke temperaturen, og vi havde rigeligt med væske med.


Det skal tages meget bogstaveligt, at træde af på naturens vegne

Fårup Sommerland viste sig faktisk fra den gode side igår, åbenbart fordi det var skiftedag i både sommerhuse og på campingpladserne, det er ihvertfald den eneste årsag jeg kan komme på, som har haft indflydelse på, at der var så få mennesker i sommerlandet. Der var nærmest ingen kø nogen steder, og det lykkedes sågar at få dobbeltture i “Lynet” som er den ubetinget fedeste rutchebane vi har prøvet… 0 – 80kmt på 2 sek med 1040 Hk, det kan end ikke Ferrari hamle op med, og så er der masser af loops og sving – rent adrenalin kick!


Der er mere guf end softice!

Vi nåede at få prøvet alle hoved attraktionerne og gik herefter i vandland og brugte et par timer der, også uden nævneværdig kø – herligt! Vi brugte herefter en mindre formue på at spise den værste junkfood jeg har fået nogensinde, det var forfærdeligt, og vi levnede det meste.

Hjemme igen ved 20 tiden, nød vi resten af aftenen med – ja – “Jul på slottet” og et skispil på computeren, siger det lidt om varmen :-)

Dagen i dag startede tidligt med at vi igen pakkede cyklerne og kørte mod Blokhus for at bruge et par timer på stranden og med at ose i forretningerne. Der var bilkø helt ud på den anden side af Hune, hvor vi drejede ind mod Blokhus, og fra antallet af dyttende biler at dømme, så var det ikke alle der havde aircondtion, temperamentet sad løst :-)


Nymfen gør klar til at entre vandet

Det er nogle år siden jeg har “dyrket” Blokhus, synes det er lidt for meget “Aalborg smart” med nye bryster, sort hår og hårdtpumpede hormon drenge, der er ikke meget der ser ud til at have ændret sig. Antallet af besøgende var dog eksploderet siden sidst, det er ufatteligt, at så mange mennesker og biler havde fundet vej til den strand på samme tid.


Vesterhavet fra sin blide side

Vi fik klemt os forbi den værste pøbel og fik øje på noget blåt - havet! Josefine den lille vandhund, smed sig straks i bølgen og plaskede rundt, Frederik var lidt mere tilbageholdende, men fulgte efter, da han mærkede temperaturen var på den rigtige side af de 20 grader.

 
Nu ved jeg hvad udtrykket “sild i en tønde” betyder

Vi brugte et par timer på den måde, og fik handlet lidt til aftensmaden som skulle være lidt spicy da vi døjede med at holde varmen – Not! Men ungerne ville gerne have hotwings, så det fik vi senere…

Hjemme igen holdt vi et par timers pause, hvor vi igen badede i poolen og slikkede sol indtil klokken nærmede sig aftenstide, hvor vi igen pakkede cyklerne og drog på en sidste tur til Fårup Sommerland for at prøve Lynet, Flagermusen og Falken. Igen var der få folk, så vi fik endnu engang dobbeltture, inden vi drog mod vandland og lidt svale.

hjemme ved 20:30 tiden fik vi tændt grillen og klaret aftensmaden, Josefine vaskede herefter op, og de sidste par timer blev brugt på legepladsen til min udsøgte fornøjelse, så kunne jeg få et par timer for mig selv foran tv med de seneste nyheder, og nu sidder jeg så her og tamper lidt ind på hjemmesiden…

Jeg har en aftale i morgen, og skal nå til en koncert inde i byen. Jeg har tidligere omtakt “The Pink Floyd Project”, det er i morgen de spiller i Kilden, og dem vil jeg nødig misse. Jeg har derfor trukket lidt på min mors velvilje, og hun har lovet at passe børnene medens jeg er væk – herligt!

31. juli 2008

Tidlig morgen… Jeg sidder i forteltet, ungerne sover trygt inde i vognen, der er stadig stille på pladsen. Nylavet kaffe og røg, tror ikke det bliver ret meget bedre, det skulle da lige være en forsinket lotto udtrækning som falder ud til min side… Vejret ser igen ud til at blive fantastisk, lige nu er der ikke en sky på himlen og temeraturen er på den rigtige side af de 20 grader – skønt.

Det var store besøgsdag i går, jeg vendte retur fra Aalborg omkring middagstid til det samme vejr, og den samme varme. Herefter kom børnenes mor for at hilse på, og vi brugte det meste af dagen ved poolen uden den store ståhej.

Vi har de sidste dage oplevet et stort rykind af fluer, ikke de der irriterende små sorte nogen som kan drive en voksen mand til vanvid, men nogle som mere minder om bier, og lidt ligner hvepse. Svirrefluer hedder de.

De har intet til fælles med hvepsene udover de gule farver, og er jo nærmest “tamme” hvis man kan tale om det i forbindelse med så små kryb. De sætter sig godmodigt overalt uden skelen til hverken fluesmækker eller en flad hånd. Frederiks briller har de åbenbart en svaghed for, flere gange har de taget ophold på stellet og siddet nogle stykker der..

Jeg var jo til en fantastisk koncert tirsdag aften, og det var intet mindre end fantastisk. Martin og jeg mødtes sidst på eftermiddagen og shoppede lidt rundt inde i byen, inden vi fandt en café, hvor vi kunne få lidt at spise inden koncerten startede ved 19 tiden, med et eller andet opvarmningsband som jeg ikke tidligere har hørt.

Vel fremme ved Kildeparken kl. 19:30 var der nærmest overfyldt af mennesker. Det var ikke alene det gode vejr som trak folk til, der var simpelthen fyldt af hengivne Pink Floyd fans i T-shirts med forskelligt Pink Floyd tryk på.


Havefest…

Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår det der med at leje havestole ud til publikum, man sidder da ikke ned under en koncert… Det viste sig nu også ret hurtigt, at da bandet gik igang forsvandt de fleste stole som dug for solen, for ingen kunne sidde ned og samtidigt se scenen, da alle vi entusiatiske Pink Floyd fans selvfølgelig skulle op foran for at synge med…


Lidt mere havefest…

Bandet gik på scenen ved 20:30 tiden og startede med intet mindre en “Shine on youre crazy diamonds”, så var stilen ligesom lagt, og jeg fik med det samme latent pyllekød, ståskind og gåsehud som holdt sig gennem begge sæt..


Alle 10 bandmedlemmer på scenen

Det er ikke første gang jeg har set dem spille, og jeg undres hver gang over hvordan de med så få instrumenter og bandmedlemmer, kan leverere så autentisk et lydbillede, som er så tæt på originalen. Det er mageløst, jeg har tidligere oplevet Pink Floyd i Parken, hvor der var i nærheden af 25 musikere på scenen for at levere samme lydbillede. Her går bandet på scenen og spiller røven ud af bukserne på os med kun 10 musikere som hver især har flere instrumenter at spille på. Der er ingen tilfældigheder, om det så er højtalerne, så er der sat 4 racks op, så vi kan få det quadrofoniske lydbillede som altid har været originalbandets varemærke.

 
Jeg tog en lille video under koncerten

Nå men tilbage til virkeligheden… DMI truer os med dårligere tider og regnbyer, lige nu ser det ellers ud til at sommeren vil fortsætte ufortrødent, så vi holder lidt vores afrejse åben. Vi har booket pladsen til lørdag, men de har lovet op til 10mm regn fredag nat, så det kan godt være vi så småt begynder at pakke ned i morgen mens der stadig er tørvejr, nu får vi se…. I dag står den på…tjae….Pool! Og så har jeg lovet poderne, at vi skal spille minigolf.

Sen aften og ungerne sover, jeg sidder og nyder den sidste aften på pladsen, og den sidste aften med tropevarme… DMI truer med regn og lavere temperaturer fra fredag nat…

Vi har haft vist strukket vores goodwill med ham deroppe rigeligt, og kan bestemt ikke brokke os over vejret den sidste uge.. Jeg sad lige og kikkede på feriebillederne fra 2005, hvor vi også var her på samme tid. Der gik vi rundt i jakker og lange bukser, det regnede og poolen var forladt…

Denne gang har det jo været noget anderledes, vi har haft fantastisk vejr hele ugen, på intet tidspunkt har der været optræk til surt vejr, eller temperaturer under 25 grader… Vi har aktive i hele ugen, vejret har simpelthen været for godt og for varmt til, at vi “bare” kunne ligge i solen og slappe af… 46km på cykel har vi bedrevet, ca. 4765 hovedspring og bombere i poolen, 400 gange sololie, dels faktor 50, men til sidst faktor 10. 75 is af forskellig slags og styrke er det også blevet til, hvor den store “Grand Slam” på Fårup Sommerland stadig er reference for et helt måltid i en is. Ingen af os har grædt, ingen er blevet stukket af hvepse eller myg. Jeg har set ganske få nymfer, men en del hvaler, bardehvaler var der også imellem, kors hvor er dansken blevet fed!

Maden har ikke været det der fylder vore minder med glæde, men det skyldes vist mest min dovenskab, det er svært at tage sig sammen til at grille når temperaturen udenfor er højere end i grillen..


Sidste aften med kliken…

Vi har lidt småtravlt i dag med at sige farvel til det hele, men vi begynder også så småt at glæde os til at skulle hjem. Dog udtalte Josefine, at hun gerne vil bo i campingvogn resten af livet, for det er så hyggeligt…Tankevækkende…

I aften har vi hygget nu det er den sidste af slagsen i år, vi grillede spareribs og hentede senere en softice i baren… Trak i badetøjet kl. 21 og hoppede i poolen en sidste gang. Tørrede os efterfølgende og hoppede på cyklerne for at få den sidste solnedgang med på stranden ved Saltum.. Ungerne løb rundt og fangede Mariehøns som de navngav, og gav en plads i deres efterhånden slidte hår, jeg gik rundt og tog billeder, så sågar en slank kvinde uden top – lækkert, men fandt siden hen ud af hun var tysker…

Det er bestemt ikke sidste gang vi er at finde på Jambo Topcamp, ungerne bliver ældre, men det må være dem selv der siger fra, jeg gør det ikke. Jeg nyder simpelthen at få lov til at være så tæt på dem i så lang tid, følge deres små indgroede vaner og se dem have det sjovt, mærke deres energi og barnlige entusiasme..


De tre musketerer eller feriebørn om du vil…

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ Jambo Jambo Vesterhav ”

  1. skønt at se i har nydt ugen

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>