Get the Flash Player to see the slideshow.

Den lille fede i haven

Så må de fede svede, og de tykke søge skygge! Meget passende for en foranderlig uge, hvor alle vejrfænomener ramte det nordjyske..

Gitte og undertegnede ramte Sdr. Tranders sent søndag aften efter en herlig tur til Staden.. En ny uge har det med at ramme hårdt efter sådan en weekend – også denne gang, men vi havde da et lyspunkt i forhold til Nibe Festivallen som startede onsdag.

Jeg har aldrig været det store festival menneske. Alene tanken om at skulle overnatte i telt, vågne enten badet i sved, eller regn, er bare ikke mig… Jeg har efterhånden også en alder, hvor det at skulle stå op en hel dag uden mulighed for at smide mig på noget blødt ind i mellem er lidt utiltalende..

Gitte har dog i store armbevægelser talt om “den lille fede” som festivallen også kaldes, gang på gang på gang.. En af grundene til at jeg aldrig har deltaget er udvalget af musik, jeg synes ikke ligefrem det er et overflødigheds horn af godt musik, jeg er mere til det hårdt rockede, eller til musik med lidt på hjerte..


Fadbamser og fest

Programmet dette år var ikke så forskelligt fra de foregående… Kim Larsen og Kjukken og den slags.. Dog havde der sneget sig en lille outsider ind i form af Kashmir, som vi begge er vældigt betagede af i øjeblikket. Dette band i sig selv er en rejse værd, så Gitte købte billetter til os da de kom til salg for nogle måneder siden.

Jeg har ikke tænkt videre over det siden, men efter at have hørt Kashmir på plænen i tivoli, så gik jeg faktisk og glædede mig til at høre dem igen..

Mandagen gik i uendelig varme, hvorfor er det, at ham deroppe ikke kan fordele varmen lidt, så vi får den over flere dage, men med lidt mere tålelige temperaturer, istedet for det her, hvor det enten er ufattelig varmt og fugtigt, eller møj koldt og meget blæsende… Det ser ikke ud til der er noget midt i mellem..

Tirsdagen fulgte med, men midt i det hele ændrede vejret sig igen, og det stod ned  i tove. Herligt, men hvor blev sommeren af, igen var det koldt og blæsende.. Det holdt sig frem til og med onsdag, hvor vi kørte til Nibe efter arbejde. Hele byen kogte af glade og i mange tilfælde berusede mennesker, de fleste langt yngre end os.. Gitte gav mig en tur rundt i skoven hvor det hele foregår. Ganske hyggeligt og intimt, meget mindre end jeg i tankerne havde forestillet mig.


Danmarks bedste uddannede forsanger

Vi nåede ret hurtigt gennem de forskellige scener, og derefter gik Magtens korridorer i gang, som det første større band på den store scene. Musikken har aldrig helt været mig, men jeg er helt pjattet med forsangeren Johan Olsen – en rigtig gavflab fra stenbroen.


Terkel i Nibe – Magtens korridorer

Et er sikkert, de forstår at trykke den af i det band, det hele  iblandet masser af fadøl og flabede kommentarer.. Næste band på den store scene var Kashmir. Vi benyttede ventetiden til at gå lidt rundt, hilse på dem vi kendte og i det hele bare nyde atmosfæren af glade mennesker og sommerferie.


Kapser Eistrup – Kashmir

Kl. 1930 gik bandet på scenen under stor jubel, og så begyndte den fest jeg var kommet der for.. Kashmir er et fantastisk liveband, mest af alt på grund af forsangeren Kasper Eistrup, som i den grad lever sig ind i musikken og skaber nærhed til publikum. Det var en helt anden koncert end den vi oplevede på plænen, væk var bløde akustiske guitarer og den kælne lyd. Det var meningen at Nibe skulle rocke og sætlisten var sat sammen derefter.


Kashmir in rock

Sjovt nok var trykket op mod scenen ikke så voldsomt som jeg havde forestillet mig, så i takt med sangene gled Gitte og jeg stille frem mod scenen, og endte til sidst med at stå ved barrieren helt oppe ved scenen. Måske ikke det klogeste sted at stå, hvis man vil undgå regnen af fadøl der bliver sendt ud over publikum af tanketomme tåber, men rigtig godt, hvis man har sit kamera med, og gerne vil have en masse billeder af det velspillende band.


Kasper nede blandt publikum

Vanen tro, hoppede Kasper ud til publikum i slutningen af koncerten, samme oplevelse havde vi på plænen. Ved 21 tiden var det hele overstået igen, efter de obligatoriske 3 ekstra numre forsvandt bandet, og Nibe festivallen var ovre for mit vedkommende..


Nibe festival – en hårrejsende oplevelse

Skulle jeg vælge mellem de to koncerter, så er der ingen tvivl om, at den oplevelse vi fik på plænen var langt mere intim og nærværende end det vi så på Nibe festivallen, hvor de trådte mere i karakter som rock band. Den næste times tid vandrede vi igen rundt på pladsen, og Gitte var nærmest hensunken i minder fra en svunden tid som fast inventar på festivallen. Vi gik tilbage gennem skoven, forbi alle boderne og hele vejen var det mod strømmen, det var åbenbart først nu festen startede…

Jeg har fået ung pige i huset, og der er kommet helt nye boller på suppen! Væk er min store grad af frihed, stille kan jeg se til mens mit råderum indskrænkes til fordel for urtepotter, smykketræer, tøj, tøj, tøj, tøj, tøj og mere tøj. Mit hus, mit hybel, mit mandfolkested mister stille og roligt sin glød og bliver et prinsesse hjem med masser af små pyntegenstande og gøjl som får det hele til at virke en smule overdressed. Jeg henter den ene trailerfuld efter den anden af flyttekasser, møbler og andet for mig ukendte genstande.

Ikke nok med det, min have har også fuldstændig ændret karakter, hvor der tidligere var tale om en meget praktisk indrettet have med plads til legende børn og boldspil, så er det nu blevet en prydhave med farverige blomster, sindrige opsætninger i potter og alt muligt andet jeg går og falder over. Haveslangen er permanent udrullet og ufattelige mængder vand bruges til at mætte alle de nye bevoksninger der gror ud af jorden…


Den tidligere ejer i arbejdstøjet

Stolt kom jeg hjem den anden dag med et stort badebassin jeg havde skaffet på arbejde – 3000 liter vand er rigeligt til en hel familie når der skal svales i varmen. Vores gamle pust-op-pool er afgået ved døden efter flere års tro tjeneste, luften gik simpelthen af den… Jeg er nu blevet irettesat, sådan én kan vi ikke have i den nye have, den ødelægger jo græsset – forstås!

Jeg havde ikke forestillet mig, at resten af ugen skulle bruges i haven, men sådan blev min skæbne. Det startede fredag, hvor jeg blev sendt ud for at finde endnu en parasol til terrasserne. Dermed gik det meste af fredags fritid. Lørdag, hvor det var allermest varmt, blev også forlagt til haven. Jeg piskede rundt med trillebør, skovl og store kampesten – fuldstændigt umenneskeligt i den varme.


Pæne negle

Ind i mellem forsøgte jeg at foreslå, at havearbejde er hyggeligere når man er to om det. Hver gang løftede Gitte sin lange negle og sagde de ikke måtte ødelægges af den slags manuelt arbejde. Der var ikke andet for, end  at jeg knoklede videre, og for underholdningens skyld, tale lidt med de dyr jeg nu mødte i haven..


Kors hvor var det varmt

Snegle siger ikke så meget, men kan være god som skulder at græde ved. Men også de forsøgte at komme ud af haven til et lidt roligere sted, hvor det ikke mindede om en byggeplads… Lørdagen gik på den svedigste måde man kan forestille sig. Heldigvis havde Gitte inviteret gæster til grill, og som den alsidige mand jeg er, så skulle jeg selvfølgelig også stå for at kødet faldt heldigt ud..

Vi havde en rigtig hyggelig aften på terrassen med ungerne, Martin og Maria. Solen og varmen fulgte os indtil kl. 23. hvor det så trak op til regn igen. I løbet af den næste time faldt temperaturen drastisk og det tordnede og lynede en stor del af natten.

Heldigvis var vejret ikke til havearbejde søndag, og jeg vågnede ved duften af friskbagt morgenbrød… Nå nej, jeg vågnede ved at jeg blev sendt til i Fakta efter morgenmad, det var sådan det var..


Josefine laver morgenmad

Gitte og Josefine tryllede i køkkenet, og efter en halv time satte jeg mig til bords til alt hvad hjertet kan begære af godt mad.. Rundstykker, pandekager, rabarber kompot og forskellige oste.. Det kan godt være det ikke var sundt, men det var til gengæld fedende!


En snegl søger sindsro….

Søndag eftermiddag smuttede ungerne over til deres mor, og Gitte og jeg kunne fortsætte med at indrette os i huset. Vi fik hentet en del fra hendes lejlighed, spændende at se hvordan det hele kommer til at passe ind i huset, som jo i forvejen er godt pakket ind med de ting jeg nu har slæbt til huset gennem de sidste 8 år.

Jeg er sikker på vi nok skal finde på plads, men er også sikker på der skal megen dialog til undervejs, vi er på nogle områder meget forskellige og vægter forskelligt. Vi har en deadline der hedder uge 30, det burde være tid nok til at få flyttet og indrettet os bedst muligt.

Oven i den udfordring har vi så også 4 børn der skal puttes ind med hver deres personlighed og måde at gøre tingene på, jeg har ingen anelse om hvordan sådan en familie sammenføring gøres mest rigtig, men vi må bare tage de udfordringer i den grad de kommer.

Det meste af ovenstående tekst kan med fordel læses med et gran af humor…


Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ Den lille fede i haven ”

  1. Kære Jens.
    Det står nu lysende klart for mig hvorfor mænd ikke føder børn… for så fik vi jo aldrig nogen… :o ) Sikke et tuden der ville være… :o ) tænk jeg vil nu tage et print af denne artikkel så næste gang jeg igen går alene i haven, trods mine flotte negle du sætter så stor pris på, så vil jeg vække dig igen når du ligger og sover middagssøvn lørdag mens jeg igen går alene i haven – ligesom i denne weekend – syntes bestemt det at være to i haven er det sjoveste så bare læg bogen og kig ud!!! ;o)
    Nå men alt i alt en sjov blok du skriver – hvor skal det nok blive underholdende at læse/lære om vores integration som den skrider frem – og hvor må det være trygt for dig at kunne udfolde din egenskab som lystløgner når man er kæreste med en kommendende psykoterapeut der kan hjælpe dig til at rumme din "egen" virkelighedsopfattelse – interessant det bliver det i hvert fald!!!! Knus fra prinsessen. ;o)

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>