Get the Flash Player to see the slideshow.

En Kilde til liv

Nu kan jeg så også notere, at have været i Stockholm… Og har ikke noget dybfølt ønske om at komme retur – troede faktisk kun det var Malmø der var så kedelig, men det er åbenbart et svensk fænomen.. Svenskerne er nu ganske rare, men også lidt farveløse, det virker lidt som om de frygter at træde ved siden af.. Det der rystede mig mest ved landet, var det faktum, at der faktisk findes en del rygekabiner i Stockholms lufthavn. Her gik jeg og troede, at det var forbudslandet over alle, men endnu et område, hvor Danmark desværre er foran.. Heldigvis havde jeg ikke anledning til at besøge rygekabinerne..


Scandic Sergel Plaza i Stockholm

Min oplevelse af hotellet farver helt sikkert mit indtryk af hotellet.. Jeg har aldrig oplevet så små og usle hotelværelser før, og jeg har set en del.. Prisen er der ikke noget i vejen med – ca. 1400.- danske kroner for et værelse som max kunne udlejes for 350.- i Danmark, så var bunden ligesom lagt. I øvrigt manglede der en del på morgenbordet, især så almindelig en ting som kager var totalt fraværende, men der var da to slags ost.. Ged og ko..


I centrum af Stockholm

Jeg havde megen lidt tid for mig selv i byen, og kunne have sparet mig, at tage kameraet med.. Ca. 20 min til fods i centrum, og et enkelt kig i en kirke blev det til..  Den største oplevelse i byen var en tur med Arlanda Expressen – et tog der kører fra centrum og ud til lufthavnen. En tur der i taxi tog ca. 1.5 time, tog med expressen ca. 20 min med op til 175kmt, det var lidt imponerende..

Jeg fik pga. mit besøg i det Stockholmske ikke ret meget andet ud af sidste uge, glemte forresten i farten, at SAS også denne gang fandt på lystige ting at gøre med min kuffert… Den dukkede op præcist 23.50 timer efter jeg havde efterlyst den.. Man skulle tro der er tale om kølig beregning fra deres side, da der efter 24 timer skal gives mulighed for erstatning..

Jeg fik en del fotoudstyr hjem i sidste uge, men nåede ikke at få leget med noget af det.. Et par dages forsinkelse i det danske toldvæsen blev det til, og mine varer blev belagt med afgift og gebyr på ca. 800% af værdien på mine varer – sucks! Det er nu stadig billigere end at købe det herhjemme..


Gud ved hvordan hun holder det ud…

Nå men nyt legetøj kribler jo de rigtige steder, og jeg er som et lille barn når det kommer der til.. Weekenden var derfor ikke ret gammel inden jeg begyndte at pakke ud, og sætte sammen.. Midt i det hele sad Gitte i resterne af vores aftensmad, hun tog det nu meget pænt, og har vel efterhånden affundet sig med at bo sammen med en tosse.. Nogle få billeder senere og et par opstillinger til at prøve skidtet af med, overbeviste mig om, at jeg har gjort et kup.. 2 luftdæmpede solide stativer i 2.7m højde, flash holdere og ikke mindre end 5 forskellige paraplyer for under 1000.- Det kan dårligt findes billigere i Danmark! Nu skal jeg så bare have fundet ud af hvordan jeg skal bruge det i praksis…


Frederiks Wall of shame..

Ind i mellem alt det der sker i vores liv, sker det, at jeg ser noget der minder om min søn. Han brummer lidt inden han forsvinder ned i hulen, der minder lidt om Bermuda trekanten.. Indtil videre er der forsvundet flere skoletasker og en enkelt cykel derinde.. Min søn har fået andre interesser end sin familie og disney sjov.. Der vandrer en lind strøm af “herreblade” ind på hans værelse. “M” magasinet er det foretrukne, og til Gitte’s store forargelse, så er der næsten afklædte kvinder i disse blade.. Frederik Har taget tråden op, og har nu “pyntet” værelse som det sig bør for en dreng. Jeg er næsten sikker på Gitte ikke har været derinde siden.

Ovenpå den “sindsoprivende” Stockholmer tur, så har det heldigvis været en rolig weekend, hvor vi ikke har foretaget os en helt masse.. Jeg havde et enkelt svinkeærinde lørdag til Voer å, jeg trængte til at få lidt luft under vingerne.. Søndag inviterede det gode vejr til endnu en tur i det blå, og da Gittes bror ringede om en fællestur, så var det ikke svært.. Vi mødtes i Rold, og kørte i fælles front mod Ravnkilde under Gittes kyndige vejledning… Og havnede derfor næsten i Hadsund inden jeg trak i håndbremsen og fik os på rette spor igen, men så fik vi da set lidt af området..


Ravnkilde i Roldskov

Jeg havde skumle tanker omkring turen, og havde slæbt alt mit fotoudstyr med. Ravnkilde har jeg kun set en gang før, men det er et malerisk smukt sted med det krystalklare hurtige vand der løber ned over engen.. Vi gik ned langs de nyetablerede gydebanker, fulgte bækken til den løb ud i Lindenborg å. Jeg hilste kort på en havørred der stod i strømmen og ventede på optimale forhold for gydning..

Vi fortsatte op til udløbet af Ravnkilde og jeg riggede til med stativ stående i den rislende bæk, begge fødder stod dybt i vandet, og jeg kunne mærke, at mine støvler ikke var helt tætte.. Med rystende hænder fik jeg placeret kameraet i stativet – et kamera tåler ikke de store mængder vand, så der var ikke plads til den mindste fejltagelse…

Jeg har altid set lidt misundelig til, når andre viser billeder med lang-tids-eksponering, hvor vand får et meget sjov udtryk, nærmest silkeagtigt.. Nu havde jeg selv muligheden for at prøve, og kameraet blev sat på laveste blænde, og lukketiden på 10 sek..


Motivet lykkes ganske godt synes jeg..

Jeg fik taget en masse billeder, og gik derfra med en god mavefornemmelse – jeg fik mit billede.. Vi fortsatte op gennem bøgeskoven som står rigtig smukt nu med sit falmende løv. Desværre var lyset nu næsten fraværende og jeg fik ikke taget yderligere fotos..

Vi gik lidt rundt på må og få. Gittes bror viste mig hvorfor jeg var stoppet med at ryge.. Han lød som en blæsebælg og havde svært ved at klare det kuperede terræn, ind i mellem var han nød til at holde en rygepause..

Jeg priste mig lykkelig for mit valg, og havde ikke problemer med at forcere bakkerne overhovedet. Det var jo en ok måde at fejre de første røgfrie 14 dage på. Tænk sig hvor stor en drejning mit liv har taget i den forbindelse. Det kan sikkert for en ikke ryger virke lidt uvæsentlig, men taget i betragtning, at jeg ligger arm med 30 års vaner, så er det ikke altid lige let at få øje på fordelene.. Sådan en tur i bakkerne understreger i den grad fordelene – min fysik er blevet så meget bedre, og det kun på 14 dage..

I dag virker det næsten lidt uvirkeligt, at jeg har været ryger. Vist er det ikke altid let, mine vaner river stadig meget i mig, især når jeg er lidt stresset, har ventetid i lufthavnen osv.. Men alt i alt, så har valget været langt svære end det at udleve valget..

Underligt hvor dybt afhængigheden kan sidde i en, hvor benægtende den er i sin adfærd.. Jeg har været den mest inkarnerede ryger, men har i dag svært ved at genkende mig selv i den rolle, det kan kun have været min afhængighed der har spillet mig et puds dengang jeg røg.. Jeg håber ikke jeg havner i den grøft igen, vil helt sikkert kunne overbevise mig selv om, at det er vildt hyggeligt at ryge, men kender i dag også omkostningerne ved at ryge, så det vil være uden den samme glæde og helt uden nydelse..

De kloger siger man skal forkæle sig selv for de penge man sparer på ikke at ryge.. Jeg har givet taget rygestoppet på forhånd de sidste par år, og har ikke mere til gode på den konto, men har alligevel flottet mig med et par earplugs til min iPhone, så jeg kan nyde musikken i bare en nogenlunde tålelig kvalitet. De earplugs der følger med er ganske forfærdelige..


a-Jays Three

a-Jays Three hedder de, er produceret i Sverige, og har en forrygende lyd! Jeg er vildt imponeret over den lyd der kommer ud af noget så småt! De har været alle 300,. værd, og så kommer de i en vældig blæret indpakning..

Med den slags gadgets er det jo ret fedt at være ex-ryger :-)

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>