Get the Flash Player to see the slideshow.

Nyt gulv, en fødselsdag og en sen fortid..

En uge med hektisk aktivitet, primært på privat fronten, men det er også blevet til et par ture over til øen…

Jeg har langt om længe fået taget mig sammen til at gøre noget ved loftet på min garage. Det er nu snart 8 år siden den blev bygget, og jeg var så forudseende dengang, at jeg fik bygget den i halvandet plan, så loftrummet kunne udnyttes til lagerplads. Og den plads ser det ud til jeg får behov for i den nærmeste fremtid – jeg får logerende med masser af sko og tøj..


Så starter vi!

Alene det at få tømt loftrummet var en omfattende øvelse. På en eller anden måde er det lykkedes mig at fylde loftrummet med alskens ragelse, det fik jeg nu ryddet op i. Jeg lånte en trailer og så gik det i Silvan efter bygge materialer. Et hurtigt regnestykke viste, at jeg skulle brug 30 gulvspånplader,  400 skruer og 2 liter trælim – skruer og lim fandt jeg til en attraktiv pris på Hjallerup marked.

Martin hjalp mig heldigvis med at hente pladerne, samt få dem læsset op på loftet, det ville have været helt uoverskueligt, at skulle gå op af trappestigen 30 gange med tunge plader..

Jeg startede mandag aften efter vi havde hentet pladerne, hvor jeg fik samlet den første række af plader, så jeg havde noget at arbejde ud fra. Arbejdet var såmænd hyggeligt nok, hvis ikke det var fordi det hele foregik i sammenkrøbet tilstand – det er kun midt for der er plads til at stå op.  Spånplader er i forvejen temmelig uhåndterbare, men når det så samtidig foregår i halv højde, så er det helt umuligt.

De efterfølgende dage brugte jeg sådan drypvis min ledige tid på projektet og kunne da se det skred frem. Jeg kan godt li den slags “tømrerarbejde”, duften af træ, skruer og lim er ganske hyggeligt, jeg manglede bare hjælp  til den mere fysiske del af opgaven..

Torsdag og fredag gik det stærkt, rutinen var ved at være på plads, og jeg havde nogle timer i overskud, hvor jeg skyndte mig at gå på loftet inden andre fik øje på min ledige tid.. Josefine hjalp mig ind i mellem med sit selskab, og da jeg parkerede en boremaskine i den ene finger var hun også samarit.

Der er temmelig varmt på sådan et loft når solen bare er lidt fremme, så jeg svedte med anstand..


Et stk færdigt loftrum

Sent fredag aften limede jeg den sidste plade og satte de sidste skruer i – mit regnestykke passede, pladerne dækket gulvet og der var intet til overs. Nu har jeg 30kvm. ekstra plads, hvor der uden tvivl vil blive fyldt godt op..

Næste projekt var Frederiks 13 års fødselsdag, han ville gerne fejre den på forskud i weekenden, så vi inviterede familie og venner til kaffe. Det lykkedes mig at få udliciteret boller og kagemand, så jeg skulle bare sørge for den mere praktiske del af øvelsen, herunder rengøring af et helt hus fra top til tå, det gik lørdagen med…


Mit nye kamera har indbygget HD video

Heldigvis har jeg de mest fantastiske børn, og de hjalp med hvad de nu kunne, oprydning og støvsugning. En time inden gæsterne kom var jeg færdig, også både mentalt og fysisk – det havde i særhed været en hård uge, og den var endnu ikke ved vejs ende..


Legeonkel kan jeg også være

Dagen forløb som den skulle, Frederik var glad for sine gaver, og alle havde en god dag, og  jeg havde en fantastisk aften på på sofaen søndag aften, jeg kunne nærmest ikke huske hvordan den så ud.

Mandag morgen fejrede vi så Frederiks fødselsdag officielt, stille og roligt over morgenbordet. Gaverne faldt heldige ud – et par inliners og en billet til Volbeat koncerten i Gigantium til efteråret. Det er lidt underligt at have en knægt på 13 år, han er næsten lige så høj som jeg, bruger en str. 44 i sko og er udpræget teenager – frustreret over ikke at være voksen eller barn.. Jeg husker så glimrende hvor meget han vendte rundt på mit liv dengang på Henning Smithsvej 32, 1tv.

Jeg har fået hænderne i en fotoprinter, sådan en har jeg længe gerne ville have.. Ikke så meget på grund af muligheden for at udskrive fotos, men også muligheden for at skanne dias giver mulighed for at genskabe en masse minder fra min fortid. Jeg har ikke så mange billeder fra mit liv, de er forsvundet undervejs. Jeg har dog heldigvis gemt de fleste dias med et håb om at de kunne bruges på et eller andet tidspunkt. Dias skannere har tidligere kostet en formue, men er nu nede i en pris så alle kan være med..


Selv om det dårligt ses, så er billedet taget for 20 år siden…

Jeg har prøvet mig lidt frem, skannet tilfældige dias ind, og har fået nogle billige grin undervejs fra episoder jeg helt havde glemt, det er herligt at grave i fortiden på den måde. Ovenstående billede er taget i køkkenet på mine forældres gård kort tid efter de havde overtaget den. Det ses ret tydeligt, at der ikke endnu er brugt de store kræfter på at restaurere stuehuset. Tapeterne ser jo en smule brugte ud..

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ Nyt gulv, en fødselsdag og en sen fortid.. ”

  1. [...] er et stykke tid siden jeg sidst var kreativ med hammer og sav. Dengang var det loftet på min garage der fik gulv at gå på. Der er allerede fyldt til randen med alverdens skrammel som jo nok med [...]

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>