Get the Flash Player to see the slideshow.

37mm regn, og én dag af gangen…

Jeg skal da love for, at vi betaler prisen for det gode vejr vi har haft de sidste 10 dage, jeg tror aldrig jeg har oplevet at få så meget regn i den tid jeg har boet her i huset… Alarmen gik på min regnmåler til middag, da havde den talt 30mm, og 7 mere er kommet til siden, så vi i alt har fået 37mm på under et døgn… Imponerende.. Det har den indvirkning på mine børn, at de opfører sig som om de har damp! Vi er gået ind i den sidste uge af vores ferie, og de har hele dagen været bundet til huset, og de ting de nu kunne finde på herinde, og det er ikke meget udover at drive hinanden til vanvid…

Jeg har fået dagen til at gå med…tjae…ikke rigtigt noget… Dejligt at komme hjem fra ferie igen, og mærke egen seng under ryggen…

Jeg bliver ofte mødt med et spørgsmål om mine mentale styrke, og min evige tro på at tingene sker som de skal i mit liv, hvorfor jeg kan leve så “sorgløst” som jeg forsøger at gøre, og det sker selvfølgelig ikke uden tanker og ideer til livet. Jeg er jo som det kan ses rundt omkring på denne side – en tænksom gut. Et er at tænke, læse og reflektere over de ting jeg læser og oplever i mit liv, noget andet er at praktisere og udføre de tanker jeg tænker..

Jeg har haft mange hede diskussioner med mine venner – især Martin om, at flytte sig, udvikle sig og vokse som menneske. Nogle mener, at vi kan flytte os alene ved tankens kraft, tænke over livet og så lade det, være det. Jeg er slet ikke af den overbevisning, jeg er nød til hver dag, at skulle forholde mig til den jeg er, ikke blot tænke over det. Jeg er nød til at have fokus på enkelte dele af min personlighed, og udfordre den del på daglig vis. Jeg har nogle små bøger jeg læser hver dag, hver dag har sit eget lille budskab, et budskab jeg skal forsøge at leve ud, have med i tanken og praktikken for den dag. På den måde bliver hver dag sit eget lille delmål mod noget “større”.

Det er også i samme bøger jeg har fundet følgende tekster som giver mig den klippefaste ro som jeg fæster mit liv i. Det er teksterne for d. 29 og 30 juli.

Der er to dage i ugen, som ikke må volde dig bekymring, to dage – som vi skal holde fri af frygt og ængstelse. Den ene  – er igår – med alle dens sorger og bekymringer, alle dens fejltagelser og bommerter, al dens smerte og pine. I går er for bestandigt udenfor din kontrol. Alverdens penge kan ikke købe i går tilbage. Vi kan ikke ændre én eneste ting vi har gjort. Vi kan ikke slette et eneste af de talte ord. I går er forbi  og vender aldrig tilbage.

Den anden dag, vi ikke skal bekymre os om – er i morgen, med al dens eventuelle modgang, alle dens byrder, de store løfter og den dårlige indfrielse. Også i morgen er udenfor vor øjeblikkelige kontrol. Morgendagens sol vil stå op, enten strålende klart  – eller skjult bag en sky, men den vil være der. Indtil da har vi intet krav på i morgen, for endnu er den ikke født.

Det er i virkeligheden meget enkle budskaber der er i disse tekster, men enkeltheden gør dem også svære at udleve. Ikke desto mindre er de sande, det er svært at ændre på i går, den er gået, og det er også svært at forholde sig til noget som måske sker i morgen, jeg venter til situationen opstår, så kan jeg forholde mig til den… Jeg kan huske disse to tekster, og når jeg mødes af et eller andet, kan jeg altid bruge teksterne. Det er meget på den måde jeg forholder mig til mit liv, jeg forsøger at leve i nuet, men forsøger også på sigt at drage de erfaringer jeg skal af mine erfaringer. At leve én dag af gangen kan vi alle med lidt øvelse, og det gør livet langt enklere og en del mere simpelt.


Orkide fra stuen tæt på..

Jeg har de sidste par dage hygget mig med at tage makro billeder med et objektiv der er bygget til formålet, det har alt for længe ligget og samlet støv. Det er ikke helt let at få både billede og lys til at passe sammen med lukketid og skarphed, men det er nok også derfor jeg ikke ernærer mig som fotograf…

 
Svirreflue i solsikken

Det er forholdsvis let, at tage billeder af en stillestående plante, der kan jeg bare montere kamera på en “tripod”, så der er fast anlæg, men det er langt værre med dyr og insekter, de flytter sig altid lige når jeg har stillet skarp… Men det lykkes da blandt 70 billeder, at finde et par der kan bruges..


Humlebi i solsikken

Lidt sjovt er det under alle omstændigheder, især når det lykkes ind i mellem… Et er sikkert, ingen af de dyr jeg har foreviget på den måde, tænker hverken på dagen i går, eller den som kommer i morgen, de lever kun for et, at overleve, så de kan viderebringe slægten… Måske vi kan lære lidt, livet leves i det enkle og med det enkle formål – at leve for nuet…

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>