Get the Flash Player to see the slideshow.

Indsigt uden udsigt, sundhedscheck og et sommerland

En noget anderledes uge jeg lige har været igennem. En række uventede hændelser med betydning for min hverdag på den ene eller anden måde, det har været lidt stressende..

Min arbejdsplads gør en masse for den enkeltes personaleforhold og goder. Nyeste skud på stammen er et sundhedscheck, hvor hver medarbejder får tilbudt muligheden for et grundlæggende check af sundhedstilstanden.

Jeg meldte mig selvfølgelig til øvelsen udfra en forventning om, at det ikke stod helt skidt til, men endte med at gå derfra med en følelse af, at jeg måske nåede at blive indlagt inden jeg satte træskoene.. Det var lige op til en weekend, så jeg havde masser af tid til at tænke over resultatet af testen.

Jeg fik tilbage i 2006 lavet et tilsvarende check ved min egen læge. Jeg fyldte 40 det år, og så synes jeg jo det var tid til et 100.000km eftersyn. Dengang viste min sundhedstilstand, at min generelle form kunne forbedres  med motion, så det gav jeg mig i kast med. Desuden var mit kolesterol tal heller ikke prangende. Mit LDL som er det dårlige tal, viste at jeg var arveligt disponeret for forhøjet kolesterol, og dermed på et eller andet tidspunkt kunne forvente en livslang medicering…

De tal jeg kom ud med fra testen i firmaet viste i mine øjne fuldstændig fejlagtige tal. Min form var dårlig, og mit kolesterol tal var helt hen i vejret, så jeg skyndte mig at bestille tid hos lægen. I øvrigt baseres min øjeblikke form på det faktum at jeg er ryger, og ikke direkte på de tal testen viste, det har jeg ikke særlig megen respekt for… Jeg er i dag i væsentlig bedre fysisk form, end da jeg for næsten 4 år siden fik lavet testen hos min læge..

Jeg gik nogle dage og ventede på lægens målinger, ikke nogen speciel hyggelig ventetid, men ventetiden var det værd var jeg lige ved at sige… Mine generelle sundhedstilstand var forbedret på alle punkter, og viste et helt andet og bedre resultat end det sundhedscheck jeg havde fået foretaget på min arbejdsplads… Mit kolesterol tal var faldet betydeligt – også den arvelige, men ikke nok til, at jeg kan undgå medicinering, så det er jeg lige startet med..

Resultatet af testen var, at jeg sad tilbage med lidt harme over seriøsiteten af den test, de efterlader “folk” med usikre målinger. Det gode er, at jeg fik et spark i røven i forhold til at få behandlet mit kolestero tal, men jeg ville nok have valgt en anden måde at få det leveret på..


Et frosset øjeblik kræver godt udstyr…

Det har været en tid med kontraster og yderligheder. Fredag var jeg i København til et netværksmøde i forbindelse med den uddannelse jeg har taget.  Midt i det hele blev jeg ringet op af min bank! Jeg investerede mine SP midler i 2007, dengang var kinesiske aktier gode penge, og da mine SP midler bare stod på en konto uden udsigt til at gavne mig, så valgte jeg at “lege” lidt med dem på opfordring af min bank.

Med finanskrisen blev resultatet, at mine 28.000 nu kun var 600.- værd – Surt! Især taget i betragtning, at regeringen så valgte, at man kunne få dem udbetalt.. Da resten af Danmark holdt forbrugsfest gik jeg rundt og bandede i mit stille sind, og jeg har siden glemt alt om de penge..

Banken ringede og sagde, at staten havde valgt at tvangsindløse de tilbageblivende midler, så de kunne få lukket for SP pensionen.. Jeg sagde sådan lidt henkastet, at de nok kunne finde et hul eller to, hvor de kunne putte mine 600.- ned i…

Overraskelsen var stor, da han spurgte om han så måtte beholde de resterende 18000.-!! Aktierne havde rettet sig, og jeg pludselig tilbage på sporet – hvor herligt! Nu kunne jeg så bruge weekenden på at arrangere min egen private forbrugsfest – den der venter, venter ikke forgæves.. Jeg har valgt at investere i et nyt kamera, der sker så meget på den front, at det kamera jeg købte for 1½ år siden, slet ikke kan følge med i forhold til nye teknologier..

Jeg er derfor den lykkelige ejer af et nyt Canon EOS 7D mit der ganz alles… Jeg har dårligt haft tid til at prøve det endnu, men jeg forventer mig meget af det..


En kiste fuld af guld – min egen forbrugsfest..

Sent hjemme fredag, og tidligt op lørdag – det var store familiedag i Fårup Sommerland, og jeg skulle samle mine børn op rundt omkring i det nordjyske inden.. Vi søskende og mine forældre mødes engang om året i Fårup Sommerland, tidligere med stor succes, men vejret er vi jo ikke herre over, og det var et forfærdelig vejr den lørdag. Stormende kuling og massive regnbyer.. Temperaturen så vi heller ikke meget til, så vi gik og frøs i anstand, mens alle vore børn skøjtede rundt.


Familie idyl – der ryger et par figner!

Vi forsøgte at finde alle de indendørs attraktioner, og min mor synes det var en rigtig god idé, at vi gik i 4D biografen… Min søster har mange egenskaber, men roligt temperament er ikke et af dem. Og da hendes ældste datter blev vældig forskrækket over filmen i biografen, så gik bølgerne lidt højt – ansvaret skulle placeres, og det er jeg sikker på det blev!


Min far og det yngste skud på stammen

Vi sluttede  med det årlige ædegilde i en af restauranterne, der er buffet med spareribs, pølser og alt andet godt fra grillen. Ungerne og jeg har en tradition om at afslutte dagen med den største is der findes deroppe, og den er stor, men det var simpelthen så koldt, at vejret ikke indbød til is.. Ærgeligt at vejret får så stor indflydelse på det der skulle have været en hyggelig dag..

Det er meget oppe i tiden, at vi skal søge indsigt, det er normalt og forventet, at man dyrker sig selv, plejer sit ego og sælger sig selv på bedste måde. Det er langt hen af vejen en god ting, og den indsigt det giver at lære sig selv at kende – finde hjem og bruge en masse energi på de indvortes ting, kan jo umuligt være dårligt givet ud.

Selvindsigt kan søges på mange måder, alt fra meditation til forskellige livsstilsbøger med opskriften på det lykkelige liv. Vi bombarderes jo næsten dagligt med kendte som forfattere, og deres vej til succes – hvordan man iscenesætter sig selv til at blive en succes.

Det er ikke længere tabu at sige, at man går til psykolog, terapeut eller andet der kan hjælpe en til selvindsigt, men hvad er det vi vil bruge den indsigt til der opnås…

Vi er alle styret af mekanismer, mønstre og fordomme – forudindtagethed. Meget af det er os givet fra fødslen og den personlighed vi er udstyret med. Men meget andet er tillært i form af opdragelse, oplevelser og hændelser.

Jeg synes ofte jeg møder mennesker som taler med stor indsigt i sig selv. På imponerende vis kan de berette om hændelser i fortiden som påvirker dem i dag. Hvordan disse “adfærdsforstyrrelser” hindrer dem i at leve på en hensigtsmæssig måde, både i forhold til sig selv, men også i forhold til andre mennesker og situationer.

Her bliver det så lidt nytteløst for mig, hvad skal vi med al den indsigt, hvis det eneste den giver os er – indsigten. Det bliver en undskyldning eller en sutteklud for det liv vi lever. “Det er ikke min skyld, det er fordi jeg sad skævt på potten som barn”. Der hopper kæden så af for mig, hvis det eneste en selvindsigt kan give er en undskyldning for livet, så er den indsigt jo intet værd.

Jeg gider ikke være gidsel i mit eget liv, og jeg vil slet ikke leve på en undskyldning for noget som er sket, og derfor ikke kan ændres. Indsigt uden udsigt til noget andet, er da temmelig ligegyldigt, og kan højest bruges til at hæmme mig..

Det er hårdt arbejde at leve, men det er bestemt besværet værd, hvis man har modet og lysten til at udvikle sig livet igennem.. Jeg vil leve og ikke kun overleve..

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

6 Svar til “ Indsigt uden udsigt, sundhedscheck og et sommerland ”

 1. D7… jeg behøver vist ikke fortælle, hvilken ansigtskulør jeg har :-(

 2. D7 er vidst et Nikon, men jeg forstår hvad du mener :-) Du kan købe mit 50D når det kommer retur fra service med ny lukker og aftrækker…

 3. Ja ja bare træd i mine tyrkfejl :-)

  Er det ikke 2. gang dit 50D er til rep? Er det en mandagsmodel du har?
  Hvor meget skal du ha' for det?

 4. Jo det er 2'den gang det er afsted, jeg var så heldig at få en af de første modeller der kom, og på disse er der to kendte fejl – lukkeren fryser og aftrækkeren hænger. Men når de nu begge er skiftet, så har du et kamera hvor alle mekaniske slid dele er skiftet. Kameraet er derfor som nyt.

  Prisen ligger et sted mellem 4500 – 5000.- med 3 ekstra batterier.

 5. Man kan købe et sprit nyt til 5395,- :-)
  http://www.fotohusetvirum.dk/products.asp?varegru

 6. Ja det kan du da, men uden ekstra batterier og 4Gb ram.. Mit er stadig 20% billigere, og sælges brugt til den pris andre steder..

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>