Get the Flash Player to see the slideshow.

Integration eller Assimilation.. Hvor fa…. er foråret??

Jeg synes vinteren har lidt svært ved at slippe os, den ene dag kan jeg løbe en tur i solskin. Den næste dag stormer det og sneen blander sig med hagl i et forsøg på at være mest generende. Det er sikkert som det altid er på denne tid af året, jeg savner lys, varme og  liv, sådan er det jo hvert år, og sådan skal det jo være. Selv om jeg ind i mellem truer med emigration til et eller andet varmt land, så er det jo de fire årstider der gør Danmark til det allerbedste land. Med fire årstider, så når man jo altid at komme til at savne den næste årstid inden den er der. I sommers var det kulden og vinteren der trak, nu er det alene solen og varmen der river i mig. Tiden går alt for langsomt her, selv om jeg ikke mangler noget at rive i, så virker årstiden på mig som værende meget triviel, der er stadig ikke vejr til de vilde udendørs udfoldelser, men min krop har fornemmelser for forår og liv – der skal ske noget!


Et stenhus i midtbyen

En enkelt gang har jeg sneget mig ud  på egen hånd med kamera og forårsfornemmelser i maven.  Ivar min gode ven, og Martin som også hører med under den kategori, havde begge kaldt til samling i Aalborg Midtby – kaffe og solskin. Som ryger var det en stor dag, når det igen var muligt at sidde udenfor Baresso med sin kaffe og røg, uden at fryse til is mens jeg sad der. Foråret startede den dag det var muligt. I dag er jeg ikke ryger, men det hindrer mig da heldigvis ikke i, at sidde der og nyde solen og se på de mennesker der kommer forbi. Ind i mellem sidder man i tågerne fra de få rygere som endnu er at finde, men det er ok, jeg kan godt li lugten af en cigaret.


Ivar deler mine hobbies..

Jeg mødtes med Martin på den gamle Baresso, der har vi siddet i nogle timer efterhånden, og mange mennesker er gået forbi mens vi har siddet der. Det er et godt sted at sidde og lade sig underholde af alle de typer der går forbi. En skøn blanding af de mennesker som bor i Aalborg, samt de turister der søger gågade miljøet. Jeg har taget mange sjove fotos fra en stol udenfor Baresso.


Bums med stil!

Ivar havde jeg endnu ikke set noget til, det er ikke hver dag han er i “storbyen”, så han kender ikke helt de frustrationer der kan være forbundet med at finde en parkeringsplads i midtbyen, så det tog ham en time længere end beregnet. Det var en irriteret herre jeg måtte guide frem til en parkeringsplads i Friis.  Nå men vi fandt da hinanden og fik taget lidt billeder  undervejs mod endnu en kop kaffe..


Ivar i enden af en Canon EOS 7D

Et lyspunkt i en kedelig tid har været, at Danmark har fået en ny minister opkaldt efter en gren – Søren Pind, som jeg og de fleste andre kun kender i sin egenskab af selvudråbt ekspert på DR P3 programmet – Mads og Monopolet.

Jeg har intet mod manden, og alligevel vælger han at imponere mig allerede første dag i ministerstolen. Nu skal indvandrere og flygtninge ikke længere integreres, men derimod Assimleres!! Det er en farlig påstand at komme med i et land som Danmark, hvor berøringsangst og alt muligt andet kommer indover. Racisme vil pædagoger og alt andet misforstået socialrealisme nok også påstå der er tale om, men jeg er så såre enig med manden!!

I lørdags havde jeg mine børn med i skansebadet i Nrs. Sundby, der er ganske fine forhold og tilbud af enhver slags, når bare man indrette sig efter de få regler som er gældende. En af reglerne er, at man skal afvaskes INDEN man ifører sig badetøj.. Jeg stod alene i bruserummet sammen med en flok Thaier eller hvad de nu var. Små var de ihvertfald, og åbenbart så små at de ikke ville vise deres tissemænd frem i offentligheden.. Samtlige badede iført badetøj og vaskede sig ikke særlig omhyggelig – klamt! Jeg er ligeglad med om de har små tissemænd, men de skal vaske sig!

Et andet udtryk for integration og misforstået hensyntagen var også at se i baderummet. Der er selvfølgelig lavet to kabiner til omklædning for muslimer, så de kan stå godt gemt i bruseren og dermed slipper for at vise sig eller være i samme båd som almindelige mennesker.. Det er sgu da ikke integration, og slet ikke assimilation, det er forfordeling..

Nu kan man så tro, at der her er tale om omvendt racisme, men sådan er det ikke. Se på handicap toiletterne herhjemme. Ofte bruges de en eller max to gange på en måned af en handicappet. Alligevel er de som regel placeret mest attraktivt, og “almindelige” mennesker må ikke bruge dem.. Hvad er det for en forkvaklet hensynstagen som jeg er helt sikker på ingen handicappet har sat op eller bedt om.. Handicappede er almindelige mennesker på de fleste områder, at behandle dem anderledes er mangel på respekt.

Derfor har Søren Pind min fulde støtte til at assimilere i stedet for at integrere. Wiki siger om at assimilere og det er vist meget godt ramt!

Sikke da en brokrøv, jeg trænger til sol, sommer og luft under vingerne…

 

 

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>