Get the Flash Player to see the slideshow.

Brownies, Bonnies and Bøvl

Jeg har været langt omkring siden sidst, en smuttur til Kolding, en fisketur til Skjern å ved Skarrild, og så ca. 200 miles, eller gode 320km på min fantastiske engelske motorcykel! Udover frostmærker på mine knæ, kolde tæer og et forfrossent gammelt skrog, så har det været nogle lærerige køreture jeg har været på. De lange ture er det endnu ikke blevet til, så godt kender vi ikke hinanden endnu, hvilket også kom frem i sidste uge, da vi var på tur sammen.


Tachometer på engelsk, eller omdrejningstæller på dansk..

Jeg kørte en sen solrig eftermiddag på en tur mod Klarup og den lokale mc forretning derude. Jeg kom ikke langt inden motoren begyndte at sætte ud, gassen ville den ikke tage, og i det hele taget virkede det som dengang min Puch Maxi havde en knast i tændrøret. Jeg “slentrede” afsted med 30kmt i et forsøg på at nå hjem igen, inden maskinen helt tabte pusten.

Nærmest pinligt var det, at humpe afsted og lade sig overhale gang på gang, men hjem kom vi. Jeg sundede mig lidt, og valgte derefter at fortsætte mod Ole som jo om nogen kendte maskinen og sikkert også dens særheder. Ole kunne ret hurtigt fortælle mig hvad var galt, det var fordi jeg kørte med lys på hele tiden som man jo bør gøre i nutiden. Det gjorde man ikke i datiden, og stator’en som lader batteriet og dermed leverer strøm til lys og tændrør, kan ikke levere strøm nok til, at jeg kan køre med lys hele tiden på de små korte ture jeg tager.

Maskinen fik simpelthen ikke strøm nok til tændrørene som dermed ikke kunne antænde benzinen.. Så langt og så klog, der er ikke andet for, end at jeg må køre med positionslys på de korte ture, og vente med nærlyset til de lange ture med høje omdrejninger.


Indmaden af omdrejningstælleren

Næste tur – og den var gal igen! Jeg mødtes med Martin i midtbyen til en kop kaffe, og i den forbindelse må jeg jo nok indskyde, at en MC kan parkeres overalt, da det er umuligt at give en p-bøde når den ikke kan placeres nogle steder på maskinen.

Jeg parkerede derfor nogle få meter fra café Baresso og gik de få skridt til stedet, hvor jeg satte mig til at vente på Martin som først skulle have fundet en p-plads i Friis. Kaffen var god i solen, men da jeg skulle derfra igen, lød der en underlig hylen fra omdrejningstælleren, og inden jeg så mig om, så stod der 10.000 omdrejninger på metret, der var et eller andet helt galt! Hjemme igen måtte jeg afmontere metret, for kun at finde ud af, at kabel og motor ikke fejlede noget, det var inde i metret den var gal..

Lidt søgen på nettet, og jeg fandt ud af, at den slags godt kan skilles af med lidt snilde, så det gjorde jeg.. En rulle isolerbånd og en skruetrækker hjalp mig på vej, og efter lidt forarbejde fik jeg hul på “dåsen”. Det blev jeg ikke meget klogere af, men jeg fandt da ud af, at det meste sad fast, og det burde det jo netop ikke! Jeg forsøgte mig lidt frem med tynd olie og WD40, og pludselig fik jeg løsnet et eller andet, og efter lidt utrættelig arbejden frem og tilbage, så virkede alt som det skulle igen. 41 års gammelt skidt havde sat sig tungt på alle bevægelige dele.

Jeg fik samlet skidtet og monteret det igen, og sandelig om ikke alt virkede som det skulle. Man er vel næsten uddannet amatør-motorcykel-autodiadakt-mekaniker med fingersnilde… I øvrigt nu vi er ved det at køre og rode med mc, så stinker de danske bilisters evne i trafikken! Ufattelig så lidt hensyn de viser når man kommer kørende på motorcykel, jeg har rystet nogle gange på hovedet, når de enten kører ud foran en, eller vælger at overhale så de nærmest presser en ud i rabatten… Min finger er forkrampet af at hilse på idiotiske bilister.


Muffins af egen avl..

Og nu vi er i gang med fingersnilden, så benyttede jeg også weekenden til at rode lidt rundt i køkkenet, når jeg nu alligevel gik alene rundt herhjemme… Brownies bagt som muffins, og i midten havde jeg placeret et lille stykke orange-mørk chokolade som en lille overraskelse, og de smagte forrygende om jeg selv skulle sige det. Vældig tilpas med mig selv lukkede jeg søndagen med endnu en kort tur i solskin på mit motoriserede udyr! Jeg glemte i skyndingen, at jeg også har været en tur forbi Kolding til årets Flyfair festival – et udstyrstykke i fluefiskeri og fluebinding. En fiskekammerat og jeg havde taget den lange tur fra nord, for at se om der var et eller andet vi ikke kunne leve uden.


En gratis tatovering fra Gary Loomis

Jeg har altid ment at fluefiskere er lidt mere intellektuelle end gennemsnittet af danskere, og helt sikkert langt mere intelligente end både ormebadere og spinnefiskere, den første bod vi kom til, satte eftertrykkeligt den antagelse til vægs! Folk stod i kø for at få en gratis tatovering af en grej fabrikant – Gary Loomis producerer fluestænger af høj kvalitet, men derfra og til, at rende rundt med en død fisk på armen som er deres logo, resten af livet fordi den er gratis, er der langt til i min logik. Ikke desto mindre var det hvad “folk” valgte..


En spøjs fætter fra Holland tror jeg..

Festivallen er delt i to, fluegrej og fluebinding, der er ikke plads til så meget andet. Ind i mellem findes der dog plads til en kunstig sø, så man kan prøvekaste en stang eller en line, samt der er plads til kendis kasteinstruktører der strør om sig med guldkorn.


Fede fluer ham original fætteren binder

Jeg har været med til festivallen 4 eller 5 gange efterhånden, den afholdes hvert andet år i Danmark, og så i Holland året efter. Revl og krat af alle slags samles med kun et for øje, og det er fluefiskeriet! Der kommer hurtigt til at gå nogle timer med noget som kun os nørder finder interesse i. Denne gang var jeg dog lidt mæt, synes ikke rigtig jeg manglede noget, og havde ikke helt den entusiasme jeg havde i forhold til fluefiskeriet sidste år. Det kan jo skyldes, at jeg på trods af en kæmpe indsats kun fangede en enkelt havørred sidste år, tabte nogle stykker, men fik en masse frustrationer med hjem i stedet for afløb og sindsro. Det kan også skyldes min nye hobby som holder og skinner i garagen…


Hår i forgrunden, lidt mindre i baggrunden..

På et tidspunkt finder jeg nok overskud til også at skrive om andet end ligegyldigheder igen

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>