Get the Flash Player to see the slideshow.

Din fortid er din fremtid, og lige nu er det forår…

Opsvinget har bidt sig fast har jeg hørt, det kan vel også siges om foråret som pibler frem overalt. Min have begynder også at ligne noget der med tiden kan blive grønt igen. Plænen er pletvis grøn efter en hård tur med vertikalskæreren og efterfølgende overgødskning – der er ikke skyggen af mos tilbage!

Jeg  bor i et lukket område, hvor 18 huse blev bygget på samme tid, så hækkene er derfor også sat på nogenlunde samme tid. Derfor er der også en vis prestige i, at kunne sige – at hækken er sprunget ud, og helst før alle andres… Der er lidt Lidenlund over området, regnskabet fra vandværket studeres nøje og opbakningen til fælleshuset er stort.. Jeg er desværre ret asocial når det kommer til den slags,  har ikke det store ønske om at være et kendt ansigt i bybilledet, jeg vil langt hellere ud at fiske, så kan de også bedre tale om ham den underlige i nr. 18, når jeg nu ikke er der..


Bøgehækken er sprunget ud

Vi havde jo en dejlig lang weekend, og et eller andet voksent og fornuftigt skulle der jo bruges tid på, udover en enkelt fisketur selvfølgelig… Et ønske fra min nærmeste nabo om at fjerne lidt sand fra et hjørne af den fælles vendeplads, startede projekt have.. Naboen skal have konfirmation i næste weekend, så skal der jo set lidt pænt ud… Mens jeg gik der med min trillebøre og kost, da var det jeg så, at min hæk flere steder sendte grønne blade mod himlen – hvor skønt! Jeg skridtede området af , og så til min store tilfredsstillelse, at min hæk var først ude – ahhh.. Mer vil ha mer, så jeg kørte til det lokale plantecenter og købte en håndfuld bøg som jeg har plantet, så de giver lidt læ for vinden, børn og løse hunde på min sydvendte terrasse.


Solsorten har bygget rede i min vin på terrassen

Jeg har fordret fuglene regelmæssigt vinteren over fra et foderbræt på min ene terrasse. Det har nu båret frugt i form af en solsorte rede i vinen lige udenfor min terrassedør. Ikke helt gennemtænkt af den unge hun, så hun må finde sig i trafikken ud og ind af døren. Indtil videre lader hun sig ikke stresse af det og bliver liggende trygt i reden. Jeg håber da at hun får held af foretagenet, så vi kan følge opvæksten af de unger hun får.


Træerne blomstrer…

Jeg har et eller andet træ stående i min have med røde blade,  som jeg vandt under en sommerfest i mine børns børnehave for nogle år siden. Jeg har ingen anelse om hvilket træ det er, men kønt er det lige nu med en masse små rødlige blomster, det kan være prydkirsebær – anyone??


Ganske tæt på

Jeg er stor tilhænger af forskellighed med alt hvad den indebærer af nye input, uenigheder og en masse kompromisser. Ind i mellem går bølgerne ganske højt i mit lille hjem, når vi diskuterer et eller andet tema, som vi har en forskellig opfattelse af..

Det er ofte eksistentielle ting der ryger over bordet når Gitte og jeg snakker. Hun brænder meget for den uddannelse hun er i gang med og de oplevelser hun får gennem uddannelsen, og jeg har som modpol min brogede fortid som ikke altid har været snorlige…

Temaet den seneste tid har været vores fortid, og hvordan vi forholder os til den. Gitte arbejder med traumer i øjeblikket, og jeg har næsten fået oplevelsen af, at man kan få traumer af nærmest hvad-som-helst. Jeg har en lidt anden og mere pragmatisk indgang til den slags.. Nedenstående citat faldt jeg over den anden dag, og det kendetegner faktisk meget godt min oplevelse af min fortid..

Hold fast ved den tanke, at din mørke fortid er det største, du ejer – nøglen til livet og lykken for andre.

Min fortid er ikke længere en selvbiografi. Den er en opslagsbog, der kan tages ned, åbnes og deles med andre.  Selv om denne dag skulle være mørk – som nogle dage må være – så vil stjernerne lyse fordi hele min fortid vil på denne dag være en del af mig – den er nøglen, ikke låsen.

Jeg oplever ofte, at fortiden, den sociale arv og opvækst udlægges som noget negativt og som undskyldning for en senere uhensigtsmæssig adfærd. Sådan kan den være, men man kan jo også vende den til noget brugbart – en gave og styrke i livet.

Vi har alle et eller andet med i rygsækken, sådan er livet jo. Ingen går upåvirkede gennem et liv, det er alle de små slag og kampe der styrker os til at møde de ting som vil komme. Det er ikke i medgang vi finder styrken og de gode erfaringer..

Vist har det gjort ondt ind i mellem, og der er helt sikkert oplevelser jeg gerne ville have været foruden, men nu hvor jeg er på den anden side af dem, så kan jeg næsten kun se dem som en gave – en lærdom i livet. Oplevelserne på godt og ondt er nøglen til det liv jeg lever i dag – fordi jeg vil det sådan. De kunne også have været de oplevelser der låste mig fast i mønstre og adfærd som hæmmede mig, men det er alene mit valg..

Min personlighed er farvet af de oplevelser jeg har haft, der i er der en masse tolerance, respekt og plads til forskellighed. Men der er også adfærd som ikke altid er hensigtsmæssig, adfærd som begrænser min væren og min tilgang til livet. En adfærd som kan skyldes traumatiserende oplevelser i fortiden. Min tillid eller mistillid til andre er påvirket af tidligere oplevelser, den kan hæmme mig i min tilgang mennesker. Terapien kan hjælpe meget i den retning, men for mig handler det ligeså meget om at vælge det gode liv, vælge at min fortid skal være et gode i min nutid. Kræver det at jeg får hjælp til at sortere i mine oplevelser, så gør jeg gerne det, men jeg oplever også en ro i, at kunne acceptere den jeg er, med den adfærd jeg har. Netop fordi jeg ved hvor den kommer fra, hvad den skyldes og hvad den indebærer – også når det ikke er en hensigtsmæssig adfærd….

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ Din fortid er din fremtid, og lige nu er det forår… ”

  1. Vi er jo helt enige -Din fortid er din gave -nogle skal blot ha’ lidt hjælp til samme indsigt som du har fået. Først da kan så styrken samt taknemligheden over fortiden folde sig ud og give god mening – så kan vi heles og være det frie og stærke menneske som vi blev født til. Godt du har din fortid – derfor er du den Jens jeg ikke bytter væk – omend du til tider er rigtig besværlig ;-) tak for dig! Knus fra gøjs.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>