Get the Flash Player to see the slideshow.

Stærk i troen, eller bare stædig..

Årsskiftet har det jo med at få  det bedste frem i os alle. Der er ikke grænser for alle de dårligdomme vi vil lade bag os, for at lade alle de gode sider og intentioner tage over. Jeg har aldrig været mand for de store nytårsfortsætter, men kan godt følge bevæggrundende for det..

Rygning, vægt, manglende motion og bla. bla. bla… De dårlige vaner står næsten i kø for at blive lagt på is, og de gode ved ikke hvilket ben de skal falde over for at komme først.. For mig ville det virke fuldstændig hovedløst at give mig i kast med et rygestop i en tid efter julens ædegilde. Først og fremmest ville jeg bringe fokus på min alt for store appetit og det faktum, at jeg sjældent får for lidt at spise i den højtid..

Mit tidspunkt for valg af rygestop var som sådan ganske bevidst valgt i en tid, hvor der ikke var de store højtider eller andet som kunne vælte mig af pinden. Det er da også lykkes mig at komme på den anden side af de 3 første måneders rygestop i går aftes..

Det er mig næsten så ganske uvirkeligt, at jeg har røget 30 cigaretter om dagen i rigtig mange dage, måneder og år. For så at stå tilbage med en følelse af, at det ville virke mig fuldstændigt forkert bare at tænde én cigaret overhovedet..


Et liv i skyggen måske..

Hvad er det for et liv jeg har fået uden røg, hvad er det mine rygevenner viser mig i dag når jeg ser dem.. Mest af alt så har mit rygestop haft den mentale betydning, at jeg kan se andre i øjnene uden mindreværd og forsvarsmekanismerne oppe. Min selvtillid vokser for hver dag, jeg føler mig ligeværdig, og jeg har ikke brug for at bortforklare mine dårligdomme med alt muligt andet end rygning. Jeg har ikke haft noget der minder om en forkølelse siden, og slet ikke noget der tager tilløb til en influenza overhovedet.

Mine rygevenner har ingen humor når det kommer til rygning, enhver kommentar tages som et angreb på deres personlige frihed og rygning. Jeg ved ikke om rygeres adfærd er mig så synlig fordi jeg selv har været der og så længe, eller det bare er meget tydeligt for alle andre end rygeren selv, men jeg oplever et overdrevet forsvar af friheden til at ryge, nå dem om det..

Den mere fysiske side af sagen er fantastisk for det meste, jeg er ikke træt på samme vis som tidligere. Jeg skal ikke lige have en halv time på sofaen efter arbejde, jeg er frisk når jeg vågner om morgenen. Jeg kan se min hud stille og rolig strammes op, rynkerne bliver lidt færre og jeg har mistet det grå skær i huden. Jeg mærker min krop langt bedre end tidligere, mærker mine lunger arbejde helt ned i bunden, jeg kan trække vejret langt lettere end tidligere og oplever luften mere frisk, energigivende og mere fyldig..

Min kondition er blevet klasser bedre efter mit rygestop, og den forbedres stadig. Min knæskade driller mig endnu, så jeg kan ikke bruge løb som målestok, men jeg crosstrainer i stedet, og kan helt tydeligt arbejde langt mere med min krop og mine muskler inden mine lunger giver op, jeg bliver i dag forpustet før jeg syrer til i musklerne, det er også nyt.. Vores tur til Hemsedal viste også med tydelighed, at mit helbred og min kondition har ændret sig. Jeg var ikke træt i mine lår som jeg plejer at være det. Selvfølgelig kunne det mærkes i benene, men første efter længere ture, og først efter et par pauser hvor jeg skulle have puls og vejrtrækning ned på fornuftigt leje.


Billedet har ikke det fjerneste med rygestop at gøre..

Eneste ulempe om man vil er min lugtesans, den er helt hysterisk! Går jeg forbi garderoben ude på arbejde, så kan jeg lugte om der er en rygers jakke blandt de mange der hænger der. Mine ungers tøj lugter af røg da deres mor ryger en smule, et besøg hos min forældre kræver næsten en tur i vaskemaskinen når jeg kommer hjem – mit hår og tøj stinker af røg.. Ikke fordi jeg er blevet fanatiker, men det er en ganske forfærdelig lugt. Parfume og sved er også to nye dufte i mit liv, godt nok har jeg “fint” kunne dufte begge yderligheder tidligere, men ikke så ekstremt.

En køretur i en elevator med en noget overvægtig kvinde var ved at tage livet af mig, hun stank af sved i en grad jeg næsten ikke kunne holde ud. Andre vælter sig ind i skarp billig parfume, hvilket måske ikke er i  samme kaliber, men som alligevel bedøver min lugtesans. Jeg har en ekstrem lugtesans i øjeblikket, og jeg håber da den aftager en smule over tid…


Lidt anden vinkel på noget som ikke har med rygestop at gøre..

For at det ikke skal være renhed og pudsen glorie det hele, så er de 2000 cigaretter jeg ikke har røget, heller ikke gået helt uset hen.. Jeg spiser lidt mere og lidt mere anderledes end tidligere, det var en beslutning jeg tog da jeg stoppede.. Det er helt ok i en overgangsperiode, at erstatte cigaretterne med chokofanter og andre søde sager, samtidig er min appetit øget kraftigt, og min mund kan nærmest løbe i vand over god mad… Den slags sker jo ikke uden omkostninger, og da vi nåede frem til nytår, så lignede jeg nærmest en spærreballon – 8kg ekstra havde jeg fundet plads til på sidebenene, og jeg kunne da også mærke at mine bukser strammede de forkerte steder – sucks!

Jeg tog kniven i den anden hånd, eller det vil sige jeg lå den fra mig som en konsekvens, og er gået i gang med en hård nedtrapning og genoptræning som gerne skulle resultere i, at jeg når at tabe 4 – 6kg inden vi skal på skiferie igen i slutningen af januar. Der er ikke noget mere dræbende end at komme afsted i enten dårlig form, eller med for megen vægt på skiene..


Kan man tale om en kold tyrker, eller er det bare en plante..

Jeg har hver dag siden nytår, afsluttet min arbejdsdag med en tur i vort motionscenter. Der bruger jeg ca. en time om dagen på, at genopbygge mit dårlige knæ, konditionstræne og få bygget nogle muskler på min aldrene krop  - nu har jeg igen energien til det.

Herhjemme er der skåret ned på meget overflødigt, slikken er erstattet af gulerødder og frugt. Jeg har samme med Gitte valgt, at lørdag er en dag i synd, hvor vi tager os lov til at spise, hvad vi ellers ikke spiser, resten af tiden er det en temmelig ensidig kost vi får af grønsager og fedtfattigt tilbehør..

Det kan selvfølgelig ses på vægten, og jeg har siden nytår tabt 4 kg, og nærmer mig med hurtig fart mit mål.. Måske jeg skulle strække den lidt længere og pille yderligere lidt vægt af, det er jo ikke så svært, og jeg bliver jo næsten helt ustyrligt lækker i et par badebukser!


Solen skinner på mig igen selv om det er vinter..

Hmm den stædighed jeg besidder som kan drive andre til vanvid, kan også bruges til noget godt, og så kaldes det at være stærk i troen…

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ Stærk i troen, eller bare stædig.. ”

  1. Dejlig artikel :)

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>