Get the Flash Player to see the slideshow.

Frankrig – Paris 2011

Mandag morgen klokken meget meget tidligt, nærmere tidssat til kl. 04:30 ringede vækkeuret temmelig infernalsk i mit lille soveværelse – nå ja, det var tid for vores lille for-sommerferie.!

De sidste par år har vi været i København på en weekendtur, SAS bidrager med de bonuspoint jeg har optjent igennem året, resten er lidt op til os selv.. Denne gang havde vi dog valgt det lidt anderledes. 3 gange efter hinanden til København lød  lidt trivielt, så vi bookede 5 dage i Paris i stedet.

Der har jeg aldrig været, Gitte heller ikke, så oplagt sted at forlægge en forsinket forårstur til. Timingen i forhold til vejret kunne godt være valgt bedre. Vi pakkede bilen med vores bagage i den opgående sol og den tiltagende varme, velvidende at der i Paris var regn og 15 graders varme..


Gitte i toget fra Charles de Gaulé lufthavnen

Vi entrede det første SAS fly klokken 0620, landede præcist kl. 0710 ( hva sker der SAS?) og havde lidt tid i udenrigs inden vi skulle videre, så der blev både handlet og spist morgenmad i loungen.

Klokken var 10:30 da vi satte fod på fransk jord, vejret var nu ikke så galt som forventet, og mens vi stod og ventede på bagagen, anede jeg et par solstrejf på himlen. Bagagen var ankommet til tiden og uden skader (hva sker der SAS?)


Gare du Nord

I lufthavnen købte vi hvert sit “Paris Visite” kort, som gav os adgang til ALLE former for transport i de næste 5 dage indenfor 6 zoner, til en pris af kun 400.- Med toget fra lufthavnen mod Gare du Nord – en tur på 20minutter, derfra videre med Metro 5 og derefter 8, og vi stod ved vort hotel for de næste dage.


Metroen i Paris

Klokken var endnu ikke 13 og vi havde først hotelværelset fra kl. 14, så vi fik lov til at sætte bagagen, og begav os derefter rundt i den nærmeste omegn.


Hotel Beaumarchais – ganske hyggeligt!

Vi havde købt lidt proviant undervejs fra lufthavnen – lidt brød med skinke og ost, samt en “pæn” stor kage… Begge dele skulle vi finde et sted at fortære, og vi fandt hurtigt en café lige udenfor døren, og heldigvis lavede de kaffen som jeg helst vil have den – Americano! Men det er vist også pariserne der opfandt den under WW2..


Vi nåede at fordrive lidt tid i et charmerende shopping center – Merci

Tilbage på hotellet og på vort værelse, som ikke er særlig stort, men til gengæld rent og hyggelig.. Vi fik pakket ud og indrettet os, og vi nåede vist begge at få en lille morfar, inden vi igen stod på gaden – klar til vores første tur ud i de parisiske gader..


Den imponerende trappe op til Sacre Ceur

Vi havde som mål, at nå ud i den nordlige del af byen, hvor både kirken Sacre Ceur, Montmartre og Moulin Rouge er beliggende.. Et par skift med Metroen (den virker altså bare), og vi stod nedenfor kirken..


Sacre Ceur og en fransk boldartist i gadelyset..

Vi startede med en kop kaffe fra den café der ligger lige nedenfor trappen op til kirken, og kunne derfra se hvordan politiet ryddede området for tigger, svindlere og krejlere af alle slags.


Udsigten fra Sacre Ceur udover Paris

Vi nåede kirken uskadt, og uden at være generet synderligt af balladen udenfor. Indenfor i kirken var der forrygende smukt og meget stemningsfyldt. Jeg har aldrig set så smuk en kirke, med så mange detaljer og lysindfald af forskellig slags. Til at akkompagnere det, sang nogle nonner der til, det var helt forrygende.

Desværre var al fotograferen forbudt, og da jeg på et tidspunkt sad og fumlede med kameraet på min iPhone, stod jeg pludselig ansigt til ansigt med en noget indisk udseende fransk vagt, som var så skeløjet, at min vidvinkel linse ville være noget misundelig, havde den fået lov til at se hans øjne. Han truede med bål og brand, og jeg gik lidt hovedrystende derfra. Det virker lidt som om de gerne vil turisterne penge, men helst vil have det hele skal være uforstyrret, og de to ting hænger ikke sammen. Desuden kan jeg både tage billeder lydløst og uden blitz, så hvem kan det genere?? Lidt ærgeligt for det er en fantastisk smuk kirke som alle bør se!


En trappe i Montmartre

Jeg mistede lidt lysten til at udforske kirken yderligere selv om det var muligt at komme helt til top for 50.- af 300 trin.. Vi fortsatte derfor ud i området og fandt ret hurtigt Montmartre som også er et helt forrygende sted! Så charmerende, så hyggeligt og så ganske umiddelbar, helt tydelig en gammel bydel for kunstnere. Det summede af liv i de små gader.


En sidegade i Montmartre

Cafeer, malerier og kunstnere i et sammenrend, en lille oase af uforstyrrethed – her kunne vi godt få et par dage  til at gå med ingenting..


Endnu en gade i Montmartre

Tiden går hurtigt i sådanne underholdende omgivelser og inden vi fik set os om, så var klokken 19:30. Der var blevet plads til is og lidt andet undervejs, men vi skulle jo også have et eller andet at spise..


En dansker med sin americano….

Vi fandt et lille pizzaria, hvor vi kunne sidde på gaden og se hvad der skete i området, mens vi spiste vores italienske mad..


En velsmagende salat

Vi delte en salat, og fik derefter hver sin velsmagende pizza – prikken over i’et på en dejlig dag!  efter middagen fortsatte vi ud i gaderne mod  det sidste mål for dagens etape – Moulin Rouge..


Kan sexlegetøj var livsfarligt??

Ad forskellige gader endte vi på en boulevard, og noget sagde mig, at vi var på rette vej.. En ambulance holdt udenfor en sex shop – jeg tør slet ikke tænke på hvad der er sket derinde…


Gitte foran Moulin Rouge!

Vi nåede frem til målet som vist mere er et turistmål end en lystens hule. En billetpris på 185 euro holdt os pænt på den anden side af indgangen..


Hjemturen i en halvtom metro..

I det sidste lys tog vi turen den anden vej, og vendte trætte tilbage på værelset omkring kl 2230. Gitte er faldet i søvn mens jeg skriver her, men vi er begge enige om, at dagen og Paris har været forrygende. Jeg glæder mig meget til i morgen, hvor vi har tænkt os, at tage til Notre Dame og latiner kvarteret..

Vejret har vi ikke indflydelse på hernede, men kan vi få det som vi har haft det i dag, så vil ingen høre os klage. Det har faktisk været skønt, at det ikke har været varmt som hjemme i Danmark, der er ganske varmt i metroen, og skal man efterfølgende gå rundt, så er det ikke svært at holde varmen..

Jeg har desuden lagt mærke til, at Paris er de tohjuledes by! Sjældent eller aldrig har jeg da set så mange scootere og motorcykler i et gadebillede før. Og sjovt nok, så er der mange Triumph i mellem – både nye og gamle, boppede og choppede, enkelte lavet om til café racere – hvilket herligt syn!

Tirsdag d. 7 juni

Hvilken herlig nat! Der var bare for lidt af den og i for kort tid. Jeg vågnede kl. 9 ved regnens lette rislen på taget i baggården hvor vi bor. Jeg var måske lige vel kæk i går, da jeg sagde, at overskyet vejr var af det bedre hernede.. Måske så, men ikke så meget..

Nå men det klarede op samtidigt med, at vi havde klaret de praktiske detaljer inden dagens maraton tur rundt i de Parisiske gader. Planen var, at vi skulle nå Notre Dame og området der omkring.


Seinen går tværs gennem Paris og omkranser den ø hvor på Notre Dame er bygget..

Vores morgenmad købte vi undervejs hos en bager, den kan kun blive billigere end de 16 euro de vil have pr. næse på hotellet.. En sandwich og en Croissant til mig blev det til, som blev spist stående midt i en park, da alt var vådt efter regnen.

Kaffen kom vi først til lidt senere, og den er til gengæld lidt smådyr på cafeerne. Vi fortsatte ned mod Seinen for at følge den mod Notre Dame..


Notre Dame i baggrunden, og min dame i forgrunden..

Vi nåede frem mod kirken af en masse små hyggelige gader, det hele emmede stadig af fugten fra nattens regn, men selv om jeg kun havde shorts på, så var det nu ikke svært at holde varmen..

Fremme ved kirken fik vi da nærmest et sjok! Godt nok havde vi både læst og hørt, at der sikkert var mange mennesker i området, og at det kunne være svært at komme ind.. Men at køen kunne være så lang havde jeg ikke drømt om – de stod i hundredevis og ventede på at komme ind. Heldigvis var det primært de mennesker som ønskede at nyde synet fra toppen som stod i kø, vi valgte derfor at “nøjes” med kirken..


Det er en meget mørk kirke, men gigantisk!

Vi nåede ret hurtigt indenfor uden at stå i kø, og var kirken imponerende udefra, så er den gigantisk inden i, det er en imponator af rank, og noget af størrelsen har selvfølgelig en mental virkning på de stakler som søger tilgivelsen derinde.

Var jeg imponeret over Sacre Ceur, så er jeg da mindst lige så imponeret over denne, smuk på en anden måde, højtidelig på sin egen måde og meget rummelig.


Der er plads til store armbevægelser

Der var en messe i gang da vi kom, jeg tror der var i nærheden af 5 præster som messede på skift, der ind i mellem sang nonnerne så smukt, det er lidt en bevægende oplevelse og meget rørende..


Gitte giver den gas med et par pandekager!

Jeg var meget betaget af kirken og har taget ca. 1mill billeder jeg skal have sorteret i når vi kommer hjem.. Vi fik hurtigt brugt en time i helligt selskab.

Udenfor var det tid til endnu en kop kaffe og lidt “godt” (vi får alt for lidt kage hernede!). To Crepes med blandet fyld, og et par kopper kaffe kostede 150,- De kan også blive lige dygtige nok synes jeg..


Notre Dame med de to tårne

Videre afsted mod nye mål! Jeg havde brugt lidt krudt på at læse lidt turiststof mens jeg alligevel ventede på Gitte, og læste bla. at øen er centrum for Paris, det er her byen er startet, og derfor måles alt geografisk herfra. Der er desuden ved udgravninger fundet rester af romersk byggeri med indbygget fjernvarme.


Domstolen på øen med pladsen som kostede så mange mennesker livet

Det er på den samme ø, at guillotinen fandt sin første anvendelse, godt 2500 mennesker mistede knoppen på den måde under revolutionen.. Videre det gik mod Louvre som ligger lige i nærheden, ihvertfald så den kan nås på gåfødder..


Videre langs floden det gik!

Vi nåede tørskoet over på den anden side af floden igen, men så heller ikke længere, nu begyndte regnen igen at tromme ned, og vi søgte ly og læ i et par forretninger og et enkelt café besøg blev det da også til. Regnen fortsatte og vi gav os i kast med den sidste del af turen hen mod Louvre i regnvejr – der er lukket om tirsdagen! Så meget klogere var gode råd rådne..


Hængelåse som symbol på fængslende parforhold…

Vi måtte tilbage over broerne mod et andet museum af lidt mindre karakter, men nu meget spændende alligevel.. http://www.musee-orsay.fr/ er en tidligere banegård som blev bygget til Verdensudstillingen i 1907 tror jeg, siden blev den ganske glemt, men er nu restaureret og anvendes som museum for store billedkunstnere..

På vejen dertil måtte vi over endnu en bro som var lidt særegnet ved det, at den var dækket med hængelåse på begge sider af rækværket.. En eller anden har fundet en symbolsk handling i at symbolisere fælles kærlighed på den måde, og det har siden grebet om sig – jeg så det også kopieret i Helsinki..


Van Gogh har jeg aldrig set “live” før, men det er fantastiske malerier!

Vi brugte en halv time på at stå i kø for at komme ind, men kom så lidt billigere ind fordi det var kort før lukketid. Jeg har aldrig været den store kunst interesserede personlighed i familien, men synes alligevel vi måtte se de store franske malere såsom Monet, Manet, Loutret, Van Gogh og en række andre kendte. Især Van Gogh har jeg altid fundet lidt overvurderet, han var bindegal og malede som et barn synes jeg.. I dag er jeg så blevet lidt klogere, manden malede helt fantastisk, og der er så megen liv og bevægelse i de billeder som jeg slet ikke havde forestillet mig..

Jeg snød mig til et par billeder selv om vagterne værnede mod fotos af en eller anden grund – hvad er der med de franskmænd og fotografier??


Små romantiske og hyggelige baggårde..

Vi aftalte at gå mod hotellet da vi kom ud fra museet ved 18 tiden, så kunne vi spise tidligt og gøre aftenen kort, så vi er friske i morgen til en tur i Eifel tårnet. Vi gik af de små gader langs Seinen på modsatte side af hvor vi bor.


Kvinde på motorcykel

Lige gyldigt hvor vi går i byen, så er vi omgivet af motorcykler og scootere, og det fede er, at kvinderne er lige så rigt repræsenteret som mændene, og endnu federe er, at de bevarer deres kvindelighed når de kører på dem (altså motorcyklerne). Jeg har aldrig troet jeg skulle se en kvinde i lårkort på en motorcykel, men det har jeg så nu..


Vi ser rigtig mange Triumph motorcykler i Paris – her et ældre ægtepar..

Vi er kommet langt omkring i dag, og vi har fået gået en del kilometer. Det trætter en del på de gamle ben og vi var noget slidte da vi fandt dagens sidste måltid på et spisested i nærheden af det jødiske kvarter. En cheeseburger fik jeg klemt ned sammen med en salat, det gav lidt energi til den sidste del af turen hjem..


En ældre BMW motorcykel ombygget til café racer..

Og selv om vi havde planlagt det anderledes, så var vi først hjemme ved 22 tiden i aften. Vi nåede lige at se solen titte frem mellem skyerne med forhåbninger om et godt og solrigt vejr i morgen..


Kagebord i Paris

Vi får for lidt kage hernede  i desserternes hjemland, men i morgen er også en dag!

Onsdag d. 8 juni

Af kage bliver man sjældent ked, men ganske meget fed! Det må være mottoet for i dag, hvor solen ind i mellem har forkælet os med sine stråler og varme, og altid i takt med en kage..

Natten har været god for mig, men knap så god for min mage. Hun synes det har været koldt, hvilket jeg slet ikke kan forstå, for det er bestemt ikke koldt. Det kan være det hårde program sætter sine spor på den måde – 10 – 12 timer om dagen på gåfødder er meget og slider bestemt på os begge. Jeg har i dag valgt mine løbesko, det kan godt være de ikke er så “stylige”, men de er behagelige at gå i en hel dag.

Vi startede ud allerede kl. 10 i dag, turen gik mod Eiffeltårnet, og vi ville gerne være der før horden af japanere og kanøjsere.. Vi startede med en billig morgenmad i gaden hvor vi bor – kaffe, juice og en croissant, og derfra gik det med metroen til pladsen med eiffeltårnet.


Eiffeltårnet

Det var ganske let at komme til pladsen foran tårnet, men derfra og op til tårnet var det en kamp at komme udenom de mange sælgere af skrammel, de er ganske aggressive må man  sige.

Dernæst brugte vi en times tid ved den østlige indgang, inden vi fik billetter til en pris af 13 euro stykket, det er 100.- Vi nåede lige at få billetter til toppen, derefter blev der lukket for adgangen til det sidste plateau pga. menneske mylder..


En lidt mere buttet udgave taget med min vidvinkel

Det er muligt at gå de 300 trin op til første plateau i 55 meters højde, det koster 4euro at komme dertil og en masse sved! Det næste trin ligger i 134 meter som jeg husker det, og det sidste trin i 314 meters højde – det er langt oppe!

Vi hoppede på elevatoren og fortsatte forbi det første plateau, og hoppede ud på andet. Jeg fik taget nogle billeder, udsigten er jo ganske forrygende i den højde!


Der er langt op at falde ned – set mod øst.

Dernæst brugte vi godt ½ time i kulde og stærk vind på at vente på den næste elevator. I den tid var det eneste toilet på etagen under rengøring, så det kunne ikke anvendes, og vi trængte.. Meget! Der var ingen at se derinde, men det skulle nok “lufttørre”


Paris set mod nord

Vi kom med elevatoren op til det øverste plateau og her kan man da tale om udsigt – og blæst! Desværre er det næsten ikke muligt at forevige denne udsigt med et kamera, og få den fulde dybde med.. Vi stod deroppe i nogle minutter, jeg fik taget nogle billeder, vi nød solen og det ledige toilet, og tog derefter endnu en kø for at komme med elevatoren ned igen. På andet niveau var der endnu en kø inden vi ramte jorden.. Alt i alt ca. 2½ times kø og ½ times udsigt, men det var nu turen værd – kæmpe massiv af et tårn, og en fantastisk udsigt!


Eiffeltårnet set fra nord

Vi fortsatte mod nord og Champs elysees, hvor triumfbuen og en kæmpemæssig rundkørsel markerer starten på den dyreste gade i byen – her bor blandt andet den franske præsident.


Triumfbuen og den gale rundkørsel!

Man kan sige meget om franskmænd, men bilkørsel er ikke en af deres talenter! De kører som gale og den rundkørsel der er rundt om triumfbuen viser det på bedste vis. Vi sad et stykke tid og fulgte trafikken og de mange horn. Det er helt hovedrystende som de kører, og underligt ikke flere kommer til skade, men ganske underholdende at se på, og også en forklaring på hvorfor samtlige biler har buler..


Gitte har fundet kagerne og solen!

Vi fortsatte ned af Champs Elysees, og Gitte fablede om en taskefabrikant, kager og solbriller.. Jeg fulgte med som det tynde øl og så forsigtig forstående ud på de rigtige tidspunkter..


Champs Elysees og Triumfbuen

Det er en imponerende gade på alle måder, livet omkring den, rigdommen  i den og de mange navne som er repræsenteret i gaden..


Italienske biler findes her…


Franske også


I særhed også!

Gitte fik også styret sin appetit på dyrt legetøj.. Langt om længe fandt vi vej til det navn hun snakkede om i søvne…


Louis Vuitton på Champs Elysees, så bliver det vist ikke større???

Jeg ved ikke lige hvad der er med det mærke, men jeg forstår ikke hypen, så fedt synes jeg heller ikke det ser ud… Og forretningen var da også fyldt med nyrige kanøjsere og japanere, lidt på samme måde som russerne gør det på pisterne i Østrig – de er vulgære og bare alt for meget.


Det kunne jo lige så godt være en butik i Chinatown…

Jeg kom til at tage et billede i forretningen, og fik derpå en skideballe af en lille bøsset franskmand. Og under resten af besøget havde jeg personlig livvagt med i form af en meget stor farvet mandsperson – jeg tror ikke han var bøsse!


En kirkegård i Paris

Vi var begge ret mætte oven på den oplevelse, et kort smut ind i en anden forretning af samme kaliber var dråben.. Vi hoppede på metroen og kørte mod den helt anden ende af byen, og en helt anden oplevelse!

Jeg har altid haft et eller andet med Jim Morrison, den skæbne han repræsenterer, det korte liv han nåede at leve, det store aftryk han efterlod og den fantastiske lyrik han skabte.. Manden døde ødelagt og ensom i Paris, og det er her han er stedt til hvile.. Jeg ville gerne se hans grav og mærke stemningen der..


Det sidste hvilested for James David Morrison

Det var ret uproblematisk at komme dertil, kvarteret er ret usselt, men metroen stopper lige udenfor kirkegården. Der er kort som viser vej derinde, og det er en lille stille oase midt i byen.

Vi fandt også ret hurtigt graven, der sad et par granvoksne mænd med fuldskæg ved stenen, de smågræd begge to?? Siden kom et par amerikanere til, de virkede som personer der havde haft et forhold til manden..

Kirkegården lukkede klokken 18 og vi blev fulgte til døren.. afsted med metroen mod Montmartre og noget godt mad som prikken over i’et på endnu en god dag.  Vi spiste samme sted som den første aften og fik ligeså god mad til billige penge..

Hotellet nåede vi lige inden klokken blev 22 – altså endnu engang 12 timer på farten.. I morgen er det sidste hele dag i Paris, og den skal bruges på Louvre og latinerkvarteret hvis vi får tid..

Torsdag d. 9 juni

Tidligt op og afsted mod Louvre, metroen er efterhånden en vane og er så ganske let at anvende. Vi står af mindre end 50 meter fra Louvre og går de sidste meter til en af hovedindgangene, mens solen bryder gennem skyerne og giver lovning på godt vejr. Vi har læst os til, at man skal møde tidligt op på Louvre for ikke at skulle stå i kø for at få billetter..


Den ny indgang med pyramiden ved Louvré

Jeg forventede det værste, men oplevede det modsatte  - vi gik lige ind! Ned af trappen og ind i den kæmpe store foyer med de tre indgange til museet. 30.000 kunstgenstande samlet på et sted og i 3 etager – jeg havde kun tænkt mig at se 8  - 10 stykker af dem.


Klar i hovedet og på friske ben i Louvre – en ny dag!

Vi har købt en guide til Paris inden vi rejse hjemmefra, og selv i internettets tid, så har de penge været giver godt ud – den har fulgt os overalt. I bogen er der en top-ti over de ting man skal se i Louvre, og vi lænede os på af den.


Louvre er mange mennesker og lange gange!

Nr. 1 på listen var den lille Mona Lisa som alle bare må se, hvorfor ved jeg ikke helt, for maleriet er ganske småt, mørkt og smilet på hendes ansigt, drillende.. Vi gik næsten der til med det samme, det er bare at følge strømmen af mennesker..


Mona Lisa på Louvre..

Vi kæmpede os gennem menneske massen som primært var af asiatisk afstøbning. Lidt en underlig fornemmelse at se verdens mest kendte maleri, jeg forventede mig et eller andet åsyn som ville give mig oplevelsen af noget stort, men det er jo kun et maleri.. Om det er godt ved andre langt mere om end jeg…


Ukendt maleri på Louvre…

Vi kom langt omkring på Louvre, men havde egentlig ikke indtryk af at have set en hel masse, det er KÆMPE stort! På et tidspunkt blev både Gitte og jeg så trætte af de ubehøvlede asiater som tror hele verden er for dem og deres kameraer, så de vader hvor det passer dem, stopper op hvor det passer dem, og forventer i øvrigt, at alle andre flytter sig for dem..

Jeg opfandt det der hedder en japaner-tackling! Når de kommer gående ret imod sig, så skal man istedet for at træde til side, træde et skridt frem…hårdt! Så nærmest flyver de gennem lokalet. Lyden af en flyvende japaner går man ihvertfald ikke forkert af, de skælder ud så det er en lyst, men er jo ikke større end en gravhund, og så virker det jo latterligt.. Lige så latterlig er det at kæmpe i mod dem på den måde, men på et tidspunkt bliver det altså nok med deres forp…. kameraer! En anden leg jeg også benyttede mig af var, at når de stillede sig lige der hvor for du havde tænkt dig at tage et foto, så skal man træde tilbage, og lige når de fyrer kameraet af, så skal man hoppe ind i billedet, det havde jeg også stor fornøjelse af..


Arktitektur i Louvre

Louvre er mest af alt STOR! Og der er rigtig rigtig mange kunstværker, men skal man have mere end bare en turistoplevelse ud af det, så skal man have et “tema” med hjemmefra og søge det tema ud i små bidder.. Jeg er meget begejstret for den ny arkitektur derinde, og området omkring pyramiderne er ret fantastisk.


Gitte holder pyramiden oppe…

Mens vi sad og drak kaffe på Starbucks midt mellem de to pyramider, gik alarmen! Så går alt stærkt, de kæmpe store døre lukker hårdt ned og man er afskåret fra omverdenen. Vi nåede at drikke det meste af en kop kaffe uden kontakt til omverdenden, inden de fandt frem til en falsk alarm – sikkerheden virker til at være i top..


Jeg kæmper endnu  hårdere!

Jeg tror vi brugte  3 – 4 timer derinde, inden vi gik derfra igen. Om jeg havner der igen ved jeg ikke, men der er så mange ting i Paris jeg hellere vil opleve.. Jeg er bestemt ikke skuffet, men har heller ikke en jublende følelse af velvære efter at gået rundt derinde..


Hundetigger…

Vi fortsatte ud i byen, det er sidste dag i Paris og vi vil have det hele med.. Resten af dagen havde vi tænkt os at dalre igennem uden noget fast mål. Et ønske om at grave lidt mere i latinerkvarteret og få noget godt at spise var dog udtrykt, så det gjorde vi.. Jeg tog nogle billeder der beskriver Paris som jeg oplevede den på bedste vis.. Ovenstående viser en tigger som gør brug af hunde, det så vi et par steder.. Alt lige fra nyfødte kuld af hundehvalpe til dansende puddelhunde så vi. generelt set er der mange tiggere i byen..


Vintage Honda Dax

Vi så rigtig MANGE motorcykler på gaden, hvilket jeg jo synes er fedt! Og endnu federe er det, at mange af dem er gamle maskiner, eller kopier af gamle maskiner. Alt hvad der er retro er in i Paris, jeg jublede over alle de Triumph Bonneville jeg så..


Notre Dame – Den attraktion der gjorde størst indtryk på mig..

Hele området omkring øerne er fantastisk hyggeligt og stemningsfyldt, prikken over i’et er i min optik helt sikkert Notre Dame, både mentalt og fysisk gjorde det sted stort indtryk på mig..


De små gader i latinerkvarteret..

Alle de gamle bygninger i byen giver en fantastisk stemning, og heldigvis er der så megen plan i vedligeholdelse og nybyggeri, at intet skæmmer det eksisterende. På den måde er Paris en atypisk storby synes jeg..


Smalle stræder…

Der er ikke mange ledige kvadratmeter i byens centrum, og derfor er der også stor brandfare. Vi så en taglejlighed der var helt udbrændt på et tidspunkt, og det var helt tydelig, at der ikke skal meget til før de omkringliggende lejligheder også røg med. Men netop den tæthed er med til at give byen charme.


World Press Photo 2011 udstilling

Helt tilfældigt havner vi ved en bygning, hvor der er en fotoudstilling. Der er en udstilling som viser de udvalgte pressefotos for det sidste år, der er både sport, reportage og brændpunkts billeder, en meget stærk udstilling synes vi begge og absolut anbefalelsesværdig!


World Press Photo 2011 udstilling

Tordag var den eneste dag, hvor det lykkedes os at komme hjem i nogenlunde fornuftig tid. Vi smed os på sengen og slappede af, tog et bad og fortsatte derefter igen ud i byen til en sidste middag i Paris.. Det kommer jeg så ikke til savne, altså maden er go nok, men det at skulle jagte rundt for at finde den rigtige restaurant og først finde sig til rette ved nr. 79 er ikke for sjov. Så er bordet rundt og bør være firkantet, så er der larm fra nabo værtshuset, så er det ikke hyggelig nok, så har de ikke snegle på mennuen, så er det for turistet, så… så…. så… kvinder!

Ret skal være ret, vi spiste godt den sidste aften og nøde at vi kunne sidde udenfor uden at fryse – omgivet af ikke mindre end 3 par bøsser som også nød varmen fra “hinanden”. Vi nåede også forbi en is bar, hvor prisen var fast, men indholdet og antallet af kugler helt frit! Den slags burde vi have herhjemme!


Gitte som hun foretrækker det – i sengen med en telefon!

Fredag d. 10 juni

Sidste dag i Paris – lidt vemodigt er det at skulle hjem igen, tiden går alt for hurtig, men det er nu også skønt at skulle hjem i trygge omgivelser igen (iMac27″).. Vi er efterhånden ret garvede med metroen, så det at finde op til Gare du Nord er ikke noget problem, hvis ikke det var fordi den station undervejs er lukket og vi derfor skulle via 4 andre tog inden vi nåede der til. En tur der burde have taget 4 minutter, tog derfor 45 minutter.. Ellers gik rejsen til Charles De Gaulle lufthavnen uden problemer. Vi brugte 1.5 time på at checke ud, og checke ind på flyet, undervejs fik vi klemt lidt morgenmad ned i form chokolade croissanter..

Vi landede uden problemer i Aalborg kl. 1530, og bagagen havde fulgt os hele vejen (hva sker der SAS?)..

Skal jeg tilbage – You bet! Paris er en fed by, og lige en by for par. Lidt småromantisk, hyggelig, kulturel, snobbet, arrogant og så dejlig fransk! Paris er en fed by for turister, alt er tæt samlet omkring centrum, og alt er let tilgængeligt. Vi købte et Paris Visite kort og havde for 400.- adgang til alle transportmidler i 5 dage, det er sgu da rørende billigt! Næste vil jeg nok bestille billet hjemmefra til attraktionerne, det er dræbende at stå i kø så længe.. Og så må de godt indføre fri jagt på asiater…

Jeg synes ikke Paris er for børn…

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ Frankrig – Paris 2011 ”

  1. Hej Jens.
    Faldt lige over vores Paris tur da jeg var inde og læse om din Las Vegas.
    Det var f…. En skøn tur – godt du har skrevet lidt om den så jeg kan blive mindet om det i min hverdag ;-) vi må afsted igen – ROM next.?!

    Knus fra gøjs.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>