Get the Flash Player to see the slideshow.

Forårssol og chrome

Efter en påske i højt aktivitetsniveau – alt for højt for en herre i min alder, så var der heldigvis en rolig uge i sigte. Jeg slikkede sår! En højre fod med et åbent brandsår fra et stykke grill kul som jeg partout skulle træde på i bare tæer… Hænder der var hævede, ømme og fulde af små sår, jo jeg trængte til at slappe af med lidt højtid på sofaen..


Bonnie slikker sol i Egense

Undervejs i vores hektiske påske, så var der også blevet tid og plads til et par ture på min fantastiske mc. Dog er det ikke helt det samme at have en bagsæde passager på, eller bitch som det kaldes i sproget.. Vægten øges betragtelig og håndteringen af maskinen bliver væsentlig tungere.

Derfor så jeg også frem til en tur alene ud i det blå fredag aften, hvor min bedre halvdel eller bitch om man vil, havde andre planer. Jeg pakkede en rygsæk med kamera, chokofanter og deslige, begav mig derefter ud i det blå.


En spejling i chrome

Først mod Egense af en lidt kedelig og meget lige-ud vej, men også det længste lige stykke jeg har kørt indtil nu. Jeg åd et par insekter undervejs, mens jeg lyttede til min motors vellyd. Motoren er begyndt at smide olie umotiveret, ikke noget særligt, et par dråber hist og her, men det skal de jo gøre har jeg hørt, så jeg er ikke så bekymret. Jeg kan nu heller ikke finde stedet hvor utætheden findes..


Forårssol og chrome..

Jeg sad lidt i solen og følte mig ganske meget fri, kiggede lidt ud over fjorden og fulgte trafikken fra de små både..


Fritidsfisker i sin jolle..

Nå men jeg var jo egentlig taget afsted for at køre nogle kilometer i det gode vejr, så ingen grund til at sidde og glane hele aftenen..  Jeg vendte min mc og kørte mod Dokkedal af kystvejen, det er nu en ganske hyggelig tur. Man ser meget mere fra en mc, om det er fordi man sidder højere, eller det er dufte og lyde der åbner ens bevidsthed lidt mere ved jeg ikke, men jeg fik da øje på den fattigdom der præger området. De fleste huse er faldefærdige, eller  trænger i høj grad til en kærlig hånd.

I Dokkedal var det da helt galt, jeg kørte lidt rundt af de små grusveje i byen, og så mange saneringsmodne huse. Det er ikke her de unge ny-rige flytter til.. Jeg fortsatte lidt længere syd på, og passerede nogle skotske højlandskvæg på en mark.


En tyr med værktøjet i orden..

Der er et eller andet med den kvægrace, de ser så søde ud, men er ikke umiddelbart ligeså søde og hyggelige som de ser ud. Tyren gjorde da ihvertfald sit til, at jeg skulle finde et andet sted at opholde mig.


De der horn vil se fede ud i chrome..

Jeg havde været på et kort besøg hos min fætter i ugen, og han fortalte at Pindstrup mosen var ved at blive oversvømmet som et led i EF’s  fredning af området.  Den nordlige del af mosen er vist udnyttet i det omfang den kan, ihvertfald er der ikke megen mose tilbage, og markerne ligger meget lavt, så lavt at grøfterne er gravet 4 – 5 meter dybe for at kunne lede vand væk..

Jeg måtte se hvad det gik ud på, også selv om det betød, at jeg skulle køre af støvede grusveje og dermed udsætte min forkromede ganger for en masse støv og skidt, hvilket i sidste ende betyder, at jeg må ned på knæ og vaske, pudse og tørre af…


Gold og ufrugtbar mose..

Jeg fandt ud i mosen ved lille vildmose centret og kørte langsomt i 2′den gear af de støvede veje.. Der er ikke meget at se på undervejs, et fladt område uden den mindste skygge af liv.. Efter 10 min kørsel endte jeg ved nogle oversvømmede marker og kunne også se fugle i skumringen, især nogle store gæs, men ellers ikke noget himmelråbende.

Selv om jeg havde min længste tele med som godt nok ikke er noget særligt, så var det helt umuligt at komme tættere på end, at de stadig kun var pletter i horisonten..


Viber i leg har været en tur gennem photoshop.

Tiden var nu så fremskreden, at solen så småt begyndte at forsvinde i horisonten, og på den her tid af året, så betyder det også, at det bliver ganske koldt på en mc. Jeg vendte snuden hjemad og parkerede i garagen inden rimen havde fået fat i græsset.. Hvilken herlig måde at bruge en aften på! Jeg endte på sofaen med et tæppe over de forfrosne ben, mens tankerne gik på den tur jeg lige havde været på..

I min barndom var området jeg lige havde kørt i, et eventyrland af oplevelser. Min mormor havde sit husmandssted i kanten af mosen, jeg har set et hav af dyr i det område, fanget hugorme og stålorme i heden, set kronhjorten i horisonten og resterne af vildsvinenes fest i min mormors tulipaner..

Det hele var omkranset af en mørk skov af nåletræer, hvor vi ofte legede i samlet flok alle vi fætre og kusiner.. Jeg har sågar næsten hugget en finger af min lillebror som altid var i vejen, da han af uransagelige årsager synes han skulle pege på en knast i det træ jeg var ved at fælde.. Vi har bygget mange huler i den skov, set mange dyr og er blevet skræmt mange gange i mørket..

På min køretur kom jeg også forbi husmandstedet, skoven var nu bare stubbe og det hele lå bart hen – lidt trist at se, mit eventyrland var forsvundet.. Men sådan er udviklingen jo heldigvis også, der skal fjernes noget gammelt,  inden noget nyt kan komme til. Nu kunne jeg da i det mindste se det hønsehus som tidligere lå gemt bag skoven, og som jeg havde knust alle ruder i som knægt INDEN min morfar fik øje på det.. Han er væk nu, men hønsehuset og min hukommelse er intakt..

 

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>