Get the Flash Player to see the slideshow.

Placebo – troen flytter bjerge!

Jeg har det lidt som om, det næsten er 1 år siden jeg sidst har haft noget på tapetet herinde.. Skiferien sidder stadig i min bevidsthed, jeg er ok mæt af pistepløjning, har solgt mine gamle ski – vi havde nået det vi skulle sammen, mmeeeenn kunne da godt nuppe en uges tid mere.. Lige nu går jeg bare og venter på lyset, varmen og alt det der følger en overstået vinter.. Det er måske lige tidligt nok, og som for at understrege det, så har vi i aftes og i nat fået omkring 30cm fin fygesne..

Jeg er så træt af vinter lige nu, gider ikke al balladen med at skovle sne, frosten, vinden og den dystre mørke himmel som alene varsler endnu mere vinter og nedbør.. I lørdags var der et mindre lyspunkt, solen skinnede hele dagen fra en skyfri himmel, og hele huset blev jo nærmest euforisk. Først røg Gitte afsted i sit løbetøj, og kort tid efter gav jeg fanden i mit springerknæ og fulgte efter.. Det var en fantastisk tur! Og jeg mærkede intet til mit knæ, alene den manglende rutine gjorde sig bemærket, men jeg lod være med at forcere og hyggede mig gennem 4km i solen..

Ellers er der ikke mange lyspunkter i øjeblikket.. Jeg har lagt vandret siden vi kom hjem fra Østrig. Hele ugen efterfølgende var med børn, og selv om de er skønne, så fylder 4 stk’s en del.. ¨


Kronhjort i Aalborg centrum

Min bil er ikke kommet uskadt gennem vinteren indtil nu.. Mine vinduesviskere har fået deres eget liv.. Ud af ingenting går de i gang, og sprinkleren tømmer ret hurtigt beholderen for væske selv om der kan være 5 liter der i. Det resulterede i et værksteds besøg i sidste uge hos Brdr. Hosbond som jeg “troede” skulle være min fremtidigt foretrukne mekaniker – indtil videre har jeg kun oplevet deres service som positiv. Denne gang skuffer de mig dog.. To dage har de indtil videre skulle bruge på at finde fejlen, og min bil er faktisk kommet derfra i en værre stand end den jeg indleverede den i! Lige nu er der fejl på ESP’en, men de har dog fået centreret rattet rigtigt denne gang.. Fejlen på viskeren måtte jeg selv løse med en loddekolbe, og det på kun 1 time, hvor de skulle bruge bilen en hel dag uden, at være i nærheden af problemet.. Så lige nu har jeg en bil der efter at have tilbragt to dage på værksted, er i værre stand end da jeg indleverede den, samt jeg selv har måtte finde fejlen og løse den – det var relæet og ikke kontakten..


Nintendo DS – I en helt anden verden..

Nå ja, jeg glemte jo helt, at vi også har haft overnattene gæster, så der har været en vis overflod af unger i huset.. Det er der sikkert nogen som sætter pris på.. Jeg har i den grad sat pris på at have mine egne to i en hel uge, det har givet mig et helt andet nærvær, en fornemmelse af deres hverdag i alt lige fra madpakke til gymnastiktøj. Det er faktisk en af de få gange, hvor jeg har haft dem i en sammenhængende uge udenfor ferier og helligdage, og jeg tror de har sat lige så stor pris på det som jeg har. Jeg har ihvertfald nydt hver dag og aften for den sags skyld, selv om det godt kan tolle hårdt på både deres og min tålmodighed, at vi bor så mange og så tæt, men det kan der jo også findes løsninger på i det lange løb..


En halv skønhed…

Jeg oplever også mine børns loyalitet i den sammenhæng, det er meget vigtigt for dem, at den forælder de ikke er hos har det godt. Ikke er ked af det, ensom eller synes det er ganske forfærdelig at være uden sine børn.. Jeg har brugt megen krudt på, at forklare forskellen mellem det at være ansvarlig voksen, og det at være et barn uden forpligtelser i forhold til sine forældre..  Det kan aldrig blive deres opgave om at sikre forældrene, så de ikke hverken er kede af det eller ensomme. Det kan vi godt selv finde ud af – heldigvis.

Søndag var jeg alene, ungerne lånt ud til deres mors fødselsdag og Gitte havde egne planer..  Jeg valgte derfor at smutte en tur forbi Aalborg kongrescenter, hvor der var premiere på en ny messe med jagt og fiskeri. Jagt siger mig ikke en helt masse, men der er et fællesskab blandt jægere og lystfiskere, så det er naturligt, at blande de to ting sammen..


Tommy er en gammel kending blandt fluebindere..

En kort rundringning blandt venner og andet skidtfolk, gav ikke resultat i forhold til at få medløbere med, så jeg endte med at tage alene afsted. Gitte insisterede på, at jeg tog mit kamera med, motivationen har jeg ikke haft den seneste måneds tid, men det skyldes nok primært det manglende lys.. Jeg er altid i en evig diskussion med mig selv omkring mit kamera, jeg gider ikke altid at slæbe på det, og når jeg så undlader at tage det med, så går jeg glip af mindst 98 “årets billede” og bliver derfor lidt små tvær.. Nu har jeg lige fået en ny linse som i al sin anonymitet er ganske genial, så tog jeg udstyret med. Uden at forklare en masse tekniske termer, så kan den nye linse finde lys, hvor der intet lys er.. Alle billeder i dette indlæg er taget med den, og alle er de taget uden nogen form for tilsætning af lys, andet end det, der i forvejen var tilstede.. Billederne er ret uspændende, men igen, motivationen holder vinterferie..

I øvrigt var jeg ret imponeret over det fremmøde der var til messen, taget i betragtning af, at det var første gang. Jeg ved ikke hvor mange der er gået gennem betalingssluserne på de 3 dage, men det har været nogle tusind. Der var en enkelt stand med en flok fluebindere, men de gjorde nu ikke det store væsen af sig, selv om der var et par prominente fluebindere i mellem.   Sjovt som min interesse har ændret sig, jeg var nogle år siden, fuldstændig begravet i alt der havde med fluefiskeri og fluebinding at gøre. Deltog i alt der bare lugtede af fjer eller kroge, og var vældig aktiv både som skribent og hjemmeside ejer.. I dag fylder det intet i mig, fluefiskeriet har jeg stadig som primær hobby, men fluebindingen er helt forsvundet som hobby og har kun til formål at fylde mine flueæsker, så jeg kan komme ud at fiske.. Jeg kendte flere af de fremmødte fluebindere fra den tid, men havde ingen interesse i at opsøge dem. De er stadig helt opslugt af hobbyen, og tror sikkert stadig, at de er med til at udødeliggøre sig selv og hobyyen, intet kunne være mere forkert..

Nå tilbage til overskriften, den er jo lidt kryptisk.. Jeg så en udsendelse på DR2 den anden dag – Tankernes kraft hed den, og handlede om, at vore tanker måske ikke er så uskyldige som vi går og tror. Det er ret tydeligt for de fleste, at der er stor forskel på livsanskuelse blandt bare to mennesker. Jeg har mødt personer som tror alt godt vil ske dem, og det sker. De mødes som regel altid af det de afspejler, en positiv indstilling til livet, giver ofte kontakt med positive mennesker og scenarier. Andre er mistroiske, mistænksomme og sikre på, at de rammes af samtlige dårligdomme i tilværelsen – og det gør de!

Se bare på et parti som Dansk Folkeparti, det er et parti af mennesker uden tillid til andre mennesker, de forsøger at forbyde alt andet end det de selv er eksponenter for. Frygt og grådighed er ret kendetegnende for det parti. Jeg må nok indskyde, at der her er tale om en ren subjektiv vurdering, og at der helt sikkert findes en masse rare mennesker som stemmer på det parti, men overordnet set, så er det min oplevelse af det parti og de mennesker der tegner partiet.

Tilbage til udsendelsen, den handlede om hvordan vore tanker faktisk kan være helbredende, og desværre også det modsatte. Som eksempel blev brugt en ung mand, der modtog et placebo bestående af kalktabletter, mod en depression. I frustration over et skænderi han havde haft med sin kæreste, spiste han en overdosis af det han troede var “lykkepiller”. Han blev senere indlagt med symptomer på et akut traume, og han var i stor livsfare.  Da han fik at vide, at medicinen var placebo, normaliserede hans tilstand sig på få minutter, det er tankevækkende….!

Den modsatte effekt er ligeså tydelig, og det er en effekt man arbejder med indenfor lægeverdenen. F.eks viser en undersøgelse, at kun 10% af de mennesker der modtager medicin mod depression, har en målelig effekt af medicinen, resten sker mellem ørene på dem.. De 10% der har en effekt af medicinen, er faktuelt også de mennesker som har en klinisk depression, og ikke bare er kede af det.. Resten får det bedre ved hjælp af tankernes kraft..

Det må da være fakta man kan bruge aktivt i sit eget liv, hvorfor skulle jeg ikke som andre jeg har mødt, gå gennem livet uden at blive ramt af alverdens dårligdomme. Nu gør jeg en indsats for at gå fri af den influenza der hærger i øjeblikket. Som ny ex. ryger, så er det min overbevisning, og dermed mine tanker umuligt at blive ramt af en luftvejsinfektion! Hmm tænker jeg hårdt nok, så kan jeg måske endda blive uddødeliggjort…

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>