Get the Flash Player to see the slideshow.

Linselusen er tilbage blandt tiggere og lommetyve..

Hedder det også linselus når man synes det er fantastisk, at stå i den forkerte ende af linsen.. Ligegyldigt, jeg har fået mit kamera igen, og det er vigtigt! Tænk sig, at fraværet af en sådan lille dims kan have  indflydelse på min hverdag.

Jeg fik det igen onsdag, torsdag skulle jeg med flyet til Kbh igen igen.. Flyet blev aflyst pga. asken fra Island, og da jeg havde endnu en tur derover fredag, valgte jeg at booke et hotelværelse i stedet, og så køre hjem og pakke bilen til en smuttur derover.. Jeg pakkede selvfølgelig også mit kamera i håbet om, at jeg fik mulighed for at gå en tur ned over Strøget i godt vejr med masser af mennesker..

Det blev lidt hektisk, men jeg parkerede på Kalvebod Brügge en halv time inden mødet jeg skulle deltage i, så det passede med, at jeg kunne “nette” mig lidt inden, samt få lidt at spise.. Eftermiddagen gik hurtigt, og da jeg havde kameraet med, tog jeg et par hurtige billeder..


Sådan kan et loft også se ud…

Det er et meget specielt byggeri, og jeg er helt vild med arkitekturen. Nogle sammenligner den med Von And’s pengetank – set udefra. Jeg er mest imponeret af det store åbne rum som omgiver huset. Inden i kan Rundetårn stå uden problemer, mødelokaler og trapper hænger frit fra loftet i store wirer…


Von And’s pengetank

Jeg forlod stedet sidst på eftermiddagen, hoppede i bilen og begav mig af H. C. Andersen Boulevard mod Scandic hotellet ved søerne. En tur der på cykel kan køres på ca. 10 min. I bil tog det næsten en halv time. Boede jeg i denne by, havde jeg helt sikkert anskaffet mig en mc og taget turen af cykelstierne.. Jeg vendte på mit hotelværelse, skiftede tøj og gik ind mod Rådhuspladsen og Strøget – nød det gode vejr.


Channel står der på tørklædet, er det hans navn…?

København er en by med et International snit, der er plads til lidt mere, og forskellighed ses kun som en charme – den var ikke gået i Aalborg! Der er mange fede typer i København, og der tales mange forskellige sprog. Stemningen er ikke svær at blive grebet af, det hele går bare lidt stærkere, så meget at en gåtur ned af Strøgen næsten kan virke stressende..


Giv en hånd til Afrika – eller et ben til Rumænien…

Tiggerne er jo efterhånden en del af bybilledet, de findes efterhånden i de fleste byer. Så mange, at det kræver list og stor fantasi at trække pengene ud af de riges lommer. Ham her har jeg set par gange på Strøget, og han er lidt udover normalen.. Benet som han på en eller anden måde har mistet, er helt klart et stort salgsplaster som trækker medlidenheden frem i alle. Hvorfor er det han bliver nød til at tage protesen af hver gang? Det er sgu da lidt svært at løbe fra politiet når de kommer efter ham endnu en gang.. Udfra de pæne sko og jakkesættet ser han nu ikke specielt nødlidende ud..

Det undrer mig og irriterer mig lidt, at “folk” bliver ved med at give disse professionelle tiggere penge.. De er jo ikke kommet gående hertil, og de sover heller ikke på en trappesten.. Der er tale om organiseret forretning drevet af rige bagmænd i Rumænien..  Politiet henstiller til, at man ikke giver dem penge, så man undgår de kommer til at fylde gadebilledet.. Mange af dem udvises af Danmark, men det er forbundet med en masse papirarbejde som tager ressourcer som kunne være anvendt bedre andetsted…

Har man brug for at lette sit hjerte og sin dårlige samvittighed, så gør det da i stedet til de mennesker som tydeligvis trænger langt mere, der er hjemløse nok i Danmark at give til..


En tigger og spritter af egen nåde

Lidt længere nede af gaden, sad det jeg forstår ved en rigtig tigger og ikke mindst spritter. Han hang lidt med næbet, nok mest fordi ham den benløse tog al forretningen.. En sølle skæbne som sad fuldstændig apatisk med sin guldbajer..


Synes et eller andet sted det virker en smule græsk…

Jeg gik en tur ned til Kgs. Nytorv, og vendte så næsen den anden vej igen. Butikkerne lukkede og det tyndede ud i menneskemængden. Selv japanerne fortrak fra gaderne, hvor H. C. Andersen gik rundt for en tid siden..

Tilbage på mit hotelværelse på 13′ de sal var der en ganske god udsigt over byen, og sigtbarheden var ganske god.


Udsigten over byens tage

Oven på en hård influenza er min kondition en gammel mand værdig, så jeg havde også pakket mit løbetøj med tanke for en tur rundt om søerne i den indre by. Jeg har ofte set på de mange motionister der løber på stierne der, og synes et eller andet sted det er ret fedt, at man inde midt i en storby kan finde en lille oase at boltre sig på, så det ville jeg også prøve..

Jeg trak i løbetøjet og turen rundt om de tre af søerne, en herlig tur på godt 3.5km. Herhjemme løber jeg altid alene, så det er en lidt anden oplevelse at løbe sammen med en masse andre, det giver en masse at se på undervejs. Jeg fandt en kanin som nogenlunde holdt mit tempo, og løb så i halen af ham.. Eller det vil sige, at han løb hurtigere end mig, men efter hver 300 meter måtte han stoppe op og gå, hvorefter jeg så hentede ham igen.. De gloede lidt da jeg stordampende og forpustet gik gennem receptionen efter endt løbetur, men jeg var tilpas og ret ligeglad, hvilket jeg så også fik brug for den næste morgen…


Taget fra min vindueskarm kl. 22 samme aften

Jeg bestilte efter et bad et passende aftensmåltid via roomservice, og hyggede mig med en stor burger og lidt tv, inden jeg kravlede under dynen til en ny dag.. Når jeg bor på hotel har jeg altid min lille rejsekedel med, så jeg kan få min morgenkaffe i fred. Den havde jeg så glemt i hastværket, og så er gode råd jo dyre. Jeg trak i et par bukser og en tshirt, begav mig derefter i bare tæer ud på gangen, hvor jeg i går havde set der stod kaffe på et bord.. Kaffen var væk, og mit keycard virkede så heller ikke da jeg ville låse mig ind igen… Sgu da godt jeg valgte at tage en smule tøj på… Ned i receptionen med morgenhår, bare tæer og en gusten stemme for at få det byttet  - godt jeg er ligeglad, ihvertfald næsten…

Fredagen gik lige så hektisk som torsdagen sluttede, jeg havde et par møder forskellige steder i området. Omkring kl. 15 begav jeg mig igen mod fastlandet og de kendte veje – jeg så i lyset, at jeg alligevel kunne holde tidlig weekend. Det kunne jeg så ikke! Køen startede ved Søborg og sluttede først lige efter Århus.. Gennemsnitsfarten var på 88km efter min navigation, det vel og mærke på motorvej hele turen, så står verden stille!

En pudsig oplevelse undervejs var fra radioen, da jeg holdt i kø ved Solrød. “Pas på svinget i Solrød blev der sagt, der er  massiv kø” – straks var jeg tilbage ved mine rødder og gamle Gasolin. De har jo skrevet en sang lige netop af den titel – Pas på svinget i Solrød


Gasolin – Pas på svinget i Solrød

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>