Get the Flash Player to see the slideshow.

Sunshine Kid And Silver Surfer!

En hektisk weekend, hvor vi herhjemme har forsøgt at indhente lidt voksentid sammen. Jeg har brug for mine 14 timers søvn kan jeg mærke, jeg er tung i kroppen når jeg vågner, og kan sagtens finde tid til at rode rundt i min seng med kaffe og litteratur, når ikke der er sure pligter som trækker den anden vej. Og dem har der heldigvis ikke været nogen af i weekenden.

Lørdagen startede derfor med frokost hos mine forældre, min bror og hans kone havde valgt at forlægge deres weekend der, så var det jo en oplagt mulighed for at slå to fluer med et smæk – både at besøge mine forældre, og få sagt dav til min bror med følge.

Jeg havde også en slet skjult bagtanke med en tur ud i den skov som jeg i så mange år har fulgt i de fire årstider. Skoven ved mine forældres tidligere jorder, har altid draget mig. Mest af alt fordi den omkranser den å jeg fisker i.  Skoven gemmer på en hemmelighed, der er tale om en helt anden natur end den natur der omkranser skoven. Væk er de flade marker og enge, skoven er et stort kuperet område, ikke særligt frugtbart, meget sandet, men også meget mørk og fugtig på nogle årstider. Det skaber en god grobund for svampe, og dem har jeg samlet mange af der. Men skoven er også et helle-sted for alle de dyr der ikke kan gemme sig på de flade marker.

Denne lørdag kunne skoven bruges til at samle lidt sol op i, mærke sneen under fødderne, og gå steder hvor kun rådyrene havde trådt spor i sneen. Jeg kan godt li roen i skoven, det er lidt som om resten af verden kobles af, og stilheden giver plads og rum til afslapning.


Haren sidder i kulden og venter på påsken

Hjemme igen i tiltagende kulde, kunne jeg godt mærke, at det blev en weekend af de kølige og inden aften var temperaturen nede på -10 grader og toppede i løbet af natten omkring -15 grader. Det er også ret tydeligt at se på dyrelivet omkring huset. Harene kommer tættere på husene, de søger væk fra de forblæste marker, og gemmer sig hvor de kan. I min have sker det under hækken, hvor der ikke er helt så koldt.


Fasankokken forsøger at få lidt sul på kroppen

Fasankokken og hans fruer besøger mig  jævnligt. Det sker også, at et par af hans brødre gør ham selskab, men her kan man kun tale om “tålt ophold”. Jeg er ikke helt sikker på der er plads til mere end en kok i min have..


Han er ikke så sky mere..

I takt med at vinteren lukker sig omkring os, og sneen lukker af for at søge føde på landjorden, så flokkes fuglene endnu mere omkring mit foderbræt. I starten af vinteren er fasanerne meget sky, men i dag kan jeg stå på den anden side af terrasse døren kun et par meter fra dem, og tage de billeder jeg nu måtte lyste..

Søndagen fik jeg helt for mig selv. Gitte skulle et eller andet med sine psykoterapeut venner, det betød, at jeg havde fuld råderet over søndagen som startede i høj sol og knagende frost! Den slags lader man ikke gå utalt hen, og jeg brugte lidt af formiddagen på at drikke kaffe og lade batterier op til mit kamera udstyr, der var lys nok til en foto-safari.


Bakkerne ved Ravnkilde

Jeg havde  i tankerne, at vende en tur i Lundby Krat, se om der var et eller andet der kunne fange mit øje og min linse til et motiv. Det var der nu ikke, så jeg fulgte de små veje bagom det hele ned langs Lindenborg å, og havnede til sidst ved kilderne der løber ud i Gravlev ådal.

Ravnkilde har jeg ofte fotograferet, det er et meget scenarisk motiv på alle tider af året. Jeg har fået nogle nye fíltre til mit kamera som forlænger klukketiden betydeligt, dem skulle jeg have prøvet af, og de dumpede big-time! Så en række spildte billeder senere, forlod jeg kilden og gik videre op gennem skoven.


Lange vinterskygger i skoven

Der er en mageløs natur i det område, mest af alt er det de store bøgetræer som giver en helt anden skov end den typiske danske med fyrretræer og andet kedeligt, som efterlader skovbunden gold og kedelig..


En anden måde at anskue skoven på..

Sådan gik min søndag, jeg startede ud tidlig formiddag og var retur sen eftermiddag, jeg fik hele dagen med og al solen også. Sådan en dag giver en fantastisk energi og følelse af frihed, så skidt med at jeg brugt, sulten og havde våde tæer, da jeg endelig fandt sofaen sent på eftermiddagen.. Jeg nåede sågar at få vasket noget tøj, støvsuget og ryddet huset op, inden jeg igen blev tosom..

Nå ja, jeg glemte helt overskriften som kunne være passende i min egen Western.. Lørdag aften var Gitte og jeg i biografen, filmen var ikke helt efter hendes valg, men selv om det var en western, så tror jeg faktisk vi begge havde en god oplevelse. Jeg synes det var en fabelagtig fed film, også selv om jeg ikke bryder mig specielt meget om Jeff Bridges.  True Grit er en fed fed film…

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ Sunshine Kid And Silver Surfer! ”

  1. A piece of eridituon unlike any other!

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>