Get the Flash Player to see the slideshow.

Ro på! Der er kun gået en uge…

Tænk sig, at en så kort uge kan være så lang.. Lidt kryptisk, men ikke desto mindre sand. Jeg har i aften været uden røg i en uge, det tror jeg faktisk ikke jeg har prøvet siden jeg var 14… Altså der er gået 30 år, hvor jeg i en eller anden grad har været påvirket af nikotin, og derfor også har forsøgt at holde nikotin abstinenserne stangen i min afhængighed. I starten er der sikkert gået både 3 og 4 timer mellem mine cigaretter, men lige så stille er perioden blevet mindre og tidsrummet mellem cigaretterne kortere..

Ikke sært jeg har haft lidt svært ved at finde ud af hvilket ben jeg skulle stå på den sidste uge, det er mere naturligt for mig, at være påvirket af nikotin, end det er ikke at være det..


20 årig storryger

Jeg kan stadig huske min debut som ryger. Jeg har vel ikke været mere end 12 – 13 år, da jeg på en ferie hos min fætter Morten blev præsenteret for min første cigaret. Han havde lært at ryge af min storebror, og gav så “arven” videre til mig. Jeg turde selvfølgelig ikke inhalere og hostede alligevel med anstand under hele den ferie.. Siden kom røgen ned i lungerne, jeg kan ikke huske hvordan eller hvornår..

De sidste par år i folkeskolen var det kotume, at bruge de 5 kr jeg fik til brød og mælk på cigaretter. Den gang kunne man købe cigaretter stykvis, og de kostede 1 kr stykket.. 5 smøger holdt dagen ud, og gjorde de ikke det, så kunne man jo altid spæde lidt op med mors cigaretter. Hun røg alligevel så mange, at hun ikke kunne se der manglede et par stykker..

I takt med at jeg blev ældre, begyndte at studere, så var jeg også hele vejen rundt fra pibe til hjemmerullede.. De hjemmerullede blev hængende, og jeg har udover nogle få år, hvor jeg røg Viking, altid rullet selv.. At det blev Viking og ikke Cecil som også kom uden filter, skyldtes kun det faktum, at Viking var 10mm længere, og jeg fik derfor mere for pengene..

Underligt nok, så har jeg altid haft noget at ryge på ligegyldig hvor fattig jeg har været, men sådan er det jo sikkert for alle der er afhængige af den slags..

Min nye fysik inspirerede mig til en løbetur den anden dag, jeg har indtil holdt en ufrivillig pause, influenza og et knæ der driller har holdt mig ude i to måneder – altså min form er bestemt ikke hvor den skal være.. Alligevel løb jeg i samme tid som jeg plejer at løbe når jeg er i form, min puls steg 10 slag, uden at det gav åndedrætsbesvær.. Det er lidt rystende, hvor meget de cigaretter egentlig har haft af indflydelse..

Mht. stress, så har jeg regnet lidt på det… Med ca. 25 cigaretter om dagen, så går der et sted mellem 1.5 og 2 timer på at ryge hver dag, det kan jeg bestemt mærke! Især om morgenen har jeg næsten fået alt for megen tid i forhold til tidligere, så at rygning skulle afhjælpe stress, den har jeg svært ved at tro på i dag..

Nå jeg har en aftale i Stockholm – hovedstaden i “ikke-ryger-landet” af dem alle. Kan være jeg får tid til at tage lidt billeder deroppe nu hvor jeg ikke skal spilde tiden på min rygetvang :-)

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>