Get the Flash Player to see the slideshow.

My Bonnie…

Gammel kærlighed ruster aldrig siges det… Sådan har jeg det også på nogle få områder, der er ting, steder, oplevelser, mennesker som har sat et uudsletteligt aftryk i min hukommelse.. En af de “ting” er jo om noget en motorcykel fra min spæde barndom. Triumph’s Bonneville blev ikoniseret og udødeliggjort som få af Steve McQueen tilbage i 60′erne, og for mig har det altid været den “rigtige” motorcykel om man så kan sige.


Steve McQueen på Triumph Bonneville

Mine forældre mødtes i “Kortklub” med nogle naboer gennem en del år. Naboen hed Knud Børge, og var vel det man kan kalde en racker… Gammel mekaniker og motorcykel entusiast med læderjakke og det hele. Når jeg var tvangsindlagt hos disse naboer fordi mine forældre skulle spille kort, drikke kaffe og storryge på det grønne klæde, så var jeg henvist til en lænestol med enten aftenens tv, eller nogle af de motormagasiner Knud Børge havde liggende – og det var mange!


En fantastisk vellydende motor som er kopieret i metermål.

I de blade lærte jeg meget om fortidens motorcykler og biler, og Triumph var ofte repræsenteret i bladene, godt nok kun i sort/hvid, men alligevel var der ingen tvivl om kvaliteten af Triumph’s cykler – de satte alle til vægs! Jeg fik efterfølgende bladene af Knud Børge, men hvor de siden er havnet, kan jeg ikke huske , men aftrykket i min hukommelse er der stadig..


Fra en lidt anden side

Jeg har tidligere skrevet om Triumph Bonneville herinde, hvor jeg i 2009 mødte en på en tank ved Støvring, som jeg selvfølgelig måtte hilse på. Ikke helt original, men alligevel smuk så den kildrede i nakken.. Siden har jeg ikke tænkt meget over det, men har nævnt min isme et par gange hos venner i hovedgaden, som har gjort en forretning ud af, at sælge reservedele til ældre engelske biler. Jeg har jo nogle gange slået let i bordet og bedt dem finde på noget i forhold til tohjulede englændere, men den har de åbenlyst ikke fattet… I hvertfald ikke før en gang i sidste uge, hvor Christian fortalte om en af deres nye kunder som havde en Triumph Bonneville T120R til salg – øøhh Hva!!


Triumph Bonneville T120R

Jeg øffede lidt, og gik derfra med et telefon nr og et navn på en ældre herre i Aalborg.. Sedlen havde jeg til at ligge et par dage, inden jeg fattede den i den ene hånd, og en telefon i den anden .. Der sker jo ikke noget ved at ringe til manden og få en snak med ham! Jeg kunne jo altid høre hvad, det var han havde til at stå, og hvordan, og hvorledes, og hvorfor mons tro…

Manden var som mænd er flest, behagelig og rar at snakke med.. Vi aftalte, at jeg kunne komme forbi en dag og kigge når jeg alligevel var i nærheden… I torsdags på vej ind til byen, havde jeg lidt tid i overskud, var lykkelig fri for unger og andet larmende vedhæng. En oplagt mulighed til at hilse på, jeg ringede til Martin og tog ham med… Og inden der var gået 30 minuntter, så holdt jeg ved den adresse jeg havde fået.. Ingen ville have gættet, at der på adressen holdt en større guldklump i kælderen.

Jeg forsøgte at holde begejstringen lidt af vejen, men jeg glædede mig som et lille barn til, at se netop den maskine der stod så tydeligt i mine erindringer som værende den eneste rigtige motorcykel.. Ole som den ældre mand hed, åbnede kælderdøren og tog i mod. Jeg hilste på og vi gik indenfor. Først stoppede han ved en anden veteran maskine han havde holdende – en Norton med crom nosse-knuser-tank. Norton har aldrig fænget noget i mig, så efter et par høflige fraser, gik vi videre mod det jeg var kommet for..


En ældre idiot med en Triumph Bonneville T120R

Sjældent har min virkelighed helt stået mål med mine forventninger, men det gjorde de hér. Der var intet ved maskinen der virkede mig fremmed, det var som at genfinde en gammel ven, som jeg iøvrigt aldrig har mødt.  Den næste time gik alt for hurtigt, og jeg spurgte om meget, og fik svar på endnu mere. Og inden vi tog derfra fik jeg også prisen som ligger alt for langt væk fra noget jeg realistisk har mulighed for at købe i øjeblikket, men drømme har det jo med at gå i opfyldelse, og måske mine også gør det…

Maskinen har kørt i U.S.A indtil for 3 år siden, hvor Ole importerede den og siden har brugt en masse penege og energi på at restaurere den til perfektionisme. T120 betyder, at den kan køre 120 miles i timen, R står for road, altså en gade maskine, ikke ræs, og i øvrigt er det amerikaner modellen med lidt mindre tank, større styr, og anden baglygte og udstødning end den engelske model, som dog også er ret lækker..

Ole har efterfølgende kørt ca. 100km på maskinen, og har fundet en ny interesse i gamle engelske sportsvogne såsom MGB og MGA, og det er her mine venner i hovedgaden kommer ind i billedet, og den grundlæggende årsag til, at jeg overhovedet kom i nærheden af den.

Det er så hér min mor gerne må komme ind med et arveforskud… Hej mor…

 

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

4 Svar til “ My Bonnie… ”

  1. ikke til en motorcykel

  2. Du skal bare sende hende dit kontonummer… den virker hver gang med min far ;-)

  3. I have 8 on my desk top and 7 on my lap top. Hate the 8, love the 7. I don’t have anything that uses the app sqaeurs so if I did I might like 8 more but right now I don’t enjoy it at all.

  4. Mar06Nick Gledhill Love the website. Fantastic to see Barra and the Western Isles again. We teourd from Barra to Stornoway over two weeks about 7 years ago and can honestly say uits the best holiday I have ever had, anywhere in the world. I particularly remember a wild camping night where we were swimming in the sea at Hushnish in the west of Harris and watching a golden eagle above us. Special times! At the time we had a small Hymer 494 4 berth van as we had two young kids with us. We now have a VW T5 flop top which allows us to go pretty much anywhere. Our next adventure is in Mid May for a fortnight on Orkney. Can’t wait.Looking forward to more great stuff on your website,Many thanks,Nick

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>