Get the Flash Player to see the slideshow.

Jinx og Avatar

Jinx er et amerikansk slang udtryk for ulykkesfugl, sådan en har jeg været nogle dage… Til sidst overvejede jeg at blive i sengen, for så kunne jeg da ikke komme til skade eller forvolde skade på andet…

Det startede forholdsvist harmløst… En skalpel jeg bruger i min fluebinding, og som jeg har brugt tusindvis af gange uden at komme til skade, forvildede sig pludselig ind i min hånd, da jeg sad og bandt en flue.. Jeg fandt først ud af det da min hånd var lidt småblodigt, men ikke den store smerte eller eftertænksomhed, det stoppede jo med det samme…

Dernæst skulle jeg dagen efter skrælle og hakke et løg som jeg har gjort hundredevis af gange før – på samme måde – med samme Globalkniv. På en eller anden måde fik jeg den kringlet, så kniven hakkede i det yderste led af min langefinger i stedet.. Forholdsvist uskyldigt, det blødte en del og en smule smerte.. Irritationen var større end skaden, da jeg bruger fingeren til at skrive på tastaturet med, og den stadig ikke er hel (derfor mine tastefejl)…

Dagen derpå efter endnu et voldsomt snefald, lykkedes det mig at sidde fast i min egen indkørsel… Mindre uheld, men sådan er det jo når der er vinter.. langt værre var det dagen derpå.. På vej hjem fra arbejde holder jeg for ubetinget vigepligt ved en bus sluse… Da der på grund af høje sne bunker er begrænset udsyn, lister jeg bilen frem indtil jeg kan se vejen til højre for mig.. Jeg ser en bus og holder pænt tilbage, kigger til den anden side, hvor en handicap scooter har svært ved at komme igennem sneen. Det næste der sker er, at jeg pludselig ser, at bussen har skiftet vognbane og kører i modsatte side, hvorefter den trækker siden af bussen henover min kofanger.

Målløs parkerer jeg og ser, at min kofanger nu er Arrivagul og ikke sort metallic.. Jeg udveksler data med buschaufføren som er meget undskyldende, og jeg er irriteret over tilstanden af min bil, jeg har friskade, men selvrisiko på 3500.-

Dagen efter har jeg tidligt fri med ungerne, de har vinterferie og jeg vil jo selvfølgelig gerne bruge lidt tid sammen med dem… Vi beslutter i fællesskab at gøre lidt rent i huset. De på deres værelser og jeg i resten af huset.. Efter den obligatoriske og røvkedelige støvsugning, beslutter jeg at give køleskabet en tur..

Josefine hjælper med at tømme køleskabet, og jeg går i gang med at vaske ned. Hylderne i køleskabet er frosset fast, men efter lidt tid er isen opløst og hylderne kan vaskes af… Det går såmænd meget godt med de første to hylder, de er af glas, så jeg passer på med ikke at støde dem.. Den tredie glashylde får jeg også vasket, og skal til at tørre den af, da den med at brag smuldrer mellem fingrene på mig! Den har så ikke kunne holde til temperaturskiftet fra koldt i køleskabet, og til varmt vand… Glas over ALT i køkkenet, det tager lidt tid at gøre rent. og en ny hylde koster 500.- hmmm!!

Fredag og en tur ind til byen med Gitte og ungerne..  Vi kører af Danmarksgade, holder tilbage for en bil ved en chikane, der er ikke megen plads pga. sne… Den modkørende bil har ikke tænkt sig at sænke farten, og han rammer mit sidespejl så lakken står ud til alle sider, og væk er han!! Det var en Peugeot af alle biler… Hvem har lyst til at blive skadet af en Peugeot..

Hjemme igen…og vi har spist vores aftensmad som bestod af suppe… Jeg rydder op og sætter i opvaskemaskinen… Det lykkes mig på en eller anden måde at ramme ved siden af opvaskemaskinen, så den dybe tallerken rammer gulvet i stedet. Stort rabalder og keramik overalt…

Jeg beslutter at bryde stimen med noget harmløst, køber billetter til Avatar i bio, så kan vi få nogle timer til at gå der, og der kan jeg vel ikke komme til skade… Lørdag eftermiddag begiver vi os ind til byen. Finder efter noget tid en parkeringsplads hvor vi kan parkere uden det koster en formue..

Vi får hentet billetterne og jeg beslutter at handle lidt i det lokale supermarked, da slik i bio koster astronomiske beløb… Sodavand til ungerne og lidt andet til en pris af godt 50.- Jeg skal betale ved kassen og når lige at sige, at hun skal tage den på 200.- Min ex ringer i det samme og jeg glemmer alt om byttepenge.. Først en halv time efter slår det mig, at jeg glemte pengene.. Tilbage i butikken og efter at have set bonger og kassefilm igennem, kan de godt se, at det ikke stemmer overens, og jeg får pengene tilbage… Kan jeg ane en åbning… Jeg huskede, og fik pengene tilbage.. Lettere forsinket nåede vi ind i biografen…

Det sidste døgn er forløbet uden yderligere skader… Jeg håber og tror på, at det nu er et overstået kapitel…7-9-13…

Filmen Avatar som vi så, tog både mig og ungerne med storm! Det er år og dag siden jeg er blevet underholdt så godt, ungerne sad også tavst hele filmen igennem, og resten af salen også for den sags skyld.


Official Avatar Movie

Avatar er handlingsmæssigt ikke det store scoop, skuespillerstaben heller ikke, det der gør forskellen i denne film, er anvendelse af 3D teknologi som virker! Der er tidligere været spæde forsøg på at skabe 3D teknologi som kunne anvendes i biograf film, men uden den store succes.

Det er lykkedes med denne, og det var den mest forrygende underholdning jeg længe har oplevet, svært at beskrive, men følelsen af, at gå i en regnskov og blomsterne befinder sig så du kan røre ved dem, er meget sigende.. De voldsomme kampscener i filmen får også en til at hoppe lidt i sædet. Det er en oplevelse jeg kun kan anbefale, også selv om man skal sidde med de der vanvittigt grimme 3D briller på for at få del i oplevelsen.. Jeg var helt høj da vi kørte derfra, og ungerne sagde samstemmende, at det var den bedste film de havde set.


En sjagger spiser af æblet

Apropos ulykkesfugl som forhåbentlig nu er et overstået kapitel, så har det været en weekend i fuglenes tegn. Det er langt om længe begyndt at tø, og fuglene har fået pippet igen..

I takt med at sneen smelter udenfor, og føden på jorden blottes igen, så er det som om haven igen får liv. Mit foderbræt er nærmest invaderet i øjeblikket, også af fugle jeg sjældent ser..

Sjaggen kan jeg ikke mindes at have set i de 10 år jeg har boet her, men i formiddags var den vældig opsat på at spise den frugt jeg havde smidt ud. Solsorten blev sendt væk med høje lyde.


Sjaggen i sneen

Kort tid efter sjakkens ankomst, landede en stær og ville have andel i æblet, så nu var det ikke kun sjakken og solsortene.. Stæren hører jo heller ikke til på disse kanter på denne tid af året, og jeg kan heller ikke mindes, at have set den i min have om vinteren..


Stæren er åbenbart også lysten efter æbler om vinteren..

Sådan gik en formiddag hurtigt ved spisebordet, bevæbnet med min nye tele og lidt tålmodighed. Jeg ville dog have ønsket, at jeg havde pudset vinduerne i min terrassedør inden, det er temmelig svært at få et skarpt billede, når der er tykt lag snavs imellem motivet og min linse..

Selv om jeg er jinx, så er det da godt for noget, at jeg har gemt mig indendøre, ellers havde jeg sikkert ikke fået øje på fuglene… Heldigvis var der ingen ulykkesfugle imellem….

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>