Get the Flash Player to see the slideshow.

Fra en jungle i nærheden…

Sidste officielle dag i vinterferien, hvor fridage går over i weekend, og dagene bliver lidt mere normaliserede med måltidernes faste tidpunkter, kendte sengetider og rutiner som igen rettes ind mod en hverdag med en masse pligter. Vi valgte, at netop denne dag skulle bruges længere sydpå – nede i varmen, og varmt var der med en fugtighed på 90% og en temperatur på 28 grader. Et skifte der i den grad kunne mærkes i forhold til dage, hvor temperaturene udendørs kæmper med mørket om at holde fast i vinteren. Tidligt afsted mod Randers det gik kl. 9, så vi kunne være fremme omkring åbningstid i Randers Regnskov. Selv om “vores” vinterferie i det nordjyske ligger en uge senere end det meste af landets, så er der stadig run på den slags attraktioner. Vi nåede dog frem og kom ind, inden der var noget former for kø. Det varme overtøj blev smidt i aflåselige skabe, og vi gav os herefter i kast med regnskoven.


Vandfald i regnskoven

Det er mange år siden jeg sidst har været i Randers regnskov, dengang gik mine interesser ikke så meget mod fotografering, jeg havde et lille lommekamera med, og tog flere billeder af dem jeg var med, end af dyr og omgivelser.


Silkeabe..

Denne gang havde jeg pakket det tunge udstyr, og havde både rygsæk og stativ med udover mit kamera..  Selv om vi havde 4 børn med, så måtte det da være muligt at finde tid til at finde motiver undervejs, og få taget de rette billeder..


Han ser mig lidt slidt ud..

Vi startede i Sydafrika tror jeg, ihvertfald var det noget der lignede en tropisk regnskov. Aber og skidt føg os om ørene, og den fugtige varme slog os i møde. Jeg forsøgte bla. tage billeder af en silkeabe, men den var nærmest umulig at fange i stillesidende tilstand, og på et tidspunkt plantede han sig på linsen, så er det ikke let..


Endnu en abe en af eller anden slags…

Jeg forsøgte at indfange aberne, og brugte faktisk en del krudt på at rende rundt og forevige dem, hvilket jeg var mere interesseret i, end de var. Efter nogle obligatoriske billeder gav jeg op, og fandt mere taknemmelige ofre..


Er han ikke lidt skeløjet?

Heldigvis findes der også dyr i regnskoven som ikke bevæger sig med 120kmt… Vel og mærke hvis man kan se dem…


King Lizard og hans fætter måske..


Flere fætre..

Klimaet må man sige er meget anderledes end udendørs, vi svedte alle i anstand. Jeg kunne formeligt mærke sveden løbe ned af ryggen og min t-shirt var gennemblødt alene ved at gå stille rundt under kuplerne..


Klapperslangen ser mig en kende sur ud.

Randers Regnskov er en oplagt mulighed for at se dyrene i de næsten rette omgivelser, jeg synes det er fantastisk livagtigt og godt lave, man føler sig helt hensat til en jungle. Det er lidt svært at få motiverne på plads i kameraet, da de fleste aktive dyr, vælger at søge op i træerne, og så er de pludselig i modlys mod de store kupler, hvor lyset trænger ned. Det kan dog lykkes at komme tæt på når der fodres.


Konge kobraen ser nu heller ikke specielt lykkelig ud

Lige så hurtigt som jeg skiftede linse, fik duggen af den og søgte motivet, så ændrede motivet sig, eller var helt væk. På et tidspunkt jagtede jeg en silkeabe i højden.  Jeg stod på en hængebro langt over jorden, da den her lille fætter kom gående hen af gelænderet som bestod af et kraftigt reb. Jeg riggede til med en tele, men inden jeg nåede at tage et billede af aben, så plantede den sig på linsen, så kunne jeg stå der med mine talenter og kigge aben dybt i øjnene, inden han hoppede op på min arm og søgte videre af gelænderet.


En omvandrende taske


En lysere model

I Sydamerika fandt vi et aflukke, hvor vi kunne spise den medbragte frokost, og jeg fik muligheden for at se de fotos der gennem tiden har vundet de fotokonkurrencer der har været afholdt i Randers Regnskovs regi, de hang nemlig på væggen..


Flyvende hund – just hanging around..


Et farverigt egern

Fire timer gik ret hurtigt, jeg kunne have gået rundt resten af dagen, men ungerne var mætte, var blevet lovet is og havde fået øje på forretningen der solgte alverdens elendigheder indenfor souvenirs. Jeg pakkede mit grej sammen og lovede mig selv, at jeg snart skal derned igen, det er et fedt sted for enhver naturelsker- og fotograf. Heldigvis koster et årskort kun 10,- mere end indgangsbilletten, så det købte vi selvfølgeligt.


Afrikanske pindsvin er meget sociale dyr..


Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>