Get the Flash Player to see the slideshow.

Våd og middelalderlig august

Det var en våd og regnfuld aften… Eller sådan kunne jeg godt have startet dette indlæg, hvis det blev skrevet for en uges tid siden. vejrmæssigt har august da været en ynkelighed, ind i mellem har det nærmest været oktober vejr… Min regnmåler 12mm regn på 20 minutter en eftermiddag i sidste uge, jeg forsøgte at forevige øjeblikket med et billede fra vores vendeplads..

(Ny feature forresten, prøv at trykke på et af billederne, så vises de større og i galleri!)

12mm på 20 min.
12mm regn på 20 minutter

Landmændene har i de få tørvejrsperioder kørt nærmest ovenpå hinanden med mejetærskere, og nu viser et af de første tegn på efterår sig efterfølgende, der er kun stubmarker tilbage, væk er duften af korn på markerne… Det fylder mig lidt med vemod, jeg syntes sommeren er gået så hurtigt, og det er allerede mørkt ved 21 tiden, men sådan skal det jo være..Uden det mørke vejr, kender vi jo heller ikke det lyse…

En af de måder hvorpå vi kan mærke, at der er kommet nye folk til Sdr. Tranders de sidste år, er på alle de initiativer der tages rundt omkring. Der er efterhånden ved at have opbygget sig en tradion omkring parken med byfest hvert år, og hvert år har festen sit eget tema.

I år var det middelalderen der stod for skud. Lørdag d. 23 august var parken klædt til fest for både børn og voksne, og det er et imponerende arbejde der lægges i det.. Flot og meget stemningsfuldt, fantasien kender ingen grænser, og børnenes glæde giver det hele et ekstra krydderi.

 
Fest for børn og voksne

Med middelalderen som tema, skal der jo selvfølgelig også være plads til riddere og deres tro væbnere. Og i løbet af eftermiddagen dukkede en flok “voksne” mænd op i det udstyr de vidst nok bruger til rollespil ude Lundby bakker… Drabelige så de ud i fuld uniform, eller rustning som det nok mere korrekt hedder, ungerne var i hvertfald meget betagede og en smule skræmt af de bistert udseende riddere…

En ridder med jern på så man kan blive helt misundelig..
En ridder med jern på, så man kan blive helt misundelig..

Drabeligt ser det ud når de kæmper, det lyder mest hen i retningen af en smedje, eller et karosseriværksted når de kæmper.. 

En på skalden med skjoldet!
En på skalden med skjoldet!

Bagefter så det nu alligevel ud til, at de var ganske fine venner alligevel, de hyggede sammen med alle andre..


Gode venner trods alt…


En kommende ridder med sin prinsesse


Søskende kærlighed, eller??

Dagen efter har Nordjyske en reportage fra byfesten, og det er lykkedes deres fotograf at fange mig uden min viden, men det ser da lidt sjovt ud..


Hvem skyder først… Hans skyder var større end min!

Dagen sluttede med en fest for de voksne i teltet, jeg var ikke med, men det lød som om de morede sig, musikken havde de ihvertfald betalt for, den kunne høres over hele byen natten igennem…
Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

2 Svar til “ Våd og middelalderlig august ”

  1. Hej Jens!
    Flot hjemmeside du har lavet. Flotte billeder, og du er en god forfatter. Godt gået. Vi ses.

  2. Hej Jens,
    Tak for de smukke ord om Sønder Tranders Byfest 08. Dejligt at mærke hvordan denne tradition gør en forskel for både by og mennesker. I år havde vi temaet “Ønskeøen”, stedet for trylleri og eventyr og parken var pyntet til dette tema. Desværre lykkedes det os ikke helt at fortrylle vejrguderne :o ) men alt i alt en dejlig dag. Håber du var med igen.
    Flot hjemmeside!
    Mange hilsner Rikke (en af arrangørerne af byfesterne)

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>