Get the Flash Player to see the slideshow.

Lidt af meget, men mest af det meste..

17 dage siden jeg sidst har skrevet herinde, noget tyder på, at jeg har andet og bedre at foretage mig..  Sandt er det, at december har været travl, der er sket meget på alle fronter. Ind i mellem har jeg fået taget et par billeder eller 4..

Tror mit sidste indlæg herinde i år, mest skal handle om “mit liv i billeder”, jeg har ikke den store motivation for at skrive en masse, mine tanker er allerede taget afsted på skiferie med familie og venner til Hemsedal i Norge. Godt nok er der lige et par dage der skal overståes med gaver og sån, men jeg tæller ned. Glæder mig vildt til at dele mine børns glæde over skiløbet, håber meget på at mit springer knæ arter sig, så vi kan få en god tur ud af det..


Juletræet er kommet på plads.

Det er ikke fordi mit knæ ikke har fået opmærksomhed nok, hver anden dag har jeg taget turen ind til min fysioterapeut i håbet om, at han med ultralyd har kunne trylle en helbredelse frem.. Indtil videre fornemmer jeg en bedring, men det er bestemt ikke i orden endnu.. Skidt når bare det kan bære mig rundt på pisterne, så kan jeg godt leve med smerterne, bare de ikke bliver værre.


Udbrændt bil i nærheden af Sdr. Tranders

Der har været megen snak om en terrorist i Stockholm den sidste tid. Et eller andet hovedløst fjols manglede indhold i livet, opmærksomhed eller bare en accept af, at vestlig livsstil ikke automatisk giver lykke..  Bevæbnet med rørbomber som jeg lavede bedre i en alder af 15, brændte han først sin bil af, og forsøgte derefter at sprænge sig selv i luften.. Mage til idiot skal man da lede længe efter, og at kalde ham terrorist er nok at tildele ham langt mere  opmærksomhed end han kan tilkomme.. I udkanten af Sdr. Tranders holder der også en udbrændt bil..


Rygerbil eller udtryk for terrorisme??

Jeg var længe i tvivl om hvorfor den holdt der nede i grøften.. I første omgang så det ud som om den blot var gledet af vejen, en uges tid senere, så det ud som om det var en ryger bil. Kabinen var i al fald temmelig tilrøget… Gad vidst om det også er terror, og der har lagt en eller anden wannabe halal-neger i grøften med en lighter og ventet på det rette tidspunkt til at sætte fut i bilen… Verden er finurlig…

Når jeg ikke sidder herinde og skriver en helt masse, så handler det jo også om, at min opmærksomhed er rettet mod min nye hjemmeside, hvor jeg forsøger at opbygge noget brugbart i forhold til en “repræsentativ” portfolio for mit nye erhverv – og min nye virksomhed. FotoNord som jeg har kaldt virksomheden, har også fået sin egen hjemmeside. http://www.fotonord.eu er linket, og med tiden skulle der gerne komme en masse derinde. Ikke mindst vil jeg forsøge at flytte nogle af mine bedre fotos derind..  Ovenstående af min smukke partner, er et af de mere repræsentative fotos jeg har taget hvis jeg skal sige det. Ret enkelt i sit udtryk, og ingen kan se, at hun er på vej ned af en gravhøj i Mølleparken. Billedet er taget nedefra med frit syn til en meget lys himmel. Jeg har gjort billedet endnu mere lyst, samt fjernet den smule af gravhøjen som var med på billedet.. Under alle omstændigheder er det lidt svært, at opbygge sin egen portfolio, det handler jo meget om at fremhæve sine egne gode egenskaber, og selv om jeg ofte har storheds vanvid, så falder det mig stadig ikke let…


Julie med juletræs lyskæde i baggrunden

Min fritid går primært bag mit kamera i øjeblikket, der er alt for koldt til ret meget andet udenfor. Mine egne børn samt delebørn er ikke længere udpræget begejstrede for at skulle agere model, måske fordi det er en evigt tilbagevendende begivenhed. Det synes jeg jo er lidt ærgeligt, for de har efterhånden alle fået et naturligt forhold til at stå foran mit kamera.. I sidste weekend varmede jeg garagen op, fik rigget alt grejet til med paraplyer, flash og diverse baggrunde – der skulle leges, og det blev der..


Josefine elsker at blive fotograferet af sin far

Det er svært at se af ovenstående portrætter, at baggrunden er et sort fleece tæppe fra Ikea, og der også er anvendt en juletræskæde med diodelys, det giver en hyggelig stemning i baggrunden… Jeg kan godt li at tage portrætfotos, det er lidt sin egen stilart indenfor fotografiet, og et de områder, hvor man tydeligvis kan se hvem der er bagmand. Det er også en af de sværeste discipliner, lyset ind fra begge sider i forskellig styrke, skygger og lysindfald, baggrund og dybde, der er så mange faktorer, at det kun kan være fascinerende og til tider ganske frustrerende..

En af grundene til de stemningsfulde bagrunde er en ny linse jeg har fået, den slører på bedste vis baggrunden, så det er motivet der får den fulde fokus.. Canon 50mm f1.4 er en klassiker efterhånden og heldigvis ikke særlig dyr. Jeg har allerede haft stor glæde af den, og kommer helt sikkert til at tage en del af mine billeder med den..

Frederik i nyt skitøj – bemærk selerne!

Det er også lykkedes mig, at finde skitøj til Frederik, hvilket godt kan være en prøvelse! Han er teenager og benytter sig derfor kun af enkeltstavelser og ganske få ord, så det er lidt gætværk når jeg skal forsøge at finde frem til hvad han mener.. Der skal gerne være tilstrækkelig street respect i tøjet, så han kan bevæge sig udenfor i det, samt det skal være brugbart til formålet – skiløb.. Meget kan man sige om Bilka, men de har suverænt godt skitøj til billige penge, og jeg har tidligere ekviperet både mig selv og mine børn derude..


Huset er pyntet til julen..

De sidste dage har været hektiske, det har sneet og frosten har bidt hårdt. Mit termometer har målt ned til 15 graders frost, det sætter sine spor på udeliv og mine medtrafikanters evne til at køre bil. Min fysioterapeut har til huse i centrum af Aalborg, det tager mig faktisk ca. 2 timer at komme derind, få 10min behandling og køre den anden vej retur. Alle steder holder bilerne i kø, det kan godt sætte mit temperament lidt i kog.. Er man bange for at køre bil når det er glat, så bør man måske overveje busserne, istedet for at bidrage til kaos, og det er altså ikke farligt at køre bil når det er glat. Det er farligt ikke at tænke sig om, men det er noget andet..

Lige  nu er her stille, Gitte ligger på sofaen og ser El Camino med Anders Bertelsen, og vi venter på det første rykind af gæster til frokost. Julefrokosten er en tradition jeg indførte for nogle år siden. Her mødes vi nogle stykker og siger glædelig jul til hinanden  - det er de voksnes jul. Når det så bliver eftermiddag, så vender vi fokus mod vores børn, og resten af dagen er til for dem.

Vi glæder os til i aften, hvor vi begge får vore børn hjem, men mest af alt, så glæder vi os til vores skiferier som vi tager afsted på d. 26. Min ven Martin, Gitte’s veninde Maria og alle vore børn, skulle gerne fylde en hytte til 8 personer i Hemsedalen indtil nytår, men meget mere om det et andet sted på siden hér..

Glædelig jul herfra :-)

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>