Get the Flash Player to see the slideshow.

“How it’s made” in a påske

Det er svært ikke at føle sig en smule forkælet ovenpå det vejr påsken har budt os! Min startede allerede tirsdag ved fyraften, da jeg havde en enkelt feriedag tilbage på kontoen. En idé har fostret sig over tid, og jeg havde planlagt at bruge en del af påsken på at realisere den idé… Nemlig et halvtag over en mellemgang som ikke rigtigt bliver brugt til noget som helst, fordi der ofte er meget fugtigt der. Solen når sjældent derned, og sneen ligger altid sjældent dyb der også, hvorfor ikke forsøge at gøre det brugbart istedet for – plads er jo ikke det vi har mest af pt.


Mørkt og fugtigt..

Det er et stykke tid siden jeg sidst var kreativ med hammer og sav. Dengang var det loftet på min garage der fik gulv at gå på. Der er allerede fyldt til randen med alverdens skrammel som jo nok med tiden finder et andet sted at opholde sig.


Reglarne monteret og spærene på vej..

Jeg havde lånt mine forældres trailer og kørte onsdag morgen mod XL Byg i Mou, de kan let følge med de priser både Silvan og Bauhaus kan præstere i Aalborg, hvilket jo heller ikke er svært da de minder mest om røveri…

To reglar, ti 3×3″ lægter, et par trapezplader og nogle karmskruer  til at lukke ballet med, og jeg var 1500.- fattigere.  Hjemme igen gik jeg omhyggeligt igang med måle arbejdet. Ligegyldigt hvor præcis de to bygninger er sat i sin tid, så er de ikke placeret ens i højden, og selv om afvigelsen ikke er særlig stor, så vil det have betydning for tagets hældning. Jeg fik fundet vaterpasset og målt ud så det passede i begge sider..


Nu begynder det da at ligne noget

Herfra gik det faktisk ok stærkt, og vi var fremme ved torsdag eftermiddag, da en påskefrokost havde afbrudt mit arbejde et stykke tid. Gitte havde fra terrassen fået øje på, at træet ikke havde samme farve som resten af træværket, så hun insisterede på at jeg fik malet træet i rette farve.. Af sted mod Silvan det gik, og ret hurtigt var jeg lænset for yderligere 1000.-  uden egentlig at syntes jeg havde fået en masse.


Nu også i rette farve..

Jeg var jo selvfølgelig så forudseende, at jeg havde købt den store dunk med maling, så der også var til resten af træværket, og jeg er sikker på Gitte endnu fortryder det ønske om at mit nye halvtag skulle have samme farve som resten, for netop resten af hendes påske kom til at gå med at male resten! Og det er en del skulle jeg hilse og sige..


Det endelige resultat

Fredagen blev brugt på at færdiggøre mit projekt, og sidst på eftermiddagen kom gæster cyklende til med en lille halvbrandert under armene, og dermed gik resten af eftermiddagen i solen på terrassen. Intet byggeprojekt uden rejsegilde, og intet rejsegilde uden pølser… Vi tændte grillen og fik grillet pølser og nydt den nedgående sol..


Bøgen nåede også at springe ud i de dage..

Herefter kom arbejdsopgaverne næsten af sig selv… Det er svært at argumentere for, at der ikke skal laves havearbejde når nu solen bager ned fra en skyfri himmel og årets første varme breder sig i alt med liv..

Plæneklipperen fik skiftet olien og slebet kniven, græsset blev slået,  kanterne blev skåret og renset ud. Kompostdyngen kørt væk og reetableret igen osv.. Altså hele haven fik en tur samtidig med, at vi malede vinduer og døre som vi kom frem.


Bregnerne er også på vej

Ind i mellem fik vi også tid til de 4 børn vi havde rendende mellem benene, jeg fik kørt lidt motorcykel, og Gitte passet sin vagt på apoteket. Det var sen eftermiddag i går, da Gitte malede med den sidste maling, og vi kunne se en ende på projekt “forårsarbejde i haven”. Det har været en hektisk påske, og vi har nået rigtig rigtig meget, det er der gået nogle dage med, men vi kan nu også se frem mod en sommer uden de helt store fysiske udfoldelser i haven.


Forårsblomster i træerne..

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>