Get the Flash Player to see the slideshow.

Hip hip hurra for Ebola…

Alle burde jo vide det med, eftersom vejret jo nærmest har været fantastisk siden i tirsdags – yes jeg har haft fødselsdag endnu engang. Og efter 44 af den slags, så kan man godt kalde det rutine efterhånden.. Med huset fuldt af piger, tøser, høns, birds, kvinder eller hvad de nu kaldes, så får den slags ikke lov til at gå ubemærket hen, og det er jo godt nok. Tirsdag morgen stod jeg op til et nydækket fødselsdagsbord med flag und alles. Et hav af gaver i alle afskygninger, som skabte en stor grad af spænding hos tøserne. Jeg spiste og pakkede gaver ud, så det var en lyst. Ikke mindre end 4 poser chokofanter, 2 malerier, en bog jeg ikke har fået endnu og en anden bog jeg har fået – en ganske imponerende samling af gaver til en mand som helst så sådan en dag gå ubemærket hen – taknemlig er han god alligevel.

Dagen sluttede på en Tapas restaurant inde i centrum af Aalborg, hvor Gitte havde bestilt bord og ville give mig en gastronomisk overraskelse – det var det, og en god én. Jeg blev dog en smule bekymret, da hun midt i hyggen fandt en lille æske frem i gavepapir, på størrelse med dem man får med fra guldsmeden når man køber forlovelsesringe.. Og i disse tider, hvor kvinder råber om ligeberettigelse, så er det jo ikke til at vide, om hun havde tænkt sig at tage initiativet til en forlovelse.. Det viste sig at være biografbilletter i stedet, det havde jeg det lidt lettere ved at forholde mig til, omstændighederne taget i betragtning.


En solrig dag til en solrig mand.. Øh solsikke..

Siden da har det nærmest kun været solskin og stille vejr, hvor tiltrængt og hvor skønt! Alligevel er det lykkes  mig at blive smittet af, enten Gitte eller et af børnene, og jeg har ugen ud – og weekenden over, kæmpet på kanten med en dødelig influenza, jeg har flere gange haft mistanke om at Ebolaen er nået fra Afrika til Nordjylland… Lidt ærgeligt og et forfærdeligt spild af tid, når nu vejret er til udendørs aktivitet. Ebolaen kommer faktisk ganske kort tid efter, at jeg havde en længere snak med min chef om sammenhængen mellem krop og sjæl, og om hvor vigtig det er, at være sund begge steder, så man kan opnå en generel velvære. Behandler du din krop med ligegyldighed, så vil det påvirke dit sind og omvendt.. Jeg kan levende forestille mig, at min krop er påvirket af en stresset sommer med flytning ol. Reaktionen kommer så nu i form af et dårligt immunforsvar, hvor det lykkes mig at kratte en influenza til mig… Efter at jeg er begyndt at motionere regelmæssigt, spise sundere og passe vitaminer og sengetider, så er jeg langt mindre syg end jeg var før.


Jordskokkens blomst er ganske smuk og bestemt planten værd..

En af mine gaver var den nyeste cd med Kashmir – “Mouthful Of Wasps”. Endnu en fantastisk skive fra de 4 drenge som efterhånden er en institution i dansk musik, kryptiske tekster og en evig mystik som kun Steppeulvene og Eik Skalø har kunne gøre bedre. Bandet har eksisteret siden engang i 90′erne og har udgivet en håndfuld cd’ere, men det har forbigået min opmærksomhed, og det er først de seneste år jeg har fået øje for deres finurlige musik.. Jeg har tidligere herinde berettet om en fantastisk koncert, Gitte og jeg var til på plænen i tivoli, den står stadig som den ypperste oplevelse i år. Og selv om vi har dem et par gange siden, så var det toppen..


Mouthful of wasps

Jeg har min egen udgave af titel nummeret herhjemme  i haven… På grund af den megen frugt vi har i år, så har også hvepsene kronede tider, vi kan dårligt have dørene stående åben uden de flyver ind, og de er en kende aggressive eller nysgerrige om man vil..


En hveps hygger sig i blommen

Når man drister sig over til frugttræerne, så er det næsten med garanti med hvepse flyvene omkring ørene, mens de holder ædegilde i æbler og blommer.. Det er derfor en rigtig god idé  inden man tager et stykke frugt, at checke det for hvepse, med mindre man ønsker sig en mundfuld af hveps som Kashmir synger så smukt… Indtil videre er det kun min mor der er blevet stukket, men hun er også tidligere landmand og lidt mere kontant i sin adfærd.. Jeg er sikker på at blommer og hvepse er stået ud i en sværm omkring træet den dag hun plukkede til fryseren…


En sommerfugl ganske tæt på

Heldigvis er der også langt smukkere insekter i min have i øjeblikket, det er lidt som om den seneste tids sol, har sat gang i insekterne – de skal lige have den sidste sol med inden et langt mørkt efterår og en kold vinter.. På denne tid af året er de ikke så akive, og sidder gerne i solen for at blive varmet op. Især sommerfuglene er lettere at få i tale på denne tid af året, hvor de sidder helt stille og gerne i så lang tid, at jeg kan få arrangeret både stativ og kamera..


Antennerne ude

Tirsdag var udover min fødselsdag, også dagen, hvor billetsalget til Roger Water’s “The Wall” koncert løb af stablen, den bedste fødselsdagsgave jeg overhovedet kunne få. Derfor satte jeg alt ind på at få billetter, og allierede mig med 3 PC’ere og 2 telefoner, da billetsalget gik igang. Det tog mig 20 min at komme igennem til bestillingen, og jeg fik fingerene i 4 billetter – fantastisk!


Roger Waters – The Wall

Pink Floyd er “mit” band, jeg hørte dem første gang i 1980, og så filmen til The Wall på en sommerferie, hvor jeg i den lokale biograf, havde fornøjelsen af denne underlige film. Musikken fangede mig med det samme, jeg har hverken før eller siden hørt et band, der på den måde kan spille “stemninger” ind i teksterne til musikken.. Kryptiske, men alligevel sigende tekster, dybe og tungsindige, men også luftige og fulde af livsglæde – deres musik indeholder alt!

Roger Waters var frontfiguren i bandet gennem mange år. Han var den primære drivkraft og skrev meget af musikken og teksterne. Ofte var det sange om England i krig og tabet af den far han aldrig lærte at kende, der drev de tunge tekster. Et ego der stod i vejen for alle andre i bandet, og et ego der til sidst betød at bandet brød op under stor ballade. Roger Waters valgte at fortsætte i eget navn med begrænset succes, og de resterende 3 medlemmer af bandet fortsatte efter nogle års stilhed med Pink Floyd brandet og musikken.

The Wall vil altid være et mesterværk, den indeholder al den disharmoni der var i bandet, sammen med en helt masse talent og musikalitet.. Selv så mange år efter udgivelsen er den at finde på diverse hitlister, og kan altid købes i enhver musik forretning. Genial i sin anvendelse af lyd, billede og musik i en fortælling..  Filmen “The Wall” kan ses i sin fulde længde på nettet…


Pink Floyd – The Wall

The Wall var Roger Waters værk, resten af bandet var kun statister og havde rolle af studiemusikere.. Det drev ham til storhedsvanvid og til bandets endeligt i sin oprindelige form..  Kun en gang siden har bandet været samlet i sin oprindelige form (uden Syd Barret), det var til Live 8 koncerterne i 2006. Det var en langt mere ydmyg Roger Waters der af årene, havde fået slebet de værste kanter af, og han virkede nærmest lidt underlegen i forhold til de andre.. Siden er keyboard spilleren Richard Wright død, og man må gå udfra at der ikke kommer mere musik fra det band – desværre…

Under alle omstændigheder, så glæder jeg mig til at se Roger Waters opføre The Wall live, det bliver det tætteste jeg kommer på det oprindelige..

Jeg har været alene hele weekenden, Gitte har på trods af en knap så dødelig  influenza, valgt at deltage i sin uddannelse, og har derfor været i Silkeborg, mens jeg lå herhjemme og led – trængte allermest til omsorg. Heldigvis har jeg mit eget lille “Gitte Tempel”, hvor jeg kan tilbede hende i sit fravær. Det står lige ved siden af sengen og sender sit varme lys ind over mit lidende legeme, og har gjort de mange ensomme timer, lettere at overleve…


Mit “Gitte Gumbas Tempel”

Nu er det heldigvis aldrig kedeligt, at være i mit selskab, heller ikke hvis jeg er alene i selskabet, og jeg har derfor brugt weekenden på langs det meste af tiden… Jeg har bøger nok at læse i, og har ikke været bleg for at nuppe en morfar når feberen kom væltende ind.. Jeg har været bedre til at acceptere tingenes tilstand denne gang, normalt stresser jeg over, at jeg ikke får løbet, og giver mig i kast med alt muligt, istedet for at tage tiden til at hvile og slappe af..

Jeg forsøger at finde overskudet til endnu en dag på sofaen med hoste, feber og snot ud af alle kanaler….

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>