Get the Flash Player to see the slideshow.

Drageflyver by night i Aalborg, eller var det i Hjallerup?

En kedelig uge afsluttedes med en hektisk weekend og høj sol. Der er ikke sket meget på mit job den seneste uge, mest af alt administrative detaljer – ikke lige det skaber eufori hos mig, men sådan er det jo også en gang i mellem.

Eufori skabte det dog da Martin kom slæbende med en Kitbuggy han havde købt til sine drager. Vi startede jo selv med at bygge en udfra billeder på nettet, og er næsten færdige med den, men der mangler lidt detaljer i form af noget at sidde på og så videre – ting tar tid, og gode ting tar lang tid…


Slå røven i sandet og lad dig rive med af vinden

Vind og vejr passede, så vi pakkede grejet og drog med Rødhus, hvor der efter sigende skulle være en god bred og fugtig strand til den slags. Lidt nølende riggede vi til, der var vist vind nok – rigeligt endda, men vi skulle jo igang og måtte betale lærepengene som det skred frem.


Pålandsvind ved Rødhus

Martin entrede maskinen som om han aldrig havde gjort andet, og så gik det ellers der ud af – ihvertfald 50 meter inden han havde fået linerne viklet ind i køretøjet, så let var det alligevel ikke..


Med røven i vandskorpen

Ret hurtigt fik han dog styr på detaljerne og han kørte med go fart af stranden mod Blokhus. Vi havde aftalt, at jeg fulgte efter i bilen med kamera, så kunne jeg altid samle ham op hvis det gik helt galt. Det gjorde det nu ikke, og da han havde kørt et stykke fik jeg chancen for at prøve min talenter af.


Fremme ved Blokhus og de hvide badehytter

Sådan gik det meste af en aften ret hurtigt, vi skiftedes til at køre henholdsvis bil og buggy, og opnåede en vis form for fortrolighed med at køre. Vinden var dog ikke kraftig nok til de vilde hastigheder, men passende til at lære kitebuggy racing på en blid måde.

Fremme ved Blokhus mødte vi en tysker der havde fået samme idé, han var lidt proff klædt på, kørte med styrthjelm og det hele. Underligt nok formåede han at køre begge veje på stranden – både med og mod vinden… hmmm..


En gammel smilende knark i solen

Fredag aften var der “Open by night” i Aalborg midtby, jeg plejer ikke at dyrke den slags, men vejret var jo pragtfuldt, så vi kunne jo ligeså gå rundt derinde, drikke kaffe på Baresso og ellers bare slappe af. Vanvittige gode tilbud var der nu heller ikke mange af, og vores eneste udgifter gik til parkering, kaffe og softice.. Jag havde kameraet med som altid, og skød lidt rundt omkring, uden at have den der fornemmelse af det gode skud i maven.

På et tidspunkt passerede vi en tigger – dem er der jo mange af. Men ham her var lidt anderledes, han kunne både smile og spille violin på samme tid. Det gjorde han så, og charmerede alle der gik forbi, især de lyshårede af slagsen. Han nærmest inviterede til at blive fotograferet, så det gjorde jeg med hans fulde velsignelse. Herligt med den slags originaler!


Mælkebøtte i afblomstring

Vi har en mark lige oppe af vejen, den har været dækket med Mælkebøtter den seneste tid, flot er det selvom jeg slet ikke er i tvivl om, at mange af dem finder hvile i min græsplæne..

Jeg benyttede solen en aften til at tage lidt skumrings billeder på bakken over marken, det gav et ganske specielt skær ned over mælkebøtterne, som jeg ville forsøge at fange.

Bevæbnet med macro og stativ kravlede jeg rundt på marken og så helt sikkert lidt suspekt ud. Et par af asiatisk afstamning kom gående forbi, og jeg havde nær skræmt livet af dem. De så mig først i sidste øjeblik og sprang tilbage, som var jeg farlig – ganske sjovt, og jeg fortsatte med det jeg var kommet for.


Mælkebøtte i skumringen

En løjerlig måde at bruge en time på, men helt sikkert mere indholdsrig end en time brugt på sofaen..


Her kan der være tale om en stime..

Jeg ved ikke rigtigt om jeg nåede at ramme jorden i weekenden, jeg synes det hele gik lidt for stærkt.. Lørdag morgen blev jeg vækket af Frederik, han havde haft overnattende gæster. Tweens af både han og hun køn, de ville gerne have morgenmad for de var sultne. Ikke lige den måde jeg plejer at starte min dag på, men godt søvndrukken gik jeg i gang med at anrette det store morgenbord med alt hvad hjertet kan begære. Og det virkede efter hensigten tror jeg, jeg har ihvertfald ikke hørt at jeg skulle være specielt pinlig, og det er jeg ellers ved min blotte tilstedeværelse..  Allerhøjest blev det til fnis fra pigerne, og lidt skæve blik fra drengene..


Vi kan jo kalde ham Martin…

Lørdag aften foregik i Karolinelund tivoli, Gittes bror havde inviteret os alle til spisning på “påfuglen” og med tilhørende partoutkort til forlystelserne. Jeg er ved at blive for gammel til den slags tror jeg, og fik kvalme allerede efter en tur i Boomerangen..

Påfuglen har jeg ikke så meget godt at sige om, jeg håber det skyldes at vi kom lidt udenfor sæsonen, for det var ikke nogen speciel god oplevelse, hverken af betjening eller mad.

Søndagen kom til at foregå i Hjallerup Marked’s tegn. Ungerne elsker at komme der, og jeg følger gerne med, alene muligheden for at se på de forskellige mennesker der kommer der er forrygende! Et folkefærd som ellers opholder sig i randområderne dukker op til jordens overflade i alle tænkelige afskygninger.


En gorilla med sin mand..

Højdepunktet på sådan en dag deroppe, er jo nok “kæmpe hotdog”, hvor pølsen alene er 40cm lang. Selv Gitte spiste sig igennem sådan en kalorius på ingen tid.


Pariserhjulet

Det at have 4 tøser med sådan et sted i alle aldre er lidt en udfordring. Jeg plejer ret hurtigt at danne et overblik over hvilke stande der kan have et eller andet af interesse, men sådan er det ikke med tøser… De skal ind i samtlige, for så først derefter at kunne konkludere om der var noget brugbart, så er der ikke megen fremdrift og Frederik begyndte ret hurtigt at blive utålmodig.. Jeg bed nederlaget i mig, og fandt bænke på strategiske steder, og satte mig der i solen og ventede på at de skulle pløje sig gennem endnu en række af stande…


Heste var der skam også

Sådan gik der hurtigt nogle timer, Frederik og jeg endte op med en lille pose hver. Han havde købt kødben til hunden, og jeg skruer og lim til en på tænkt udbygning af lagerkapaciteten i min garage.. Tøserne derimod kunne jo nærmest ikke gå derfra – gisp!

På vejen derfra gik vi forbi en opvisning med springheste, flotte er de og det ser meget imponerende ud når så massive dyr springer, men jeg føler mig altså ikke helt tryg ved dyr af den størrelse når de ikke har en dødmandsknap.

Gitte er tæt på olympisk mester i den disciplin, så jeg lærte en masse om heste på spring, bla. skal højre fod eller hov, eller hvad de nu hedder, altid røre jorden først, når den vender ind mod centrum af ringen.. Sådan noget burde jeg jo vide – eller!


Måger søger nattely i skumringen

Efter sådan en hektisk weekend med masser af liv, aktiviteter og larmende unger, så går jeg i stenalder mode, og har brug for at lukke verden ude nogle timer. Søndag aften var oplagt til det formål…

Jeg læste engang en bog om forskellen på mænd og kvinder… Hvordan vi i fortiden til lærte os en adfærd som jægere og fangere. Jægerne havde brug for at stirre ind i bålet når de kom hjem efter en jagt, mens kvinderne i flokken har brug for at tale om dagen der er gået med bærsamling – Det tror jeg på!

Fakta er, at jeg bliver lidt fjern i blikket og helt fraværende, jeg har brug for at lukke af, samle alle indtrykkene uden at skulle forholde mig til meget andet end mig selv og min navle, så den piller jeg lidt i..

Det svære i livet er at gøre det enkelt… Det kan sådan en aften hjælpe til med, jeg faldt hen til en udsendelse om Piet Hein og hans Grugs – meget passende for sådan en aften.. “Co-existence or No-existence

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>